Viata in Germania (3)
Raspunsuri - Pagina 8
Adela spune:
Dragelor
cum se spune la "nucsoara" in germana (am nevoie la o reteta!).
Zimt e scortisoara dar nuscoara ce e? (cum e?)
Danke!
~Adela & Julia~
Cat spune:
Adela, nucsoara e Muskatwürzer!O gaseti pe langa piper, condimente , etc... Spor la pregatit!
Catrinel
roxanak spune:
quote:
Originally posted by Lauraa
Roxanak si Tinatache, sa nu va suparati pe mine dar trebuie sa va spun neaparat ca se spune (scrie) " MAGEN-DARM Grippe" nu " MAGEN-DAMM Grippe".... DAMM e ala de-l taie la epiziotomie... Sa nu mi-o luati in nume de rau (corectura)
Pupici!
PS. Apropo de scris si vb corect germana ....
Mi-a venit ieri rezultatul la MSP (Mittelstufe) ....
L-am luat dar cu nota.... befriedigend..
Felicitari pentru MSP si multam fain de corectare. (Si un befriedigend cred eu ca are valoare. Mai bine un calificativ multumitor decat insuficient.) Eu am gresit prima cu Magen-... (ce prosti emare am scris cu Damm in loc de Darm), asa ca eu sunt de vina. Ei, pai eu de o vreme germana o scriu dupa ureche (mai in necunostiinta de cauza) pentru ca gramatica si vocabular nu am mai exersat de vreo zece ani, ei ce sa-i fac nu mai am chef de invatat.
Multuemsc inc ao data si te rog cand mai scriu o boroboata atentioneaza-ma, nu ma supar chiar deloc, chiar iti sunt recunoscatoare.
Pupici
Lauraa spune:
Roxanak, merci de felicitari... Asa zice si sotul ca e important ca l-am luat in rest... Acum astept sa aud vesti de la colegi sa vad ei ce au facut,poate ma linistesc..Sau din contra .
Cat despre corectura chiar ca nu umblu eu cu lumanarea dupa greseli (chiar eu!!!) dar DAMM am citit aseara pe un prospect de la Weleda de Damm-MassageÖl si mi-era proaspat in minte. In rest am nevoie de ani buni sa fac corecturi la germana... :)))
Laura si papusica din burtik (31+ saptamani)
Lauraa spune:
quote:
Originally posted by tinatache
Adela, eu am luat de pe ebay cu 10 euro/buc, cu tot cu transp. Le-am spalat si pot sa zic ca arata ca noi.
Cristina
Uite inca unele
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=756&item=3180261506
Alina spune:
quote:
Originally posted by Lauraaquote:
Originally posted by tinatache
Adela, eu am luat de pe ebay cu 10 euro/buc, cu tot cu transp. Le-am spalat si pot sa zic ca arata ca noi.
Cristina
Uite inca unele
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=756&item=3180261506
Da,eu eram cu Teletubbies.Multumesc mult!
M-am uitat pe oferta,m-am jucat si eu acolo dar se pare ca e setat sa pluseze pina la un anumit pret si naiba stie cit.Mai revin miine,inainte de ora de expirare sa vad cum e treaba.
Eu mi-am facut cont pe e-bay de vreo 2 saptamini deci nu am eexperienta .
Acum vreo saptamina era un Tinky Winky cu un euro,mai erau vreo 6 ore si hop!...zic si eu ca fac afacere dar intre timp am avut musafiri dar oricum ma opream,licitatia se terminase la pretul de 20 euro,plus transport...mi se pare mult pt un maimutoi vechi.
Alina
blancas spune:
IMi pare rau ca nu v-am mai scris.Zilele astea am fost data peste cap datorita celor intamplate la Madrid.Ai mei locuiesc acolo,sunt ok,dar am fost cu sufletul de cei de acolo,cunoscuti care sunt si ei bine dar au fost raniti usor in atentate.
Mirunda spune:
Pentru mamicuta dulce si Chrystinne: am gresit, sigur ca era 20.03 si nu 02!!! Ancuta, tu zici ca mai bine in timpul saptamanii, eu nu am nimic impotriva, cat mai am concediu. Deci atunci va propun vineri, 19.03 pe la 15,30-16h, tot la Hauptpost. E mai bine asa? Adevarul e ca si mie mi se pare mai bine in timpul saptamanii, dupamasa. Ce parere aveti?
Pentru Ariadna: am vazut ca baietelul tau are acum 4 ani si 5 luni, nu? Eu zic ca e un pic prea devreme pentru test, dar insusi faptul ca directorul ti-a sugerat asta, inseamna ca este un om interesat si modern in conceptii. Oricum in Bayern (acolo am inteles ca locuiesti) sistemul scolar este f. bun, mult mai bun decat in alte Bundesländer. Cred ca micutul tau ar putea fi un tipic Kannkind, din ce povestesti, deci ar fi posibil sa il dai anul viitor la scoala, la 5 ani si 9 luni. Dar se pare ca
ai cu cine vorbi la gradinita ta, eu zic sa te sfatuiesti cu ei, si in ceeace priveste alegerea scolii. Uite-te si la
http://www.dghk.de
acolo cred ca vei gasi si alte lucruri interesante.
Cu drag, Mirunda
"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".
Crystinne spune:
quote:
Originally posted by Mirunda
Pentru mamicuta dulce si Chrystinne: am gresit, sigur ca era 20.03 si nu 02!!! Ancuta, tu zici ca mai bine in timpul saptamanii, eu nu am nimic impotriva, cat mai am concediu. Deci atunci va propun vineri, 19.03 pe la 15,30-16h, tot la Hauptpost. E mai bine asa? Adevarul e ca si mie mi se pare mai bine in timpul saptamanii, dupamasa. Ce parere aveti?
Cu drag, Mirunda
"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".
Fetelor eu sunt de acord in orice zi, dar va rog daca nu va este prea greu, sa ne intalnim ceva mai devreme.Adica in jur de 13:30 (eu termin cursurile la 12:45 si nu prea am ce face pana la 16 fara sa cheltui bani prin magazine )
Dar daca nu e o ora potrivita e ok, poate chiar si mai pe seara ar fi o idee 18-19:00 (daca nu e o problema cu copilasii vostri).In sfarsit, oricum ar fi, eu fiind fara copii as putea sa ma adaptez la programul vostru. Asa ca daca nu merge propunerea mea, o lasam asa cum ai propus Mirunda.
Cum este cu Roxana? Parca vroia sa vina si ea dar era copilasul bolnav. Cum ii merge Roxana?
Ohhh fetelor... astazi e soare aici. Nu pot sa cred! Sper ca va tine vremea asta pentru ca m-am saturat de frig si cer intunecat.Mi-e dor sa stau in iarba.