Epilare inghinala

Cum faceti fetele sa va epilati pe acolo...?
Eu am incercat (din pudoare) sa ma epilez singura cu ceara si am crezut ca mor de durere. Probabil ca neavand experienta, durerea a fost inzecita. In plus acum sunt foarte rosie si iritata.
Am mai citit pe forum ca unele dintre voi aplicati crema epilatoare, dar stiu ca aceea are acelasi efect si durata ca lama.
Ce ma sfatuiti sa fac ? Vreau sa si reziste in timp, macar o luna.
Ceara rece o fi mai buna ? (macar aia nu te frige!)
Melania & Anna-Luciana
Raspunsuri

pulstar spune:
Eu m-am epilat mult timp , singura. Secretul este ca ceara sa fie la o temperatura suportabila(deci nu fierbinte), iar cand s-a intarit suficient(nu astepta sa devina casanta), sa o tragi foarte repde. Chiar o luna nu dureaza pana incepe dinnou sa-ti creasca parul, dar 3 saptamani in mod sigur. Bafta!

carmenutza spune:
eu te-as sfatui sa treci peste pudoare si te faci in zona inghinala la un salon de cosmetica..au mana formata deja ...am incercat si eu sa ma epilez singura odata pe picioare si am simtit ca mor de durere..la salon insa, nu am probleme. Cred ca ne doare mai mult acasa ptr.ca tragi de ceara mai cu mila..pe cand la salon ..hirsttt, o data si gata.
Creama epilatoare si eu stiu ca are aceasi durata ca lama...doar ca iti lasa pielea ceva mai catifelata, dar asta pentru cateva zile doar.
Eu sunt pentru ceara.
Carmen si bb Maya Alexia

Doamna Bibi spune:
Nu trebuie sa-ti fie rusine sa mergi la salon,e ca la medic,sunt obisnuite sa vada orice.Si este mult mai sigur,mai rapid si mai putin dureros.Incearca sa gasesti un salon unde folosesc ceara de unica folosinta cu benzi (mai igienic).Au mana formata si in 1/2 te chelesc pe tot corpul daca ai nevoie.
Rezistenta in timp depinde de fiecare in parte,de cat de "productiva" esti.Oricum,tine cel mai mult.Daca ai bani apeleaza la epilarea cu laser (definitiva dupa cateva tratamente).Tine cel mai mult dupa.
Monique

ralucami spune:
Eu stiu ca aceleasi rezultate ca si ceara o au si aparatele de epilat. Avantajele astora din urma e ca nu frig, asa cum o face ceara, si te potzi face singura acasa, in oricare zona a corpului. Eu am un astfel de aparat si mi se pare destul de bun Despre crema epilatoare eu nu am o impresie prea buna. Am folosit-o de vreo cateva ori , dar firul creste cu aceiasi rapiditate ca si cand te-ai fi facut cu lama. Ca sa nu mai vb de grosimea si desimea firelor
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

Kehleyr spune:
Eu ma fac la cosmetica. Dar numai pentru slipi, deci numai pe lateral. Nu cred ca se poate face toata suprafata... adica sunt totusi niste zone foarte sensibile unde cred ca nu se face (contraziceti-ma daca se poate, sa stiu cand ma duc data viitoare la cosmetica ). Daca te faci cu ceara te tine destul de mult si e din ce in ce mai usor, pentru ca se subtiaza radacina, presupun. Mie mi se pare mai dureros la axila.

debby spune:
In afara de durere si pudoare eu , din pacate , am probleme mari cu circulatia si nu as face altceva decat sa-mi sparg venisoare si ar fi groaznic. Le am deja fara , nici nu vreau sa ma gandesc cum ar arata piciorusele mele .
Cu epilatorul e ok , dar 60 % din firele de par imi cresc pe sub piele dupa si am aspect de borbonica , asa ca am renuntat si la asta . Din pacate ramane rasul la mine

Clopotzel spune:
Jeff, te inteleg! Am fost si eu in adolescenta la fel ca tine! Dar mi-am invins pudoarea si am mers ptr inceput la cosmeticiana, si apoi dupa ce am devenit mai "imuna" la durere, am inceput sa ma fac acasa cu ceara, cu o matusa de-a mea. Ca daca ma faceam singura, cand trebuia sa trag ceara...mi se facea mila de mine..
Sfatul meu, mergi mai intai un timp la cosmeticiana si apoi vezi tu !
Before judging somebody, walk a mile in his moccasins.

Clopotzel spune:
Kehleyr, iata ca te contrazic!
Eu m-am "maltratat" de cateva ori cu epilare inghinala completa, dar..m-am lasat de meserie! Se poate, si daca vrei iti poate face si model!
Ralucami, o intrebare ptr tine te rog! Crezi ca e neaparat nevoie ca aparatul de epilat sa aiba cap de epilare special pentru zonele sensibile (inghinala, axiala)?!? Se simte diferenta,ma refer la felul in care smulge (cu mai putina rapiditate)?!? Eu m-am epilat cu epilator cu doua viteze, fara cap special ptr zone sensibile, si a mers. Multam!
Before judging somebody, walk a mile in his moccasins.

Jeff spune:
Fetele multumesc mult, sunteti niste bombonici !
Adevarul este ca am vrut o epilare mai extinsa nu doar pe laterale.
Daca ziceti voi ca la cosmetica nu doare rau, ma duc acolo. Problema mea este ca ma tem si de boli de piele.
Aporpo cam cat o costa o epilare inginala, una axiala ? Dar ptr, mustata ? (nu prea am dar ma bate gandul)
Melania & Anna-Luciana

alinamoro spune:
Eu ma epilez inghinal cu aparatul de epilat.La inceput a durut mai tare,dar dupa ce l-am folosit de cateva ori nu a mai fost asa rau.Cu crema epilatoare este exact ca si cu lama (cum au spus si fetele).
In legatura cu mustata,ziceai ca nu prea ai,atunci mai bine stai linistita ca va creste mai tare si va trebui sa te epilezi periodic.
Succes!
alina