Mamici de noiembrie-decembrie 2004 (5)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roserb spune:

Buna dimineata!

Am fost ieri la doctor si l-am vazut pe bebe! Cum spunea si Dana, este deja un mic omulet cu toate cele- manute, picioruse, etc. Facea balet prin burtica de mama focului.Nu stiu de ce , de data asta am senzatia ca ar fi baiat (asa ar fi si bine , sa avem pereche)
Sarcina are 13 saptamani si jumatate, am scapat si de Duphaston si acid folic. Alte suplimente (Fe, etc) nu mi-a mai dat pentru ca analizele sunt foarte bune.De alte teste (triplu test , amnio)a spus ca nu este cazul , avand in vedere ca mai avem un bebe sanatos si voios,nu sunt antecedente in familii si am doar 31 ani.
Eco morfologica se face intre 20-22 saptamani ca sa fie relevanta , asa ca azi o sa fac si eu programare. Am primit liber si pentru mers la mare , daca totul e in regula ca si pana acum.
Una peste alta , m-am mai linistit.
Try, gandacelu , si eu am impresia ca l-am simtit ieri pe bebe , inca nu sunt sigura , mai astept "confirmari"
Burtica se vede si la mine din ce in ce mai bine, si luni voi face anuntul la servici. Mi se pare asa penibil ca trebuie anuntat in scris (conform noilor prevederi legale) - mi se pare o exprimare tembela : "subsemnata... va informez ca sunt insarcinata" , dar altceva nu imi vine in cap-poate aveti voi idei!

Va pup pe toate
Roxana - 13+saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluca.gabriela spune:

Sunt foarte incantata sa vad castigurile de care va bucurati, abia astept sa ajung si eu la echo si apoi sa scap de greturi, sa plec la mare... Intrebare: de ce n-ar fi bine sa merg la mare? Noi oricum stam sub umbrela mai tot timpul si intre 11 si 16.30 nu suntem pe plaja, pt ca sotul meu are pielea f alba si cu alunite. Eu sper la sfa lunii a patra sa obtin concediu si s aplecam, dar mi-e sa nu ii fac rau copilului.
In legatura cu anuntul la serv... la mine stie numai sefa din prima zi si sapt asta m-a chemat sa imi arate legea asta dar m-a rugat sa nu fac hartie ca vine inspectoratul teritorial de munca peste ea si lucrurile nu sunt in regula. In schimb, mi-a promis ca ma va lasa sa plec cand am nevoie. Pai daca nu anunt, cum imi da concediu medical? Pe diagnostic fals?!

sa cresteti mari! :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmine spune:

Despre ce lege vorbiti ca eu habar n-am?
Cum adica sa anunti in scris ca esti insarcinata?
Cine are detalii,please....

Jasmine
11 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Julia Dream spune:

quote:
Originally posted by Jasmine

Despre ce lege vorbiti ca eu habar n-am?
Cum adica sa anunti in scris ca esti insarcinata?
Cine are detalii,please....

Jasmine
11 saptamani

Ordonanța de urgență nr.96 /2003
privind protecția maternității la locurile de muncă, publicată în Monitorul Oficial nr.750/27 octombrie 2003, aprobată cu modificări prin Legea nr.25 / 2004, publicată în Monitorul Oficial nr.214/11 martie 2004 și Hotărârea Guvernului nr.537 /2004pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 96/2003 privind protecția maternității la locurile de muncă, publicată în Monitorul Oficial nr.378/29 aprilie 2004.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

Dragelor, numai din momentul in care anuntati angajatorul in scris puteti fi sigure ca nu au voie sa va dea afara si ca va respecta drepturile. Din momentul in care ei sunt notificati in scris, sunt obligati sa va asigure toate drepturile: concediu de risc maternal, concediu post-natal, ore libere platite sa mergeti la controale, etc. Daca nu exista acea hartie scrisa, nu mai sunteti protejate de lege. Eu primul lucru pe care l-am facut dupa ce am aflat ca sunt insarcinata a fost sa scriu o scrisoare directoarei de resurse umane la care am atasat adeverinta de la doctor..
Cat despre mersul la mare, mie doctorul mi-a spus sa nu ma duc. Bine, la mine e un caz mai special pentru ca eu am risc crescut sa pierd sarcina (uter dublu). Mi-a spus ca la mare "este ceva in aer" - nu radeti - care iti creste adrenalina si pulsul. De aceea atunci cand te intorci de la mare esti mai obosit decat atunci cand pleci. Pe de alta parte alternanta cald - rece (vezi baile in mare) provoaca contractii.
Daca o sa gasesc legea cu maternitatea v-o trimit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela2001 spune:

quote:
Originally posted by Eliza5

Ufff.... ma duc la dentist astazi
Asa de frica imi e.... Trebuie sa-mi rezolv niste carii pentru ca tare mi-e teama ca or sa "evolueze" pe parcursul sarcinii..
Acum citind ce-ati mai scris imi dau seama ca am exagerat probabil cu programarea la morfologica la doar 15 saptamani... Dar parca nu as anula-o, poate o s-o fac de 2 ori..
La mine nu se vede deloc sarcina si nici simptome nu am. Incep sa ma intreb daca sunt cu adevarat insarcinata

O seara frumoasa sa aveti

Eliza oricum trebuie sa faci 2 ecografii morfologice: una pe la 5 luni si alta pe la 8-9 luni (cit mai aproape de nastere).Cel mai bine ar fi, dupa parerea mea, s-o anulezi pe asta de la 15 saptamini ca e prea devreme.Poti sa faci o eco obisnuita,daca nu mai ai rabdare,ca asta e mai ieftina.

E destul de scumpa totusi o ecografie morfologica (1.800.000 lei).

Ela2001 - 15 saptamini de la UM

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roserb spune:

Raluca,daca nu sunt probleme, cica poti sa mergi linistita la mare, cu conditia sa nu stai la soare intre 11 si 16, de asemenea, se poate inota fara probleme, e chiar recomandat.

Jasmine, conform OUG 96/2003 , daca nu ma inseala memoria, trebuie anuntat in scris si anexat si un document de la medicul de familie sau de la ginecolog care sa ateste starea in care suntem ca sa beneficiezi de toate inlesnirile care decurg (nu multe, dar totusi), altfel, daca ai un sef mai ciudat (din fericire la mine nu e cazul), poate sa sustina ca habar nu are ca esti insarcinata , si ca atare , poate sa nu-ti acorde drepturile care se cuvin.Asa ca , desi mi se pare o tampenie, o sa anunt in scris

Roxana- 13+saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fulguletz spune:

Buna dimineata !

Noilor venite : sarcini usoare si sanatosi! se pare ca se mareste pe zi ce trece..

raluca, incep ma simt prost ca eu fac parte din sfertul femeilor nenorocoase care nu prea simt sarcina In afara de dureri de burta si de faptul ca pot face concurentza Pamelei Anderson la ce are ea mai scump, nu prea am alte simptome (inca). De s-a intamplat doar o singura data, cand am mers cu masina (mai nou, imi face rau mersul cu masina).
De altfel, nici o femeie de la mine din familie nu au avut absolut nici un simptom de .
Si ..apropo, Raluca, se pare ca si eu iau acelsi gen de vitamine (complexul B + acid folic+ iod +vit. C).

Eliza, eu folosesc de la inceputul sarcinii ulei special de masaj ptr. burtica (si eu am pielea ffff. uscata).

Iar apropo de concediu, eu intentionez sa merg vara asta cu cortul. Desigur, mai intai o sa-l intreb si pe

9 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danette spune:

Andra, AFP = alphafetoproteina, este o proteina specifica fatului timpuriu. AFP se detectează în plasmă la embrionul de 4 săptămâni #351;i cre#351;te rapid în primul trimestru de sarcină. Nivelul maxim se găse#351;te la fătul de 14 săptămâni #351;i scade la valorile caracteristice adultului, la vârsta de 6-10 luni. AFP se găse#351;te nu numai în plasmă, ci #351;i în fluidele fetale: lichidul amniotic, lichidul cerebrospinal, urină. Cantită#355;i mici de AFP străbat placenta #351;i se găsesc în serul femeilor gravide.
În lichidul amniotic, nivelul crescut al AFP este asociat cu defecte ale tubului neural (spina bifida).... pentru care se ia defapt acidul folic.
Teoretic, AFP se face intre sapt. 16-18 daca exista antecedente de spina bifida in familie. Dar eu stiu un caz (intre apropiatii mei) care cu toate ca toti cei din familie era sanatosi tun, fetitza lor s-a nascut cu aceasta afectiune. Dar nu vreau sa speriu pe nimeni... se poate intampla.

Triplu test este tot un test screening pentru decelarea defectelor fetale, in special spina bifida si sindromul Down. Se face intre sapt.16-22 la femei de peste 35 ani sau cu antecedente in familie. Testul masoara nivelele alfafetoproteinei, ale hCG, precum si ale estriolului, hormon secretat din abundenta in sarcina. Se recolteaza sange din bratul mamei.Testul triplu prezinta o acuratete de 70% pentru prezenta sindromului Down.

Amniocenteza (ATENTIE)se face intre sapt. 12-16, deci mai repede decat triplu test, si tot in aceleasi conditii, daca ai peste 35 ani. E o procedura mai invaziva, detecteaza prezenta anomaliilor cromozomiale la nivelul fatului... trisomia 19 sau 21, specifica sindr. Down.
Dar nu mai vreau sa vorbesc despre astea..

Andra, referitor la progesteron, eu cred ca din moment ce tie iti era rau datorita progesteronului, inseamna ca dr. tau s-a gandit ca din momentul in care n-o sa-l mai ei, o sa poti manca fara sa mai asa de des,in consecinta... sa iei kg in plus. Oricum trimestrul II de sarcina in care esti tu, este se pare perioada de aur a sarcinii, conform spuselor obstreticienilor.
Greturile trebuie sa te paraseasca in mod miraculos, starea de energie incepe sa-ti revina, ca si apetitul pentru mancare...

Curios, ca eu luam Utrogestan-ul oral si cu toate astea nu mi-a fost nici o clipa rau dar nici pofta de mancare nu am prea avut. Pur si simplu cred ca hormonii sunt de vina pentru kg mele in plus.Si gandesc asta pentru ca eu chiar am avut grija ce si cat mananc.

Roxana, nici nu am stiut ca acum se fac anunturile de acest gen in scris... e intr-adevar penibil...daca ar trebui s-o scriu eu mi-ar fi la fel de greu precum tie sa gasesc o exprimare potrivita. N-am idee as formula-o...

Eliza, eu folosesc de cateva saptamani cremele (dar nu neaparat antivergeturi-stiu ca sunt speciale la L'OREAL de ex.) desi ideea asta este: sa fie pielea cat mai hidratata ca sa nu apara acele dungulite. Mi-e mi-au cam crescut sanii (desi de felul meu nu sunt "dotata") si in special in acea zona aplic creme pe baza de ulei de masline.

Fetelor nici voua nu v-au recomandat medicii prenatale??
Din ce luna se prescriu, sau nu e obligatoriu??

, Dana11 sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Julia Dream spune:

Si mie mi-a recomandat doctorita sa fac triplul test (am 29 de ani), dar am o nelamurire. Sa zicem ca iese rau (Doamne fereste!), la ce imi foloseste sa stiu? Caci de renuntat la sarcina nu stiu daca se mai poate(legal vorbind). Nu am cunostinte medicale, dar astea juridice (pe care le detin zic ca este interzis sa intrerupi cursul sarcinii daca virsta acesteia a depasit paisprezece saptamini, cu exceptia cazurilor in care intreruperea se impune din motive terapeutice, potrivit dispozitiilor legale. Ce nu stiu eu este daca Sindromul Down este unul dintre motivele acestea terapeutice. Caci daca nu este, deci daca nu poti renunta (daca vrei) la o sarcina cu astfel de probleme, la ce iti foloseste sa stii de problemele astea?
Stiu ca suna un pic cam cinic ce am scris, dar parca as prefera sa sper toata sarcina ca voi avea un copil sanatos, decit sa sufar si sa ma framint inainte de a se naste.

Mergi la inceput