Despre gradinarit (2)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

quote:
Originally posted by petra

Fetelor,
La mine ninge! Asa ca mi-am luat gandul de la plantat flori si altele. Rasadurile mele deja dau semne de oboseala si imi este o ciuda de mor. Prognoza vremii este ca o tine tot asa pana sambata cand se incalzeste brusc, si dupa aia o sa mai vedem ce v-a fi si cum!

La toti numai bine!



Haha si aici a inceput sa ninga sanatos....se prognozeaza numai vreo 25 cm de zapada....iar sa te tii....sarmanele mele lalelute...sper sa reziste cu bine.

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

Aha, aici la mine a venit primavara!!!
Nu cred sa pateasca ceva lalelele in zapada... Cel putin asa sper!
Eu am iesit azi prin gradina... si mi s-au uscat brândusele!!! De-abia ce le descoperisem, si erau asa de frumoase!!! La toamna o sa pun multe-multe ca sa le vad din casa, sa le am sub nas
Am plantat astazi fragii... si miine sper sa reusesc (daca sapa sotul in gradina) sa pun si ceva flori, anemonele si florile-brostesti (ooops, ciudata traducere pentru renoncules, niste flori asa de frumoase!)
Va mult, succese nebanuite!

~Otilia&LaAdelita~

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoioana spune:

Hehe...daca sapa sotul in gradina Otiliapoate te faci cu niste dovlecei ceva. Ca ridichi ai cules...
Petra, m-ai distrat grozav cu patzania cu veveritza......vorba Cameliei, Petra fioroasa nu sperie nici un ghem de puf.
Otilia si Andreutza, multumesc pt. ca m-ati lamurit cum e cu iasomia.
Ma duc sa vad si eu ce-i cu floarea aceea hoya. :)
Eu astept sa-mi rasara rosiile si cimbrisorul. Si la noi e frig. Am fost 10 minute afara si ne-am intors cu nasurile rosii :(.
Va pup pe toate. Numai bine.
anto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia-daniela spune:

Hallooo...am revenit...mai bine zis, mi-am mai revenit!!
Azi mi-am busit masina cind am vrut sä parchez cu spatele...lampadarul l-am väzut prea tirziu, dar nu era bai de el, ci de niste stilpi sustinätori pusi oblici in stg. si dr. pinä la ca. o,5 m inältime!!!
Am stricat tot coltul bärii din dreapta!!!...si masinuta mea nu are nici mäcar 2 ani!!!
Azi am fost pe la niste cunostinte si cicä mä costä vreo 300,--€!!!
Pinä la urmä am gäsit o modalitate s-o repar...poimiine sä-mi tineti pumnii!!!...dar incepeti mai bine de miine, sä zicä asigurarea DA!!!

Hai sä trecem la florile noastre...azi am fost la cumpäräturi si ce credeti cä am gäsit???...ultimul fir de Clematis ( mov )...sä fie noroc???...imi doream de anul trecut florile ästea pe balcon, dar m-am orientat altfel, cä ästea erau prea scumpe!!...acum am dat 1,79 € pe plantä!
Trandafirii mei cätärätori sint de citeva zile pe balcon si le merge bine...tufänelele au o puzderie de lästari, iar acum vine bomba cea mare!!!!....miine vor fi 19-20 grade!!!!!
Mi-am mai luat si niste bulbi de trifoi ( 30 buc. = 0,99 € )...este foarte misto!!!...creste destul de mare, are frunzele mari si verzi, iar la inceputul frunzei sint maronii si fac o multime de flori rosii!!...am avut si anul trecut si mi-a pläcut...surpriza este cä am läsat ghiveciul in care l-am avut pe balcon peste iarnä, crezind cä oricum nu rezistä la inghet si am descoperit cä un trifoi a rezistat eroic si are multe frunze aproape mari!!...acum l-am umplut din nou cu bulbi.

Petra...dacä mä plätesti bine, vin eu si stau la tine in grädinä, pe post de sperietoare!!!
Mä bucur cä ti-am descretit fruntea...nu cä ar fi ea creatä!!!....dar si eu la rindul meu, m-am distrat copios!!
Dacä prinzi veverita aia, ii bagi o rosie in gurä si la cuptor cu ea!!!

Fetele, pe aici sint brinduse mov, lila, albe, galbene, inspicate etc...in fata casei este un petec de pämint plin cu ele si se vede minunat! Ah, si pe aici se numesc "krokusse".
Ieri am väzut si un pom inflorit!!!

Pupici de la Cami.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:


Camelia,
Imi pare rau de cele intamplate tie si masinii tale! Uite asa se intampla cand nici nu te astepti! Lasa ca o sa fie bine pana la urma!'

quote:
Originally posted by camelia-daniela

Petra...dacä mä plätesti bine, vin eu si stau la tine in grädinä, pe post de sperietoare!!!
Mä bucur cä ti-am descretit fruntea...nu cä ar fi ea creatä!!!....dar si eu la rindul meu, m-am distrat copios!!
Dacä prinzi veverita aia, ii bagi o rosie in gurä si la cuptor cu ea!!!

Fetele, pe aici sint brinduse mov, lila, albe, galbene, inspicate etc...in fata casei este un petec de pämint plin cu ele si se vede minunat! Ah, si pe aici se numesc "krokusse".
Ieri am väzut si un pom inflorit!!!

Pupici de la Cami.



La cat sunt de rele veveritele pe aici nici in cuptor nu stau! VA zic eu!
Fetelor, voi nu vedeti ca eu sunt intr-o pasa propasta ca a nins la mine, ca este frig si urat simvoi tot ii dati ca afara la voi este cald, ca a venit primavara, ca mai aveti doar nu stiu ce de plantat, ca....ca...! Umblati sa-mi faceti in ciuda?? Dar lasa ca si la mine o sa vina caldurica si o sa ma laud si eu atunci!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Ah, si sa va intreb ceva, daca tot am eu de lucru cu veveritele!
Si anume: Stiti de ce isi tine veverita coada in spate????


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Si acum raspunsul:
Pentru ca ii place sa stea ei in fata!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pojogam spune:

Andreutza multumesc de sfat insa sa stii ca am consultat un horticultor si el mi-a spus motivul; oricum sa stii ca iasomia are aceste gazutze si orice pom pe care il am departe de iasomie nu s-a molipsit. Oricum intentionam s-a reamenajez gradina ca am suficient loc. referitor la "Palma Maicii Domnului" cu cealalta de numire ai dreptate, am gresit.
Laura uite azi iti trimit planta, chiar nu stiu daca va mai ajunge vie. Am tinut-o in apa mai mult timp ca sa fie mai usor la transport. O trimit prioripost.
azi voiam sa plantez cate ceva insa pe la noi plua destul de tare asa etapa gradinarit se amana...
va pup si numai bine.

Mihaela si Flaviu
http://community.webshots.com/user/pojogao

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

quote:
Originally posted by babirusa

Doina, eu o tin pe biblioteca, are lumina destula dar nu ajunge soarele la ea. Din cauza ca e curgatoare nu prea am unde sa o mut. Si frunzele s-au patat cu alb, pana acum erau verde inchis. Nu stiam ca la lacrima lui Isus i se spune si floare de ceara...


Babirusa, si eu aveam aceeasi problema cu floarea de ceara, adica din cauza ca era curgatoare nu aveam unde s-o mut. Uite ce am facut eu: i-am infipt in ghiveci o scarita de lemn si am luat toate ramurile si am format din ele o coroana (ca un colac de cabluri ), am incercat sa le prind din loc in loc intre ele, si pe toate impreuna le-am legat de scarita. Vreau sa-ti spun ca ii merge extraordinar asa, iar chestia asta am observat-o la planta mamei mele care asa incolacita de mult mai multe ori dacat a mea are inaltimea de 1.80m fara exagerare. Daca are spatiu in ghiveci ca sa se dezvolte creste foarte mult, iar treaba cu scarita cred ca o ajuta pentru ca la un moment dat ramurile devin destul de grele.
Vroiam sa va intreb cum pot eu sa improspatez o feriga destul de amarita, saracuta, care e cam de multisor in acelasi ghiveci si care nu rateaza ocazia de a fi rontaita de pisica cel putin o data pe zi. Ma intereseaza ce pot face ca sa fie verde si bogata, pentru ca s-a cam uscat defapt asa este de mai multa vreme...Cand este indicat sa-i schimb ghiveciul, ce fel de pamant sa-i pun?


Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babirusa spune:

Androix mersi de sfaturi, o sa incerc asa sa vad daca se schimba situatia. Dar oare de ce i s-au patat frunzele cu alb?

Mergi la inceput