Mamici de noiembrie-decembrie 2004 (5)
Raspunsuri - Pagina 6

roserb spune:
Dana, medicul meu (in care am deplina incredere, mi-a urmarit si prima sarcina) , este de parere ca atata vreme cat ai o hrana echilibrata, care sa contina toate grupele de alimente, nu sunt necesare vitaminele Prenetale. Sarcina trecuta mi-a spus ca daca vreau neaparat , pot lua de prin luna a 7-a,iar eu am luat de prin luna 8, mai mult asa , de chichi, ca sa nu spun ca nu am servit si asa ceva. Altii medici recomanda chiar de la inceputul sarcinii- stii tu- "cate bordeie, atatea obiceie".
Fulguletz, stai linistita , ca si eu tot din sfertul fara simptome de sarcina fac parte , si nu pot spune ca imi pare rau.In afara de sani mariti , si ceva dureri de burtica foarte rar, altceva- nimic!Sarcina trecuta a fost la fel . Macar de ar fi si nasterea ca data trecuta !
Roxana - 13+ saptamani

raluca.gabriela spune:
Abia astept trimestrul al doilea de sarcina!!!! sa am chef de munca, pt ca acum n-am chef decat de somn, sunt nino nino la birou si din cauza greturilor si acasa l-am lasat pe sotul meu aproape singur cu un apartament in care ne vom muta dupa ce va fi renovat :(((. E ne placut putin, ma simt prost ca acasa nu fac decat sa dorm... Oricum, nu ma plang, azi am reusit sa mananc cate ceva fara sa vars de atatea ore. Se pare ca vitaminele alea chiar au efect.
Fulguletz, fii fericita ca nu simti chinurile astea, doctorita mea e foarte delicata, mi-a spus asta pt ca eu deja am slabit putin si eram atat de speriata ca vars asa ca imi dadusera lacrimile. Cum se cheama vitaminele tale? eu nu le retin numele astora pe care le iau, sunt roz :P
Despre vitamine mai stiu ca toata lumea ia materna, cu seleniu, insa mie nu mi s-a recomandat asa ceva. Voi ce stiti? :( N-as vrea sa fac exces de zel si sa le iau si pe astea...
Danette, m-am linistit si cu testele astea: deci daca eu am 23 de ani si nu am nici un antecedent in familie, ma pot limita la echo normal, eventual morfologica pt linistea mea, nu?
Pt cele care nasc in Bucuresti: unde nasteti si cu cine? Eu nu nasc cu doctorita mea, ci cu medicul cu care colaboreaza ea si la care ma "paseaza" din luna a saptea, la Cantacuzino. As vrea sa stiu mai multe despre maternitati si doctori, sa stiu ca am ales bine sau nu. Stiu ca in Giulesti e murdar si conditiile sunt foarte proaste...
sa cresteti mari! :-)

Eliza5 spune:
Dragelor, eu va sfatuiesc serios sa faceti totusi acea scrisorica chiar daca este intr-adevar putin penibil. Numai asa puteti fi sigure ca sunteti protejate. Eu am scris ceva de genul
"Stimata doamna ....
Subsemnata bla bla bla va anunt prin prezenta ca, in urma unor controale medicale am aflat ca sunt gravida (sic) in 6 saptamani. Data estimata a nasterii este 20 noiembrie. Precizez ca voi necesita un concediu de risc maternal de 2 luni si un concediu post-natal de 3 luni (asa m-am gandit eu atunci). Va anexez adeverinta bla bla bla".
Cat despre prenatale, doctorul meu mi-a dat doar acid folic (dupa ce s-a uitat la toate analizele)...

Julia Dream spune:
Tot eu sunt! (Ati terminat deja curatenia?
- asta pt cine isi mai aduce aminte de o reclama veche la Cilit)
Pentru textele actelor normative despre care s-a discutat, incercati aici:
http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.htp_act_text?idt=51029 (ordonanta)
si aici
http://www.cdep.ro/proiecte/2003/700/20/1/leg_pl721_03.pdf (legea de aprobare)

Eliza5 spune:
raluca.gabriela, eu nasc la Municipal cu domnul doctor Anca. Si eu stiu la fel despre Giulesti (desi experientele sunt destul de impartite) :-(
Am auzit ca Elias mai este bun. Si Polizu..

roserb spune:
Raluca , sa stii ca Giulestiul nu e chiar asa catastrofal. Depinde cum iti aranjezi "ploile " inainte de nastere. Eu , de exemplu,acum 2 ani si jumatate cand am nascut am stat intr-o rezerva de 2 persoane, foarte curata , termopane, etc, cu baie proprie cu dus, frigider si cheie!E adevarat ca am vorbit inainte cu dr. meu despre aspectul asta, dar cert e ca se poate - oricum e o mare diferenta fata de saloanele obisnuite de 8 persoane, cu baie pe hol!Si personalul a fost OK, in afara de asistentele de la nou-nascuti , care erau niste intepate.
De data asta tot la Giulesti merg, nici nu ma gandesc sa schimb medicul, de fapt datorita lui am ajuns acolo.
Sa stii ca eu am intrat in trimestrul 2 dar cu cheful de munca nu stau nicidecum mai bine!
Eliza, la asa o formulare ma gandisem si eu , altceva chiar ca nu-mi vine in cap!
Roxana -13+ saptamani

fulguletz spune:
Ii dau dreptate lui Roserb cu „cate bordeie atatea obiceie“. Aici se pare ca asa este moda (am mai intrebat si eu vecinele mele) : toata lumea ia vitamine in primul semestru de sarcina. Dar, de ex, sora-mea, care a fost supravegheata pe timul sarcinii in Ro , nu a luat decat din luna a 7-a .
Pai, prima data mi-a dat Femibion si acum iau Vitaverlan.
Multe din prietenele mele au nascut la Elias si au fost multumite. Sora-mea a nascut la Polizu , si mi-a povestit ca n-a fost deloc rau. 9 saptamani

vio77 spune:
Buna de cu ziua!
Intrucat am si eu in burtica o "fasolica" de 7 saptamani (cel putin asta e comparatia pe care am facut-o din clipa in care am vazut ecranul ecografului) ma inscriu si eu la mamici de decembrie 2004.
Am citit pe forum despre tot felul de probleme. Si la unele am posibile raspunsuri.
1. Mi-am intrebat si eu ginecologul in legatura cu crema depilatoare si mi-a spus ca nu e nici o problema daca o folosesc.
2. In legatura cu anuntatul in scris al angajatorului ... pai e numai prima faza ... ca angajatorul trebuie sa anunte in scris medicul de intreprindere cu care trebuie sa intocmeasca un raport cu privire la locul de munca ... pe care il inaintezi la inspectoratul teritorial de munca ... care iti face si el o vizita ... mai bine dai un anunt la ziar, ca e mai putin de lucru ...
Gata cu raspunsurile. In rest ce sa va spun ... Cand nu mi-e somn mi-e rau ... si invers ... :)
Mai vorbim. Vio si Pispiricu

fulguletz spune:
Nu stiu ma fetelor, dar eu cand citesc aici de sindroame si alte chestii mi se face pielea de gaina. Parca refuz sa ma gandesc la ceva rau si sa devin iar o pesimista .
Stiu ca e bine sa fi informat si sa nu regreti pe urma spunand "daca as fi stiut"....Dar credeti-ma, ca la mine, informarea asta nu intotdeauna ma linisteste. As zice ca din contra...
La inceputuri , incepusem sa citesc carti peste carti despre sarcina...Vai si ce innebunita eram : ca de ce nu am d-aia...dar e normal sa am ailalta??. Si asa am ajuns eu singura la concluzia ca eu am sarcina extrauterina. si zbuciumata , cu un sot innebunit si el de nebunia mea, am ajuns la doctor, care m-a linistit astfel "Doamna Stan,sarcina e prea mica sa se vada, dar, duceti-va acasa si faceti o baie cu spuma si lumanari si beti si o sampanie fara alcool, si daca mai are si sotul loc langa dvs. in baie, luati-l si pe el!"
Si dupa experienta asta, mi-am propus sa am mai multa incredere in doctorul meu si sa nu ma mai agit asa de tare , ca altfel innebunesc de tot...
Si , in speranta ca nu v-am plictisit prea tare, trag si concluzia (musai sa fie o concluzie): se intampla in viata lucruri care pur si simplu nu pot evitate si schimbate, oricat de informati am fi. Deci, as zice eu, mai e si chestie de soarta, noroc si desigur, de Dumnezeu. pe toate
9 saptamani

Eliza5 spune:
Bine ai venit Vio!
Aoleu, complicat cu intreprinderile astea. La mine e mai simplu :-) Mi-am anuntat Directoarea HR si gata! Oricum nu avem medic de intreprindere s.a.m.d :-)
M-ar interesa sa stiu daca in Municipal exista rezerve pentru o singura persoana (+insotitor). Stiu ca e cam devreme, dar vreau sa fiu precauta :-) O sa-mi intreb si doctorul pe 24 cand ma vad cu el. Probabil costa o caruta de bani, dar m-as simti mai linistita..