Romani in Belgia , poftiti la o barfa...

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns EdeL spune:

bine v-am gasit fetelor.Sunt curioasa in ce limba vorbiti in momentul in care parasiti casa si mergeti la servici, la piata, la gradinita sa-l luati pe cel mic....sau in alte locuri publice.Franceza sau olandez? Sau amandoua?
Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brux spune:

Īti raspund cu toate ca nu sānt fata.
Eu vorbesc acasa cu sotia franceza si in general cu toata lumea tot franceza.La munca majotitatea sānt flamanzi si 95% din ei vorbesc franceza.Eu inteleg flamanda dar nu o vorbesc.
La sedintele astea la munca engleza pentru ca e limba comuna si compania este americana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuli2you spune:

Noi acasa vb romana pt ca suntem amandoi romani dar iesind din casa vb doar franceza; sotul vb si germana aici si engleza, depinde cu ce natie de oameni intra in contact;

Bine ai venit Edel pe la noi

iuli2you

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raducu spune:

nu v-am parasit
credeati ca o sa scapati de mine?
Asa...deci cum ne intreba mai sus EdeL acasa vorbim romaneste, in afara casei vorbim franceza sau engleza. Flamanda nu stim o boaba si nici nu ne place cum suna

Mamica lui Raducu

Mergi la inceput

Treaba este ca daca cautati de munca este mai multa pe partea flamanda decīt cea francezo -wallona.

Mergi la inceput

Ce mai faceti voi?
Va rog sa ma iertati ca nu am mai postat nimic dar sunt bolnava si stau numai in pat; am rubeola :(((( mai postati si voi cate ceva...
Cum va pregatiti de Inaltare? Eu am sa sarbatoresc de doua ori, e si ziua mea de nastere

iuli2you

Mergi la inceput

Iuli, insanatosire grabnica !
Nu facem nimic special de Īnaltare.
Poate daca e soare mergem sa ne plimbam pe undeva pe aproape.

Mergi la inceput

A venit caldura!!! mergeti la ?
Unde preferati sa mergeti?
Cat va permiteti sa cheltuiti?
Noi vom merge in fiecare duminica cum am mers si anul trecut, atat cat tine vremea calda; de obicei mergem la Blackenberge si pe o zi intreaga,in doi, cu tot cu mancare, cu drum cu bere, sucuri, nu cheltuim decat 100€;
Voi?

iuli2you

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

buna!!
eu activez de obicei pe forumul nemtoaicelor,dar nevoia ma impinge in vecini!!:)
am fost anul trecut in Brussel,cateva ore..dar m.am indragostit efectiv de oras,de atmosfera,e absolut super(sper sa am ocazia sa stau mai mult si sa nu mi se schimbe prima impresie),mi s.a parut muuuult diferit de Germania,n.as mai fi vrut sa plec:)si am auzit muuulta vorba romaneasca,ba chiar si o tanti cu pruncul la san activa la mertane cand era rosu semaforul si cand a ajuns la al meu am intrebat asa la misto in romaneste cat are copilu' si s-.a blocat ,dar apoi mi.a zis ca vai ce bine o duce,ca e plin de romani s.a....apoi intr.un restaurant era un cuplu,el mucea in constructii...cam despre asta vreau sa va intreb,poate stiti ceva,vreun pont,o directie.Tata este somer acum..a fost peste 20 de ani inginer in ro,si acum ,fabrica fiind cumparata se reduc locurile de munca,si din 2 posturi de ingineri,sa ramana doar unul..dat fiind ca celalalt tip e ruda buna cu managerul,tata e pe ordonanta de o luna...clasica poveste.(si ca sa fie si mai picanta treaba,nenea cu pricina e vecinul de sub noi,caruia i.am botezat copilul si o vorba n.a suflat ,desi stia clar ce o sa se intample)
acum..tata vine saptamana viitoare la mine,(stau relativ aproape de granita)si in viitorul apropiat el ar vrea sa lucreze in belgia(el are diploma de inginer constructor)dar ar face absolut orice,chiar si bucatar(e super bun la asta).Altfel..e tanar,solid,si pus pe treaba:),mai ales ca mama e profesoara si ..hmm..va dati seama cam ce inseamna asta.(financiar vorbind)
Sunt foarte multi romani in domeniu in belgia,toti povestesc dar cand intrebi pe cineva la obiect(care e in concediu chiar si lucreaza acolo)toti spun ca n.au nici o idee,nu stiu nimic..e o atitudine destul de socanta,dar asta e.
daca stiti ceva despre ..orice,sau adrese pe net sau ..ce sa zic orice pont ,nu neaparat munca calificata,va rog sa.mi dati o veste,aici sau pe pm.
anca

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce

Mergi la inceput

Iuli,
Noi mai mergem din cānd īn cānd la mare īn Ostende sau uneori in La Panne.Nu cheltuiesc cine stie ce dar probabil una peste alta tot cam asa 100€.
Anca sīnt multi romānii care lucreza in negru dar eu nu stiu cum fac ei pentru a gasi si unde cauta.
Īn rest saptamāna trecuta a aratat la telejurnal o razie unde politia a arestat 102 persoane īntr-un cartier din Bruxelles.
Majoritatea lor lucrau la negru si au fost arestat de Oficiul de Straini si astia au zis ca īi vor expulza pe toti si ca asta nu este decāt īnceputul.
Mie mi-a placut prin Germania mai mult decāt pe aici dar acolo nu am putut ramāne.

Mergi la inceput