PRINCIPIILE FENG SHUI

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura B spune:

Abia am gasit subiectul pe pagina 4... Il lasam sa dispara?

Ciuf, din pacate nu stiu ce sa-ti raspund cu oglinda. Daca e sa ma iau dupa faptul ca oglida=metal, iar metalul e neutru pentru foc, as zice ca nu iti poate face rau o oglida mare in zona faima. Ma rog, poate doar in sensul ca nu se realizeaza un echilibru.

Am descoperit in oras o librarie cu carti si muzica mai "ciudate": parapshihologie, filozofii, budhism, tao-ism, yoga, meditatie, etc. De fapt, nici nu am reusit sa vizitez toate incaperile, pentru ca m-am oprit la feng-shui. Au destul de multe carti pe tema asta, oricum mult mai multe decat am vazut oriunde altundeva. Cand voi avea timp, o sa merg sa studiez acolo, si poate chiar ma hotarasc sa mai cumpar ceva.

Laura
http://photos.yahoo.com/laura00ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Oglinda egaleaza apa, deci asta imi era ideea. Si asa in zona Faimei am prea multa apa, deci ma gandeam la altceva. Si pe unde ma uit la design pe canalul nostru m-au innebunit ca deasupra semineului sa pui oglinda. Mare greseala. Apa stinge focul. Eh, asta e.
Daca afli ceva, da-mi si mie de stire.
Numai bine,
Ciuf

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_ltd spune:

Fetelor, eu m-am pierdut deja. Abia reuseam sa impac cat de cat zonele casei, abia urmaream yin, yang, acuma, pana le compilez, toate mi se par complexe si complicate. Tre sa iau la studiat ce ati scris voi si sa deschid iar cartile.
Daca aveti timp si idee, lamuriti-ma si pe mine cu 2 aspecte.
1. Am primit niste clopotei, nu sunt cei de vant lungi si goi, ci 2 clopotei normali, din metal, pusi pe o arcada mica, intre ei fiind atarnati doi pestisori. Se agata. Buuuun. Acuma, stiti voi ce semnifica doi pestisori astia? asta apropo si de ce zicea Conchita cu "doi", ca n-ar fi bune elementele duble. Clopoteii astia au acelasi rol ca si cei de vant?
2. O sa ziceti ca sunt dusa cu pluta, dar eu tot pun si intrebarea doi. Fetelor, cum credeti voi ca e mai bine sa aplic pa-kua, octogon, tragand din centru raze care despart zonele, sau patrat (dreptunghi) impartit in patratele? Casa mea e dreptunghiulara si am observat io ca la impartiri diferite, zonele sunt usor modificate, evident. Ori am zonele triunghiulare (daca trag raze din centrul octogonului), ori patrate. Are vreo importanta chestia asta?
Multumesc si va pup pentru subiectul asta. Promit sa vin totusi cu intrebari mai evoluate pe viitor si chiar cu sugestii.

Elena, mama Oanei si a lui bb Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns peca spune:

quote:
Originally posted by elena_ltd

. Acuma, stiti voi ce semnifica doi pestisori astia?

am vazut aici o emisiune..unde sub. este decorarea si redecorarea interioarelor..unde niste pestisori f. colorati..erau agatati pe o sfoara si ii numea "pestisori norocosi", am cautat pe net.si tot asas i-am gasit, denumiti in germana

cred ca stiu de ce clopotei vorbesti, asa am eu 2 agatati deasupra la intrarea in casa, dar nu sunt loviti cand deschid usa..deci abia ii sesizeaza cineva
stiu ca se zice: e bine sa fie pusi deasupra la usa de intrare...ca cica daca vine cineva cu energie negativa si ganduri negative, sunt respinse
in unele materiale am gasit ca trebuie sa stea pe hol, deci in afara ap., pe unele ca in apartament; la magazinele unde i-am vazut agatati fie in ro. fie in de. sunt in magazin, dar la deschiderea usii sunt atinsi si fac galagie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by elena_ltd
1. Am primit niste clopotei, nu sunt cei de vant lungi si goi, ci 2 clopotei normali, din metal, pusi pe o arcada mica, intre ei fiind atarnati doi pestisori. Se agata. Buuuun. Acuma, stiti voi ce semnifica doi pestisori astia? asta apropo si de ce zicea Conchita cu "doi", ca n-ar fi bune elementele duble. Clopoteii astia au acelasi rol ca si cei de vant?

si se agata cu un snur de matase colorata? am si eu asa ceva, nu stiu cum s-au ratacit in bagajele de-acasa. nu le cunosc semnificatia, i-am agatat de manerul usii din baie, nu ma intreba de ce, ca nu stiu, asa mi-a venit. :) acum m-ai facut curioasa de explicatie

peca, nu sunt pestisori colorati, stai sa descriu: un snur de matase rosie de care sta prins un cerc mai mare cu marginile zimtate imitand flacarile in mijlocul caruia se afla un personaj in postura lotus (poate e buddha, desi nu cred, ca nu e burtos), de cercul asta la baza sunt prinse pe lateral alte doua cercuri micute cu niste diagrame de nu le pricep intelesul si cu patrate in centru; la mijloc intre cele doua cerculete este un oval cu alte inscriptii in chinezeste sau ce-o fi. de oval atarna doi pestisori uniti la coada si la varf, iar de celelate doua cerculete atarna doi dragoni care la randul lor sustin clopoteii(cu inscriptii si desene) care la randul lor sustin niste romburi cu alte inscriptii, plus franjuri de matase rosie. chestia asta are deci o forma piramidala si nu e mai mare decat o palma.

Laura, ai mai gasit ceva despre peretii exteriori ai casei :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_ltd spune:

Da, da, da, clopoteii astia arata cam cum ii descrii tu, Conchita, doar ca am vazut si eu in magazin ca mai difera desenele (inscriptiile de fapt): un tip in lotus, dragoni, semne chinezesti etc. Am vazut unii chiar cu doua oglinjoare miniaturale pa-kua de o parte si de alta. Asta ca am descoperit si eu magazinul de unde mi-au fost cumparati. Si da, au snurulete rosii atarnate de pestisori si clopotei, adica 3. (ca-s lipiti pestisorii )

Peca, asadar tu zici ca in principiu sunt de atarnat la usa sau pe hol. Eu i-am pus deocamdata in zona familiei ca-s odraslele bolnavioare si am zis sa vad minunea. Am vazut-o, e drept, dar, toma necredinciosul, le-am dat si antibiotice.
Am intrebat vanzatoarele de la magazin, ele spuneau ca nu e musai sa sune clopoteii astia, desi mi s-a parut absurd. Si mari explicatii n-au stiut sa-mi dea. dar mai sapam...
Multumesc, fetelor!

Elena, mama Oanei si a lui bb Mihai

Mergi la inceput

Fetelor, mi-am rezolvat oful cu privire la baia mea in zona Faimei. Am fost la Biublioteca si am gasit ceva interesant si anume: solutii pentru bai in anumite zone.
Cum am eu baia in Faima e o chestia nefavorabila. O voi remedia punand o planta inalta, sa am obiecte din lemn si pe jos o carpetica.
V-am pupat,
Ciuf

Mergi la inceput

Acei pestisori reprezinta . Pune-i in zona Bunastarii sa incurajeze norocul sau in zona Familiei pentru noroc in casatorie, casnicie.
Ref. la nr. 2 al pestisorilor, atunci ce sa mai vorbim de cele doua ratuste mandarine de se pun in zona Familiei sau cei 2 Fu Dog?
Eu sa fiu sincera nu stiam ca la ei 2 e un nr. ghinionist. Pai atunci ce inseamna familia? Sa aiba numai un membru? Poate vorbesc prostii, dar cel putin incerc sa fac o logica din asta.
Dar mai "sap" si va mai spun.
Ciuf

Mergi la inceput

clopoteii mei, arata asa: un cerc cu o inscriptie inauntru, pe cinezeste normal, si lateral cercului, putin suprapus...un dragon calarit de "un ceva", un omulet, care tine in mana un manuscris...tot pe chinezeste si cei doi dragoni sunt uniti prin niste simbolulri, dupa mine par coroane. Una mare si 2 mai mici lateral.
Si codita clopoteilor(de unde se agata de cerc), este sub forma de 3 coroane unite, si jnurul e rosul

eu acolo unde i-am vazut , erau meru in asa fel incat la deschiderea usii sa fie atinsi, chiar si niste suporturi speciale am vazut de ii coboara mai jos sa ajunga sa fie loviti, ai mei nu sunt loviti caci jurul rosu e prea scurt si nu ajung pana la usa....mai caut pe net despre ei si daca mai gasesc ceva, mai revin

Mergi la inceput

nu stiu cum e cu cifrele la chinezi...dar am vaut un documentar despre cea mai inalta cladire de la ei...si acolo au spus asa: la ei nu exista nimic care sa contina cifra 4, adica nu se construiesc cladiri cu 4 eraje, 14 etaje..., case cu 4 camere.....caci 4=moarte, adica au aceleasi "sunete" de pronuntare pt. cifra "4" si cuvantul"moarte"
vad ca nu da pe aici nimeni din japonia...caci ei sunt poate mai in tema

Mergi la inceput