Despre gradinarit (2)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

quote:
Originally posted by Andreutza

Otilia! Ma bucur ca am descoperit. Trebuie sa fie tare frumoase. Sa stii ca sunt si branduse de toamna care sunt orange.
Crocus e denumirea stiintifica. Sa stii ca au bulb la fel ca lalelele si vor reaparea in fiecare an. Se gasesc si de cumparat dar trebuie plantati din toamna ca la toate plantele care infloresc primavara.
Cristina, ce fel de crini ti-au iesit tie in martie, mey? Crinii infloresc vara si bulbii abia se planteaza primavara.
Cu drag,
Andreea & OctaveatzaAndreuta,

Sper sa nu ma insel eu, chiar o sa ies in gradina de curiozitate, sa vad intr-adevar daca e unul din crini cel care a iesit. I-am plantat anul trecut si mi-au inflorit toata vara trecuta. Acum chiar ca m-ai facut curioasa. De-abia astept sa ajung acasa sa vad clar ce e...

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Si eu am 'crocus"!!! am o cutie cu plantute de astea pitice, prin care si crocus asta si lalele pitice, tocmai bune pentru borduri!
deci crocus, este brandusa? de alea mov?, sau nu-i obligatorie culoarea!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DOINA SANDA spune:

Buna fetele!
Pt Liliana Csaki(de la Plante...)indraznesc sa te intreb:poti sa-mi dai si mie un puiut de trandafir galben chinezesc?Daca stai in buc.,ca altfel...Dau la schimb pui de FLOARE DE CEARA,daca vrei.
Babirusa (tot de la Plante...)-planta pe care o ai se numeste Floare de ceara(HOYA).O am si eu.Daca o ai de 2 ani,si nu ti-a inflorit,nici o problema.Probabil a fost pui,si pana ajunge la maturitate,nu infloreste.Asa am patit si eu.Daca vrei mai multe sfaturi,spune-mi si te ajut cu mare placere.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DOINA SANDA spune:

MERCY FRUMOS PT LAMURIRI,ANDREUTZA!
NU-I BAI DACA E CIRES!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Andreuta,

M-am dus acasa in gradina sa vad ce rasarise....cand colo in loc de crin rasarisera toate lalele mele plantate in toamna. Si numai de dimineata au anuntat astia aici o mica zapada de 25 cm...sper sa reziste.....

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babirusa spune:

Draga Doina, esti sigura 100% ca asta este? Si cand devine matura, ca e destul de mare, o jumatate de metru....Orice sfat mi-ar prinde bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DOINA SANDA spune:

BABIRUSA - sigur,sigur e Floare de ceara!Zici ca are jumat. de metru?
A mea are 4 tulpini de cate 1,50m,si anul trecut mi-a inflorit mai serios,o am de vreo 4 ani.A fost vai de ea,nu credeam ca o sa mai traiasca,dar a reusit!Nu stiu de ce a ta are doar 0,5m.Eu o tin pe balcon toata vara,in plin soare,si merge bine,face si flori.Tu unde o
ti?Unele plante,printe care si aceasta,iarna nu vegeteaza,nu prea cresc.Doar vara si primavara creste mult.Deci mai ai rabdare!


ANDREUTZA - TE ROG SA MA CORECTEZI,DACA AM GRESIT PE UNDEVA(eu sunt o amatoare,tu esti 'mama si tata lor'...)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Dragele mele, nu am rabdare sa citesc toate paginile dar daca vorbiti despre floarea de ceara pot sa va dau si eu un sfat: cel mai bine ii merge la soare. Daca nu are soare nu infloreste. Asta n-am stiut nici eu pana asta-vara cand mi-a inflorit toata vara si m-a bucurat enorm. Iarna este bine sa stea la o temperatura de 18 grade nu mai mult si intradevar in timpul iernii ea intra intr-o perioada de repaus. Ceea ce inseamna ca si udatul se va face mai rar. Sper ca nu va spun lucruri care s-au mai zis de o mie de ori pe subiectul asta, iar daca totusi am facut-o va fac cadou o ca sa va imbunez.


Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Fetelor,
La mine ninge! Asa ca mi-am luat gandul de la plantat flori si altele. Rasadurile mele deja dau semne de oboseala si imi este o ciuda de mor. Prognoza vremii este ca o tine tot asa pana sambata cand se incalzeste brusc, si dupa aia o sa mai vedem ce v-a fi si cum!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babirusa spune:

Doina, eu o tin pe biblioteca, are lumina destula dar nu ajunge soarele la ea. Din cauza ca e curgatoare nu prea am unde sa o mut. Si frunzele s-au patat cu alb, pana acum erau verde inchis. Nu stiam ca la lacrima lui Isus i se spune si floare de ceara...

Mergi la inceput