Viata in Germania (3)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns peca spune:

gorjan

quote:
scuzati interventia din afara Germanie

peca
quote:
sunt liberi sa raspunda si sa intrebe toti membrii forumului

asa experiete sunt bune de stiut si impartasit, si eu sunt pr. metodele babesti; iau medicamente poate 2, 3 pastile de paracetamol pe an, in rest "de la bunica invatate..."., si fac experiente chiar pe mine, si acum, mai nou pe sotul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

draga adina,multumesc de sfaturi,sunt foarte bune intr.adevar..lamaia cu miere face minuni..cat am fost in ro la ai mei de Craciun--am sta o luna jumate zilnic ii dadeam o ceasca,si catina si ceai de scai vanat si de cimbru,sare calda ..mama e experta in leacuri de astea..de cand am venit inapoi la 1 feb nu i.am mai facut deloc..dar de azi ii fac.
eu sunt de acord cu leacurile naturale,am un sac de ceaiuri aici din ro dar marc al meu refuza cu inversunare orice fel de ceai,daca a baut 3 litri in viata lui e mult..si are 1 an si 3 luni.Pur si simplu moare de ste,dar ceai nu bea,nici dulce nici fara(am incercat odata cu dulce,de regula nu bea nimic indulcit)
acum e mai bine marc,dar iar a vomitat..isi face greata de la tuse,incep cu lamaie de azi si ma rog sa fie ok,oricum e inspre bine,mi.e frica doar sa nu ramana cu virusul in organism..
ma duc acum ca ma striga marc,va pup.
anca

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanak spune:

Na! ca iar v-ati lungit la scris si eu nu mai pot tine firul cu voi .

Vreau si eu sa vin sa va vad in Bonn, de fapt vreau si eu sa mai ies din casa, dar nu am prea mari sanse, ca numai necazuri pe capul nostru. Cand zic si eu ca suntem sanatosi atunci ne bate Dumnezeu cu o boala.

Lucia (aproape doi anisori), a vomitat aproape o saptamana si cu greu si-a revenit. La inceput m-am speriat de moarte, si cand mi-am dat seama ca e vineri seara si nu are nici un medic deschis, am dat din colt in colt. Am sunat la Notarzt si era sa-mi trimtia un dentist (ce sa fac cu el, asa ca am refuzat). Sa merg eu in spital cu copilul, nici o sansa, aici in Kitzingen nu au sectie de pediatrie, si pana in Würzburg la clinica fac aproape o jumatate de ora in care sigur vomita de vreo cinci ori.
Am fugit repede la farmacie, am luat medicamente pentru vomitat si pentru diaree (am uitat, avea si diaree) si mai si tusea pe deasupra si-mi arata ca o dor dintii. I-am dat siropel si un supozitor, iar vineri noaptea dupa varsaturi continue a mai inceput si febra. Va dati seama ce teroare in casa, eu deja il rugam pe sotul meu sa ne incumetam sa mergem la spital, iar el doctorul "stie pe toate", ma tot incuraja ca fetita nu are nimic.
Ei bine, mi-am adus aminte de bandajarile cu feshe inmuiate in spirt medicinal si in otet si de feliile de cartofi inmuiati in spirt pe frunte si pe talpi. Asa am facut si toata duminica am stat cu sufletul al gura, pentru nu mai putea merge pe wc. De la siropelul pentru diaree, a dat in constipatie. Pana la urma seara dupa ce i-am dat Milchzucker a reusit sa mearga la wc, iar luni era deja mai bine. Am fost la medic, dar nici el nu stia ce sa-mi zica ca ar fi avut, ori Magen-Damm Grippe - dar de la ea nu te dor dintii, ori de la maselutele care mai trebuie sa iasa - dar atunci nu vomita copilul (sau ma insel??).
In fiecare seara, cand o bag in pat,s tau si o ascult sa vad daca are spasme de la stomac si cum aud ceva, fuga ii pun o carpa inmuiata in otet pe piept si nu mai vomita. Ea se simte mult mai bine, e vioaie, dar maselutele tot nu au iesit si eu sper sa nu se repete si maine povestea de saptaman trecuta.

Va doresc un sfarsit de saptamana placut si va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

roxana, din descrierea ta si eu zic ca a fost Magen-Damm-Grippe. Probabil s-a suprapus peste eruptia dentara, nici asta nu ar fi iesit din comun pt ca in eurptie dentara copiii sunt mai sensibili si iau f usor virusi, iar gripa asta e de fapt o viroza. Numai durata parca e cam lunga, de regula in 3-4 zile max. se termina. Daca vb la telefon cu un medic oare nu te poate ajuta? Ar fi bine , daca nu-si revine, sa mergeti la spital undeva. De slabit nu ar fi o problema ca recupereaza, dar cu deshidratarea poate deveni o problema. Sa bea multe lichide, poate e totusi pe trecute.
Sanatate si asteptam vesti bune!

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia-daniela spune:

quote:
Originally posted by Mirunda

Camelia, cum era cu lupul??? Vorbesti de el, si el HOPA! Calare pe Internet, si ZDUP !! Pe computerul tau!!!

Tot eu...

"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".

Miru... ai väzut ce lup am???...a fost pe timpuri la securitate!!!

Pupici de la Cami.

P.S. Noi ne conversäm si väd cä Blancas nu mai räspunde!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

blancas..unde esti ca trepideaza camiacu ca v,.ati gasit ...berlinezele forumului

crystinne,mirunda...20 martie e ok...sau era vorba de aprilie??numai sa fie frumos afara,ca ma tem sa mai scot baiatul pe frig...dar nu era mai bine,acum cat e si mirunda in concediu intr.o zi in cursul saptamanii??poate vinerea cand nu are alina scoala..
mai vorbim oricum..roxank..tu unde esti?

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanak spune:

[quote]Originally posted by tinatache

roxana, din descrierea ta si eu zic ca a fost Magen-Damm-Grippe. Probabil s-a suprapus peste eruptia dentara, nici asta nu ar fi iesit din comun pt ca in eurptie dentara copiii sunt mai sensibili si iau f usor virusi, iar gripa asta e de fapt o viroza. Numai durata parca e cam lunga, de regula in 3-4 zile max. se termina. Daca vb la telefon cu un medic oare nu te poate ajuta? Ar fi bine , daca nu-si revine, sa mergeti la spital undeva. De slabit nu ar fi o problema ca recupereaza, dar cu deshidratarea poate deveni o problema. Sa bea multe lichide, poate e totusi pe trecute.
Sanatate si asteptam vesti bune!

Draga Cristina,

de baut a baut mereu lichide, apa sau ceai, de mancat a mancat mai prost pana ieri cand a apucat-o foamea si era sa mance si pietre. Eucred ca i-a trecut cat de cat, in seara asta nu a mai avut deloc tendinta de a varsa. De miercuri a mers iarasi la camin (nu am mai putut sa-mi iau concediu si sa stau acasa) si educatoarele mi-au zis ca a fost un pic cam apatica, in rest s-a comportat bine. Am vorbit la Notdienst si cu farmacista si se pare ca medicamentele de la farmacie au avut efect cat de cat. Daca saptaman viitoare o apuca iarasi criza ma duc la spital (mi-e groaza de spitale si de medici). Tot de la camin am aflat azi ca din 12 copii, 7 au avut Mage-Damm Grippe, deci si mie mi se pare ca a fost asta. Sa speram ca va fi bine si eu sper sa-si revina si cu mancatul ce mereu circ la masa.

Pupici si multumesc

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna spune:

Draga Mirunda,
iti multumesc foarte mult pentru raspuns si incurajari. Si baiatul meu este scorpion, prin urmare sensibilitatea si inteligenta sunt, trebuie sa recunosc, doua elemente importante de luat in considerare.
Tu ai auzit ceva despre centre de evaluare a inteligentei? Directorul de la gradi, care este si sef de grupa la grupa lui Mihai, mi-a sugerat, prin noiembrie , sa merg sa ii se testeze coeficientul de inteligenta dar mi-a zis totusi sa mai astept putin. Nu mi-a spus unde sunt centrele astea, dar in orice caz asa ceva exista.
Pe mine m-ar interesa si parerea ta, ca fiind mama mai experimentata

ariadna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pucku spune:

Pt samila si nu numai

la taxe ma refeream la declaratia de impozit, nu-mi mai aduc aminte cum ii zice in germana

Daca aveti permin nemtesc o sa vi-l transforme automat in North America daca puteti faceti o traducere legalizata de acolo, aici noi am dat 80 $ ..... si aduceti cu voi si o dovada de la asigurarea de acolo, sau dovada ca atzi platit asigurare, o sa va coste mai putin

noi nu am stiut deci nu pot sa-tzi spun mai multe, decat ce scrie pe formularul de asigurare de aici

In rest ce sa zic, depinde cu ce vis american vii in America si cat de mult te-ai atasat de Germania, eu regret de multe ori ca nu am venit mai intai in vizita sa vedem cu este, ca sa ne decidem unde vrem sa stam, dar nu pot sa zic ca nu te acomodezi

dar ramai cu feelingul comparatiei, si tot timpul, cel putin in perioada de acomodare o sa-tzi zici...pai dar asta in Germania era atat, era asa, nu stiu ce, nu stiu cum...

va urez bafta si acomodare usoara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Roxanak si Tinatache, sa nu va suparati pe mine dar trebuie sa va spun neaparat ca se spune (scrie) " MAGEN-DARM Grippe" nu " MAGEN-DAMM Grippe".... DAMM e ala de-l taie la epiziotomie... Sa nu mi-o luati in nume de rau (corectura)
Pupici!

PS. Apropo de scris si vb corect germana ....
Mi-a venit ieri rezultatul la MSP (Mittelstufe) ....

L-am luat dar cu nota.... befriedigend..

Laura si papusica din burtik (31+ saptamani)

Mergi la inceput