Epilare inghinala
Raspunsuri - Pagina 2

ana_a spune:
Buna!
Si eu sunt de parere ca la cosmetica e mai bine!fetele de acolo stiu cum sa faca sa nu te doara asa rau!Si eu am incercat acasa, si nu a fost chiar rau...dar am renuntat pentru ca la cosmetica e mai rapid!
Cu lama eu zic ca e groaznic!o data am incercat si am regretat mult!pana mi-a crescut suficient sa dau fuga la cosmetica!Lama poate sa irite pielea mult mai mult ca si ceara!
Si eu sunt de parere ca ceara e cea mai eficienta!
Numa bine !!
Ana si puiutul din burtica

Clopotzel spune:
Jeff, nu ai de ce sa te temi de igiena daca apelezi la epilare cu ceara de unica folosinta sau cu rasina si fasii de hartie.
Before judging somebody, walk a mile in his moccasins.

smmiha spune:
Eu ma epilez complet in zona inghinala (la cosmetica, bineinteles) si recunosc ca ma doare si ca inca imi este putin jena, dar am si satisfactia ca parul s-a rarit foarte mult. Am incercat si lama, si crema (ma irita) si epilatorul, dar am ajuns la concluzia ca ceara este cea mai buna solutie.
Mihaela

mariailin spune:
Hai ca vin si io cu o intrebare de necunoscator (desi intuiesc raspunsul). Pentru epilare laterala stai fara chilotei? Si stiu ele cat sa eplieze sau te intreaba cat vrei?
Maria

AAM spune:
Buna fetelor!
Eu m-am epilat complet cam vreo 2 ani .Am facut-o numai la cosmetica si cu ceara calda .Ceara rece ia mai bine dar este si mult mai dureroasa.Un epilat inghinal complet plus mustata este cam 150.000 (asta in urma cu 4 luni , pana sa plec).
De cate ori ma duceam la tortura luam un nurofen cam cu o jumatate de ora inainte, ajuta mult la durere.
Mie epilatul "brazilian" caci asa se numeste cred, mi se pare cel mai comod si cel mai igienic.
Multa bafta curajoaselor!

AAM spune:
Ahh! Am uitat sa va spun ca e bine sa va duceti cu tanga , si nu trebuie sa ii dati jos. e oke daca doar ii mutati dupa zona ce trebuie epilata.

korinna spune:
Eu m-am facut de nenumarate ori singura!!
la inceput a fost mai greu..acum radacina e slabita si chiar cu mana daca trag..se smulge!
Eu ma smulg de ma inebunesc..aproape detot!!
KORINNA mamika x 2
http://community.webshots.com/user/korinnay

Monaa spune:
Daca vrei sa te epilezi acasa cu ceara iti trebuie o mina de chirurg, sigura si fara mila . Pielea trebuie sa fie bine intretinuta in prealabil si parul cat mai scurt in zonele sensibile, sa nu ai surprize neplacute si sa poti smulge exact firele pt care ai aplicat ceara. Secretul este ca pielea sa fie foarte bine intinsa, de aceea, daca acasa te poti epila cu ceara foarte bine pe picioare, in zona inghinala e cam greu deoarece constati ca ti-ar mai trebui inca o mina. Altfel tragi si de piele ceea ce este dureros si in plus exista risc de mici singerari.
Principiile de baza pt un epilat perfect (testate pe pielea mea ) :
- exfolierea pielii (creme exfoliante sau grunjoase) NICIODATA imediat dupa epilat ca sa nu se irite pielea si mai tare
- hidratarea cotidiana - dupa fiecare spalat trebuie sa aplici o crema hidratanta ca sa eviti cresterea firelor de par sub piele
- dupa epilat- mai ales vara- trebuie dat cu talc transpiratia favorizind aparitia micilor cosuri
Eu ma epilez integral si nu pot spune ca este foarte dureros, este suportabil, nu f. scump si mai ales comod.
Toleranta la durere este foarte variabila in functie de persoana, dar daca crezi cu tarie ca va fi foarte dureros atunci cu siguranta o sa te doara...
Pentru un epilat inghinal " mai adinc" dupa cum spun cosmeticienele sau total ai nevoie de o cosmeticiana buna si mai ales pe care sa o cunosti. Am auzit o poveste a unei tipe care a fost refuzata de o cosmeticiana ofuscata "cum sa-mi ceara mie asa ceva" si nici cosmeticiana mea nu face astfel de epilari decit persoanelor pe care le cunoaste- chestie de principiu la ea . Intre timp am vazut ca nu mai sunt privite ciudat cele care cer un epilat total, a devenit ceva obisnuit.
In cazul cremelor epilatoare trebuie sa fii atenta deoarece pot produce iritatii serioase in zonele intime; parul creste cam tot atit de repede ca dupa rasul cu lama dar e mai "fin" ca sa zic asa.
Rasul ar fi, dupa mine, ultima solutie, parul creste des, gros si dupa o zi trebuie efectuata din nou manevra ( totusi am prietene care se rad zilnic).
Cit priveste folosirea cerii de unica folosinta sau nu, asta e mai ales o chestie de bani deoarece cea de unica folosinta e mai scumpa: cosmeticiana mea mi-a spus ca oricum ceara normala este topita la o temperatura care distruge microbii si bacteriile si in plus contine si niste substante care au acelasi rol. Nu stiu daca a spus asta ca sa ma linisteasca dar cert este ca nu am avut niciodata probleme.
Daca ai probleme cu circulatia ( capilare sparte- vinisoare, varice mai mult sau mai putin aparente) ceara calda nu este indicata. Pentru cele fara probleme cu circulatia venoasa si cu un pic de curaj este insa cea mai buna solutie, parul crescind de-abia peste o luna si in timp se capata si o rezistenta marita la durere.

flori76 spune:
De cateva luni am recurs si eu la epilatul..complet.Recunosc ca este mult mai comod si mai igienic,dar am o mare problema:pana acum m-am facut singurica,cu lama,dar la vara as vrea sa merg la o cosmeticiana,sa ma epilez cu ceara,insa....mi-e o rusineee
.Nu stiu cum sa fac,pt ca eu sunt si mai pudica din fire si...Voi ce parere aveti?
Flori

Getuta spune:
Eu ma epilez de cateva luni complet si asta la sfatul cosmeticienei mele. Mi se pare extrem de igienic si mai ales foarte sexi. Pe picioare ma faceam inainte cu aparatul, dar este mult mai comod si mai rapid la un salon. Ok costa, dar merita. Tot secretul unei bune epilari (cu durere cat mai mica, fara pudoare, sa ne creasca cat mai tarziu etc) sta in salonul la care mergem si ce cosmeticiana ne-am ales. Eu ma bucur ca am dat peste o tipa tanara, cu simtul umorului si care iubeste ceea ce face.
Sfatul ei pentru firele de par care au tendinta sa intre sub piele este hidratarea intensa. Inainte sa-mi aplice ceara (intotdeauna este de unica folosinta) imi da cu pudra. Mie mi se pare ca doare mai putin. Incercati si voi. Dupa epilare imi face masaj cu un ulei care cica previne aparitia cosuletelor.
Geta si bb de 32 saptamani din burtica