retete de avocado
Servus fetelor
Ce retete bune cu avocado stiti?
Eu stiu numai una singura, dar mai vreau sa diversific
Avocado cu 2 tipuri de brînza
Avocado se taie in 2 si cu grija se scoate samburele si pielitza dintre sambure si miez
Branza: tip 1: Blue cheese, ROSENBERG, STILTON, ROCHETFORT
tip 2: un cascaval mai tare care sa nu se topeasca instantaneu la cuptor , eu folosesc motzarella de obicei
Aveti nevoie de branza cat o nuca pt fiecare parte de avocado.
Se pune blue cheese peste care se pune o feliuta mai groasa de tipul 2 de branza
Se pun in cuptorul gata incins, la foc mic pt aprox 30 min, apoi se dau un pic pe grill, sau putere mai tare sa prinda crusta
Se servesc cu un vin alb bun, ca aperitiv
Pofta buna
Raspunsuri
Corina spune:
Eu le fac cu ton! Amesteci tonul din conserva( ton in apa,nu in ulei) cu o lingura sau doua de maioneza,apoi umpli jumatatile de avocado cu aceasta compozitie.Se maninca ca atare,in aperitiv.
Pofta buna
Corina si Anna nazdravana!!
Dana Claudia spune:
Mie imi place avocado tare mult. Imi place sa il mananc si simplu sau cu putin suc de lamaie! Dar am si o reteta foarte usoara si rapida si tare gustoasa (zic eu). Se paseaza miezul de la avocado, se adauga sare si suc de lamaie dupa gust! Se decojeste o rosie (merge si cu coaja) si se taie bucatele mici apoi se amesteca cu avocado!
http://uk.geocities.com/dana_claudia/mypage.html
lu.more spune:
Cu salata verde: miez de avocado taiat in cuburi + salata verde + miez de nuca; totul stropit cu ulei de masline + putin otet sau zeama de lamaie + sare.
« C’est une grande folie que de vouloir être sage tout seul. »
La Rochefoucauld
Crystinne spune:
Exista in comert un fel de pasta de avocado. Este aproape ca o maioneza, dar tare mult as vrea sa stiu cum se face. Gustul este excelent.
Am gasit o reteta mai deosebita intr-o carte a lui Alfred Biolek, un bucatra de renume :
Salata cu portocale si avocado si creveti.
6 portocale mari, 3 avocado coapte dar nu moi, 250g shrimps curatati, mici, 1 lamaie,2 lingurite mustar, 1 lingura ketchup, 1 lingura "Worcestersauce" (nu stiu ce e asta), 4 linguri ulei de plante, 1 legatura marar, sare.
Deci se curata de coaja portocalele si se taie in cubulete si se lasa sa se scurga bine zeama care nu se arunca(sau se stoarce usor fara sa se distruga asa de rau bucatile).La fel se curata avocado, si se taie in bucati mici, nu mai groase de 0,5cm (asa scrie in carte dar cred ca ramane la aprecierea fiecaruia). Avocado, portocalele si crevetii se pun intr-un castron.
Se face un sos care se amesteca bine, eventual se bate usor cu un tel mic, din: zeama de la lamaie, zeama de la portocale, mustar, ketchup, "worcestersauce", ulei. Se spala si taie marunt si mararul, se adauga peste sos, si tot sosul in castron peste avocado si restul, se adauga sare si se lasa cam 1 ora in frigider. Inainte de servire se amesteca usor.
Eu nu am incercat-o dar pe masura ce traduc, imi curge apa din gura.
Spuneti-mi si mie daca o faceti cum a fost !
chatonel spune:
Pucku, retete la avocado sint multe :) Eu iti dau o pasta de avocado cu roquefort, se serveste cu foi de andive:
Deci iei miezul de avocado si il freci cu o nuca de roquefort, pui niste lamiie ca sa nu se oxideze si servesti repede pe foi de andive... e delicios! Nu uita sa stopesti andivele cu otet de zmeura.
Toulouse, la ville rose
Irinel spune:
Se scoate miezul la avocado, si se paseaza, se adauga putin otet si ceapa taiata marunt (de preferinta ceapa verde, dar merge si cu ceapa uscata). Este delicios si e bun si in post.
noni930 spune:
Guacamole
Este un aperitiv mexican.
Ingrediente:
2 avocado, se taie in jumatati, si se scoate simburele
1/4 cana ceapa taiat marunt (eu o dau prin razatoarea fina)
1/4 cana suc de lamiie
1/4 cup hot sau medium salsa (dupa gust)
Se scoate miezul de la avocado cu o lingurita, se paseaza si se amesteca cu restul ingrdeientelor.
Se serveste cu tortilla chips, potato chips, in sandvisuri sau cu legume proaspete taiate (morcovi, ardei grasi, castravete, broccoli etc).
ocebine spune:
Feliute subtiri de avocado in loc de maioneza pe hamburger este delicios.
Pentru guacamole autentic:
Eu pun in food processor:
3 avodacado
Un ardei iute intreg
Sucul de la o lamiie verde (lime)
Cilantro (arata ca un patrunjel dar are alt parfum)
3 catei de usturoi
1-2 linguri de ulei de masline
Sare dupa gust
Le amestec pina cind iese ca o pasta.
ionica spune:
salut din costa rica!!
Aici AVOCADO este precum cartoful la noi!
Iata reteta locala TICO!!
2oua fierte taiate cubulete marunte,
2 buc avocado nu prea copt taiat in cubulete
maioneza 4 linguri mari
salsa picant
sare
piper
suc de lamaie(dupa gust)
2 linguri de smantana
(eu pun un pic de rosie sa-i dea culoare,tot cubulete si putin otel de balsamic )
Se taie cuburi ouale si avocado ,se trece sucul de lamaie peste ca sa nu se innegreasca,se amesteca impreuna cu maioneza,smantana ,sare si piper.
Se mananca dupa ce a fost pus putin la rece cu tortilla sau cipsuri mexicane!!
Pofta mare!
http://groups.msn.com/LeDumontauCostaRica
noni930 spune:
Salata de avocado si fasole boabe
3 linguri zeama de lamiie verde
2 linguri ulei de masline
1 conserva boabe de fasole inchise la culoare (black, navy)
1 mango, decojit si taiat in bucati
1 avocado copt, decojit si taiat in bucati
1/2 ceapa rosie taiata cubulete
sos Tabasco (sau alt sos iute) optional
2 linguri patrunjel tocat
salata verde taiata fisii
Intr-un castron se face un sos din zeama de lamiie verde, ulei si sare, dupa gust. Se adauga restul ingredientelor, in afara de salata. Se lasa la rece 15 min, amestecind odata sau de doua ori. Se rastoarna peste salata verde asezata in farfurie.
Cantitatile sint pentru 2 portii.