mamici de fetite...mari, ajutor!

mamici de fetite...mari, ajutor! | Autor: descintec

Link direct la acest mesaj

A dat Narcis, navala peste noi, bata-l vina! Si nu stiu daca e bine ce fac. Sa va povestesc. Maria si Adriana, prietena, ei, care sta la noi saptamana asta, ca-i vacanta si mama Crina accepta orice. Maria 12 ani (aproape), Adriana 14 (aproape). Toata ziua isi schimba tricourile, blugii, isi periaza parul, se parfumeaza, se machiaza si se demachiza. Fac asta cu niste gesturi afectate si pline de adoratie, de innnebunesc cand le vad. Rabd cat rabd, ma invart uracioasa pe langa ele, le mai latru. Incerc sa le mai iau iau in ras, sa capete un pic de detasare, sa reuseasca si ele sa se ia putin peste picior. Le mai trantesc ca s-au mai vazut fete dragute, nu cu ele s-a inventata conceptul. Ca nu sunt opere de arta, nu e nevoie sa se inchine chiar asa in fata imaginii lor. Problema e ca-s plina de indoilei daca fac bine. Da' ce sa fac, asa ma enerveaza ca nu ma pot abtine.

D.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cristina spune:

Crina, mama, nici nu stiu daca sa rad sau sa plang. Ca ma vor astepta si pe mine zile grele. Fi-mea (4 ani) de acum imi spune ca-i cea mai frumoasa si ma tine la usa cate-un sfert de ceas pentru ca a uitat ea sa se rujeze, parfumeze si sa-si ia gentuta (cand merge la tobogan).
Uffffff, incearca sa le atragi in anumite chestii, stiu si eu: hai care rezolva mai repede un rebus...poate uita de "mariile lor".
Sau incearca sa te imbraci si tu ca ele, sa te porti si tu ca ele o zi..posibil sa le contrariezi, sa le pui pe ganduri..cine stie..

Succes si zi-ne ce ai facut...plizzzzzzzzz

O alta mamica disperata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana904 spune:

A mea are 5 ani jumate...sta in baie o groaza in fata oglinzii, se piaptana, isi da cu strugurel pe buze. De la o vreme, de vreo luna de zile inchide usa la baie in timpul acestor "ritualuri", si ma da afara si pe mine. Intr-o zi si-a dat cu strugurel si pe la oki, de n-am stiut cum sa reactionez. Saptamina trecuta si-a taiat singura bretonul...culmea e ca si l-a taiat bine, eu n-as fi fost in stare sa i-l fac asa bine astfel incit sa nu trebuiasca sa mergem de urgenta la coafor!
ce facem cu ele??? parca-s cam mici pentru coketarii d-astea!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lu.more spune:

Of, Doamne, eu stiu ce-nseamna !
A mea are 10 ani si deocamdata nu-i place sa se machieze cand iese din casa, in schimb e plina de idei cand ramane inauntru!
Inainte spunea « cand o sa fiu mare ». Acum, ca mare e, spune « cand o sa-mi dai tu voie ».
Deci : cand o sa-i dau eu voie, intre altele, vrea sa-si vopseasca parul in albastru si buzele in negru. Sau invers, ca nu mai stiu… Deci vedeti putin genul !
Ce pot spune eu despre fii-mea ? De 1 an nu-i mai cumpar haine daca nu e cu mine. Se imbraca cu ce-i place : ea alege. Eu sufar cand vad cate ceva frumos undeva si-as vrea sa-i cumpar, sa-i fac placere, ca deh, mama sunt ! Dar nu-i cumpar ca stiu ca nu le poarte daca nu-s alese de ea ! Bine macar ca n-are gusturi oribile !!!

Deci, descintec, nu esti singura, si nici n-ai ce face ! Lasa-le sa se machieze daca vor ! Eu cred ca poti sa incerci sa-i explici ca frumusetea nu se vede, ca e interioara etc, dar nu uita ca n-are decat 12 ani ! Tu la ce varsta ai auzit expresia « frumusete interioara » ?
Nu-ti fa probleme, lasa-le in pace, important e sa nu inceapa sa exagereze !
Cu bine, Lulu

PS
Pe usa camerei Ancai era scris intr-o vreme « interzis adultilor ». Am lasat-o un timp, dupa care i-am spus c-o sa pun si eu un bilet pe calculator: « interzis copiilor » !

« C’est une grande folie que de vouloir ętre sage tout seul. »
La Rochefoucauld

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dori spune:

Descantec, eu cand ti-m citit mesajul mi-am amintit de sora mea, care are o fata de 16 ani (apropape). Acum doi-trei ani se plangea ca si tine ca Anca nu face decat sa se machieze-demachieze, sa-si schimbe hainele de n ori pe zi s.a.m.d. Iar acum Anca nu-si mai petrece timpul uitandu-se toata ziua in oglinda, ci in ochii prietenului ei. Ultima oara cand am vorbit cu sora mea la telefon si am intrebat-o ce face Anca, mi-a povestit cu mare revolta ca ultimul "sport" practicat de fata ei este sa se pupe cu prietenul ei, la ei in casa si de fata cu ea. Asa ca Descantec, curaj ... nu se stie ce urmeaza .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rosa spune:

Dori, ce cosmar cu nepoata ta Rid eu rid, dar nu e risul meu !

Deoki, scumpo, ca sa-ti alin frustrarea, iti spun ca te inteleg perfect, desi fii-mea nu are decit 8 ani si inca nu sta chiar toata ziua in fata oglinzii. Dar are propria trusa de machiaj si se lauda ca are mai multe cutii, cutiute si borcanele decit mine. Bineinteles, sint farduri de copii (copile), dar ideea e aceeasi. Mai nou, procesul de imbracare la ea include si fardarea. Daca o trimit sa se imbrace singura dureaza juma de ora pina e gata, din care 20 de minute petrecute in baie. Atita succes am si eu, a inteles ca trebuie sa le foloseasca cu discretie si nu la scoala !!! Ca merge la scoala catolica si ar trimite-o aia acasa urgent
Si ma gindesc cu mari emotii la ziua cind va folosi pentru prima oara rujul si rimelul meu
E normal sa fie asa, incearca si tu sa nu le pui la suflet prea tare. Eu si acum am un offfff pe mama ca nu m-a lasat sa ma fardez pina la 17 ani, si cind am scapat mi-a trebuit multi ani sa-mi revin la genul "natural"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns descintec spune:

ohh, multam..m-ai incurajat, pot sa dorm linistita

D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns descintec spune:

revin..

nu ma deranjeaza ca e cocheta..imi place sa se ingrijeasca, am grija sa aiba haine frumoase, haine care sa ii placa..o invat sa aiba grija de corpul ei..pe langa sport face acasa abdomene si i-am promis ca la vara alergam impreuna (fiind inotatoare, e antitalent la alergat, parca e Olive a lui Popey cand fuge, toata se dezmembreaza)..dar de aici pana la a incerca cinci feluri de a-si prinde parul ca sa coboare pana la magazinul din colt.......tot ce astept e sa isi pastreze umorul vis-a-vis la persoana ei..sa nu cada in adoratie..niciodata nu am suportat femeile care parca abia pot respira de cata frumusete cred ele ca emana..aghrrrr

D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns voljena spune:

traiesc si eu cosmarul cu fie-mea (13 ani luna viitoare)... culmea ca asa a fost practic de la nastere... nu stiu cui seamana ca eu am fost si am ramas mai baietoasa...

majoritatea smagurilor pe care le cumpar nu stiu cum se face ca dispar si reapar la ea in camera sau prin buzunare, nu apuc sa le fac eu inaugurarea, stau la usa si bat din picior de cate ori trebuie sa mergem undeva ca o astept sa se gateasca, se duce in full make-up la scoala la ora 8 dimineata si ar fi in stare sa piarda autobuzul si sa nu ajunga la scoala decat sa renunte la vreuna din etapele machiajului, chiar daca nu iese din casa tot sta in fata oglinzii si-si aranjeaza parul macar in 3 - 4 feluri asa de proba... de moda sa nu mai zic ca nu apare ceva fara sa bage ea de seama si sa ma pistoneze sa mergem la cumparaturi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angel_jp spune:

Descantec eu te inteleg perfect..si fata mea se macheaza ,demacheaza,se dezbraca de 3 ori pana se hotaraste ea cu ce sa se imbrace...camera ei un dezastru...mormane de haine aruncate pe pat pe fotolii..de sifonier nu mai spun,acum are si o mare pasiune de ase admira in oglinda ore in sir,sa nu mai spun de par...acum s-a tuns dar cand avea parul lung ..vai ce se mai admira se pieptana in fel si chip ba chiar si-a facut si cateva shuvite blonde ,acum am noroc ca s-a tuns si nu-l mai perie atat de mult..acum marea ei pasiune este motoreta care si-a achizitionat-o de curand..asta ma omoara,ca merge cica cu viteza (ma rog aproape de casa)acum vrea haine noi pt motoreta,nu mai spun ca se fardeaza cu negru pe la ochi si-si picteaza unghiile tot cu negru,dar nu am ce sa-i fac,daca-i interzic ,la coltul strazii se macheaza,asa ca prefer sa o las.Bine ca nu face altceva mai rau.Ma multumeste ca nu-si neglijeaza scoala si altele,asa este un copil bun.Dar sa nu uitam ca si noi am trecut prin asa ceva si sa incercam sa le ajutam cu un sfat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alma spune:

Eu am mare noroc ca a mea nu se machiaza (inca!) la 8 ani. Insa si ea se hotaraste greu pana sa puna ceva pe ea cand iesim in oras, cu coafura nu mai vorbesc, ea vrea cu pletele-n vant, eu o vreau cu codite, ca are firul subtire si i se-ncurca repede. Ce-mi place e ca are multa fantezie si, din niste materiale mai vechi, isi creaza singura modele. Nu le coase, dar le infasoara in asa fel incat ies niste toalete traznet .

http://community.webshots.com/user/freediaro

Mergi la inceput