retete de avocado
Raspunsuri - Pagina 2
Marianar spune:
initial postat de lilach
Eu iti scriu cum se face salata de avocado in Israel.
Ingrediente: 2 avocado,1 ceapa tocata marunt,4 oua fierte tari,sare,piper,suc de lamiie.
Preparare: avocado se curata ,se scoate simburele si te taie marunt,atit cit e posibil ,daca doresti poti sa-l tai bucati mai mari(in caz ca vrei sa simti,sau sa vezi bucatile de avocado),ouale fierte si decojite se taie marunt ,se amesteca toate ingredientele,se adauga sare,piper,suc de lamiie dupa gust.
Va invidiez ca puteti manca...stomacul meu refuza, acest fruct...din pacate imi place tare mult...
"Un sfirsit e un inceput..."
ella& laura,andrei,andra
Marianar spune:
initial postat de alba
Deci ai nevoie de:
2 piepti de pui fierti
1 avocado
2 portocale
1 castravete verde
2 mere
1 sfecla rosie
3 linguri de maioneza
sare, piper, juma de lingurita cu sos englezesc
Pieptul de pui se fierbe, se taie cuburi mici, castravetele se taie joulien, merele si sfecla rosie deasemeni, portocalele se decojesc apoi se scot feliile una cate una, in final se curata de coaja fructul de avocado, se taie pe jumatate, se indeparteaza simburele, si se taie felii subtiri, se adauga maioneza, condimentele, se amesteca usor. Se serveste in salatiere, se decoreaza cu felii de lamaie, salata verde, frunze de patrunjel.
Pofta mare
Cit despre varza de Bruxelles,eu o fierb un pic,dupa care fac un sos alb cu smintina fluida si diferite condimente,ce-mi vine si mie la mina :-))) sau o data le- am mincat si cu sos olandez,merge si asa,mi-a placut! Le maninc ca garnitura la friptura sau snitzel!
Pupici
***Alba***
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=499&cid=78
Marianar spune:
initial postat de Corina
Avocado ,eu il tai in doua pe lungime,îi scot simburele si umplu cu o pasta facuta din ton cu maioneza.Se maninca direct din coaja fructului cu lingurita,si nu e deloc gretos.
Soacra-mea face o salata cu bucati de avocado,salata verde ,rosii din acelea mici (cerises)grepfruits si creveti.Le amesteca pe toate cu un sos vinegreta.
Te pup si pofta buna
Corina si Anna nazdravana
Quand on veut une chose, tout l'univers conspire à nous permettre de réaliser notre rêve.
( Paolo Coelho)
initial postat de papadie
Iei un avocado, scoti simburele, decojesti si fructul il bagi la blender cu usturoi dupa gust si cu salsa (sa ai la indemina macar un borcan de salsa de 150g). Se face ca un piure. Se maninca cu cipsuri :)
initial postat de Floare de Colt
Eu avocado, dupa ce il tai in doua si scot miezul cu o lingura, il pasez si apoi pun zeama de lamiie, ulei de masline si sare. Cand nu ma gandesc la calorii pun maioneza si/sau smantana. Uneori mai pun si cubulete mici de tofu afumat si marar.
Va pup cu drag,
Camelia
Deschide poarta sufletului si vezi in tot ce te inconjoara splendoarea lui Dumnezeu.
violetzyka spune:
Noi pregatim avocado exact cum pregatim salata de vinete.Se paseaza pulpa foarte marunt pana devine pasta apoi se adauga sare,piper,ceapa,usturoi,maioneza,cateva picaturi de suc de lamaie.Se intinde pe paine sau cu tortilla chips.Este pur si simplu delicios !
1Sanziana spune:
quote:
Originally posted by Crystinne
Exista in comert un fel de pasta de avocado. Este aproape ca o maioneza, dar tare mult as vrea sa stiu cum se face. Gustul este excelent.
Am gasit o reteta mai deosebita intr-o carte a lui Alfred Biolek, un bucatra de renume :
Salata cu portocale si avocado si creveti.
6 portocale mari, 3 avocado coapte dar nu moi, 250g shrimps curatati, mici, 1 lamaie,2 lingurite mustar, 1 lingura ketchup, 1 lingura "Worcestersauce" (nu stiu ce e asta), 4 linguri ulei de plante, 1 legatura marar, sare.
Deci se curata de coaja portocalele si se taie in cubulete si se lasa sa se scurga bine zeama care nu se arunca(sau se stoarce usor fara sa se distruga asa de rau bucatile).La fel se curata avocado, si se taie in bucati mici, nu mai groase de 0,5cm (asa scrie in carte dar cred ca ramane la aprecierea fiecaruia). Avocado, portocalele si crevetii se pun intr-un castron.
Se face un sos care se amesteca bine, eventual se bate usor cu un tel mic, din: zeama de la lamaie, zeama de la portocale, mustar, ketchup, "worcestersauce", ulei. Se spala si taie marunt si mararul, se adauga peste sos, si tot sosul in castron peste avocado si restul, se adauga sare si se lasa cam 1 ora in frigider. Inainte de servire se amesteca usor.
Eu nu am incercat-o dar pe masura ce traduc, imi curge apa din gura.
Spuneti-mi si mie daca o faceti cum a fost !
Eu am facut reteta asta cu mai mult timp in urma,am gasit-o in Avantaje.Desi mi-a placut,dupa ce am terminat de mancat.Si nu am mancat mult.Sotul meu nu a avut nika.A fost prima si ultima data cand am mancat avocado.De atunci nu mai am tupeu sa incerc avocado.
Marianar spune:
initial postat de iuliana
salata: cu rosii, ceapa taiata pestisori, ulei masline (sau de floarea soarelui), masline taiate si fara simburi, otet alb, sare si un pic de brinza feta de vaci sarata.
http://community.webshots.com/user/emma_ana
http://community.webshots.com/user/emma_ana_musat
initial postat de Julie
Da, in salata (de crab, de exemplu) sau ca pe sashimi, cu sos de soia si wasabi. Mie asa imi place foarte mult, simplu e intr-adevar gretos.
J.
initial postat de Dana Claudia
Prima data cand am pus avocado in gura am zis ca e imposibil sa placa cuiva asa simplu (vazusem in Australia reclame in care il mancau asa simplu, cu lingurita si am zis ca sunt trucate, sau il scuipa imediat dupa ce se opreste camera). Dar de vreo 6 luni sunt indragostita de acest fruct si il mananc cu placere crud sau cu putin suc de lamaie! De asemenea imi place tare mult pasat si amestecat cu rosii decojite si taiate bucatele mici, putin suc de lamaie si sare! Pot spune ca am devenit fan avocado, aproape tot timpul il am in frigider! Eu zic ca merita sa incercati!
Dana C.
http://uk.geocities.com/dana_claudia/mypage.html