tratamente balneo
Deschid acest subiect pt ca stiu ca asta vara au fost mai multe fete la tratament la Techirghiol sau Sovata. Ar fi interesant de stiut ce rezultate au avut. Stiu doar ca MadalinaM din pacate nu a avut rezult. In schimb, Crinuta a fost...conceputa datorita Techirghiolului, nu ?
Eu am trompa stinga infundata, iar dreapta e putin permeabila, am facut anul trecut 2 seturi de instilatii la Prof. Ancar, dar din cauza unor chisturi nu am putut continua, nici macar cu HSG de control. Asa ca as incerca un tratam. de genul asta pt problemele de mai sus.
Deci, fetelor: Oana_mm, Cornelia 1172, Veronici, sau cineva care stie despre ele sa-mi spuna si mie daca s-a lasat cu BB sau macar cu o imbunatatire.
Thanks,
Ilenya
Raspunsuri
asi spune:
Eu am facut tratament la Sovata in luna noiembrie 2003.Din nefericire nu sa aratat bb dar sunt ceva imbunatatiri.Inainte nu aveam ovulatie decat cu tratament de stimulare acum am chiar daca e mai tarziu( din ziua 21 incolo ,adica cicluri foarte lungi 36-38 de zile); acum cand vine ciclul nu ma mai doare de loc burtica si e un ciclu normal de abundent;s-a normalizat si prolactina.
Un aspect poate nu atat de important e ca dupa ce am venit de la Sovata mi-au crescut sanii si sunt tare incantata de asta.
ASI
micky spune:
Eu am fost la Eforie Nord, vara trecuta, dar nu am avut nici un rezultat. Nici problema cu ciclul nu s-a imbunatatit.
ilenya spune:
Asi, ma bucur ca sunt imbunatatiri (si estetice..), auzeam ca Sovata are efecte benefice si in cazuri de insuficienta ovariana.
Esti pe drumul cel bun, va apare curand!
Mai spune-mi, te rog, cite zile ai facut tratament si in ce a constat el.
si de la mine,
Ilenya
ilenya spune:
Micky, imi pare rau. Pt ce probl. legate de ciclu te-ai dus? Poate nu ai stat destule zile? Acum cum esti?
Ilenya
Ioana1971 spune:
Eu am fost la Sovata in august 2003, dar am facut tratament doar 5 zile. D-na dr. de acolo a spus ca trat. trebuie facut minim 10 zile. Asa ca mi se pare ca nu trebuie sa ma astept la nici o modificare, ceea ce s-a si confirmat. Dar la Sovata toti povestesc despre rezultatele obtinute prin tratamentul de acolo. As vrea sa mai merg la vara si sa stau cat trebuie.
Ioana
ilenya spune:
Ioana, poate din cauza tratam. scurt nu au fost rezultate.
Si pe mine ma bate gandul sa merg la Sovata la vara (imi place si zona in sine) , dar inca nu am cu cine pt ca sotiorul meu sigur nu va putea veni cu mine .
Ilenya
CODRINA spune:
Buna fetelor ,
Nu am mai scris de mult pentru ca mi-am cam pierdut speranta. Acum fac (pentru a 2-a oara) analizele hormonale recomandate de dr. Niculescu. Pare ca ar fi insuficienta ovariana (zic eu). Nu am inca un diagnostic .
Nici nu stiu ce sa mai incerc: Sovata, Techirghiol, homeopatie, reflexoterapie, bioenergie.......
La Sovata e nevoie sa mearga si sotul? am de gand sa stau 2-3 saptamani, si nu cred ca el va avea rabdare.....
Daca e bilet luat prin pensionari (de ala de 18 zile) merge si pentru tratament?
Multumesc mult fetelor, si multa bafta in continuare!
Va pup ,
Codrina
ilenya spune:
Codrina,
nu trebuie sa-ti pierzi speranta, mai ales ca daca e vorba de insuficienta ovariana se poate corecta relativ usor prin medicatie. Iar dr. Niculescu e un medic bun si priceput mai ales pe infertilitate.
Cit despre Sovata, poate s-a inteles gresit din mesajul meu, dar NU e nevoie si de sot, doar ca eu nu vreau sa merg acolo singura cuc, vreau sa imbin utilul cu placutul si sa ma pot plimba prin zona aceea extrem de frumoasa.
Cu biletul pt pensionari nu stiu, sorry. Poti incerca sa suni la Centrul de sanatate din Sovata la tel. 0265 570933. Daca afli mai multe amanunte si te hotarasti ce si cum , spune-ne si noua.
Ilenya
asi spune:
ILENYA eu am facut tratament la Sovata 10 zile , 4 proceduri pe zi.Nu se face tratament sambata si duminica.Procedurile au fost : baia la cada cu apa din lac, unde scurte in zona suprapubiana , irigatie vaginala cu apa din lac, tampon cu namol.Am facut tratamentul din ziua a 6-a , este recomandat sa se faca tratament in faza foliculara a ciclului , inainte de ovulatie.
Daca cauti informatii despre Sovata vei vedea ca este in special indicat pentru afectiuni ginecologice si disfunctii hormonale.La intrarea in lacul Ursu este un panou cu indicatiile tratamentului de la Sovata.Scrie ca este un remediu miraculos pentru sterilitatea feminina.Asta nu inseamna ca toate femeile care fac tratament si raman gravide, dar se rezolva multe probleme.
Merita sa incerci dar nu vara pentru ca e o aglomeratie de nedescris.Cel mai bine e sa mergi toamna sau primavara cand nu e atata lume si atunci poti rezolva si cu un bilet de pensionari.
Multa bafta.
ASI
LICUTA1 spune:
Buna
Am 36 ani si din 2000 am tot incercat cu tot felul de tratamente si interventii HSG, laparoscopie, tratamente hormonale, monitorizari, diagnosticul sindreomul ovarelor micropolichistice, cilcuri anovulatorii, dereglare hormonala .
In Mai 2003 am facut laparoscopie dupa care tratamente hormonale de stimulare si nimic , in ziua 11-12 aveam foliculi de 4-5mm.
Din toamna am hotarat impreuna cu sotul meu sa facem o pauza, sa nu mai iau nici un fel de tratament medicamentos, doar ceaiuri(coada soricelului si naprasnic),tincturi(mugur de zmeur) ulei de catina, apilarnil cu propolis si acid folic.
In noiembrie am mers pe cont propriu la Sovata,tratamentele in per. extrasezon sunt facut mai bine-nu este prea aglomerat si se acorda mai multa atentie, si am facut patru proceduri din care cele mai importante irigatiile si namolul (40-50min).
Tot de la Sovata de la asistenta Dr. de la Arinis am facut rost de un saculet de plate cu cca 10-15 feluri de plante- amestecate in anumite proportii de un farmacis (cca 300.000lei) pentru insuficienta ovariana, necesarul pentru 3 luni.
In noiembrie am luat doar ceaiul si dupa prima venire a ruchilor din 24.dec.2003 mi-am facut dozarile hormonale> dezastru , progesteronul in ziua 21=3,15.
Am spus ca nu mai iau nimic si in primavara sa fac tratamentul cu puregon si pregnil si inseminare.
In 31.ian am fost la Dr. sa incep cu lista de analize necesare pentru inseminare, am facut eco si dr. mi-a recomandat sa fac 8 fiole de preogesteron si dupa ce vin ruchi sa incep dozarile si alte analize.
La 10 zile dupa injectii vazand ca nu vin ruchii mi-am mai luat un test din dulapior(ca am luat o cutie) al 40-lea cred, si surpriza -doua linii.
Acum sunt in cca 8 sapt. si fac o gramada de teste ca dr. nu stie cum sa-mi stabileasca perioada, avand in vedere ca pe 31.ian. cand am fost la el am facut un test si nu era nimic nici la eco.
Cred ca si tratamentul de la Sovata sau ceaiul pe care l-am baut o luna cu soicism cu toate ca era goroaznic au avut si ele o contributie.
Asa ca nu stiu ce ma ajutat mai mult,dar stiu sigur ca in primul rand Dumnezeu, si eu vad acesta minune care mi se intampla ca pe o adevarata minune.
Licuta 8 sapt.