PRINCIPIILE FENG SHUI

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Conchita ref. la peretii exteriori ai casei tale, depinde de punctul cardinal unde sta ea.
Deci, daca e la:
Nord (cu fata catre Sud), alb, gri, sau albastru
NE (catre SV), nuante de rosu sau nuante pamantii
E (catre V), verde si albastru
SE (catre NV), verde si albastru
S (catre N) rosu si nuante de verde
SV (catre NE), rosu si nuante pamantii
V (catre E), nuante pamantii sau nuante metalice
NV (catre SE), nuante pamantii sau nuante metalice

Ciuf

Mergi la inceput

Fetelor, stiti proverbul ala: pleci bou si te intorci vaca?
Cam asa e la mine.
Ma apucai sa fac sapaturi pe Internet despre FS si iaca ce am gasit:
Cele trei greseli pe care le facem cand ne vopsim peretii interiori:
Prima gresala e in funtie de gua personala. Si anume, eu sunt nascuta in 1975, nr. meu e 8, elementul este lemn, dci culoarea verde. Ceea ce ar insemna sa-mi vopsesc peretii in nuante de verde.
A doua gresala, e in functie de gua care o ai pe schema. Sa zicem in sud, unde e Faima se vopseste rosu. MARE GRESALA.
Iar a treia gresala este:
la culorile arbitrare date de diferite zone ale casei bazate pe NEW Age Bagua Map (Black hat schoolf of feng shui).
Bagua a fost inventata acum 30 de ani si are foarte putin de-a face cu feng shui-ul traditional.
V-am bagat in ceata? Ca nu de alta, dar sa nu fiu singura.
Ciuf

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

Ufffff, am citit tot subiectul, si 2 cartulii de Feng shui, si tot sunt nelamurita, asa ca va cer sfatul...Urmeaza sa ne mutam intr-o casa, care are intrarea cu fata spre Est, spatele la Vest....are sapata piscina in curtea din spate dar am inteles ca apa in spatele casei nu ar fi deloc buna...

Acum, cum in nici una din carti nu am gasit octogonul ajutator pt. schema, va rog mult sa-mi spuneti unde anume se afla zona copiilor, cum ar trebui sa fie zugravita si amenajata...caci ne dorim copii...unde stam acum zona respectiva se afla undeva in hol/debarale, ceea ce se pare ca nu ne-a purtat mult noroc.
De asemenea,daca vedeti pe undeva in Bucuresti o carte de Feng shui mai completa, spuneti-mi si mie unde, sa o iau.

Dar nu ma uitati cu zona copiilor, va rog!!!!!!!!!

V.

veni, vidi, Victorie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns peca spune:

aici ai schema octagonului:
http://www.astromagie.com/feng_shui.html - undeva aproape jos schrie harta Feng-Shui

sau:

http://ezoteric.50megs.com/qigong/feng_shui_si_armonia_mediului.htm
aici gasesti schema sub forma de octagon sau dreptughi.

cum sa zugravesti?...eu nu pot sa iti spun exact..dar si eu urmeaza sa ma mut, si m-am gandit pana acum asa: am suprapus ba-gua peste plan, am aflat fiecare zona, mi-am scos separat caracteristicile fiecarei zone si ce culori o reprezinta..si apoi, fiindca unele zone revin si la 2 camere sau la 2 parti de camere..mi-am ales culoarea, de ex. daca o zona e reprezentata de negru-alb-mov(batranii), m-am gandit care din aceste culori sa fie culoarea peretilor si sa folosesc celelalte culori la decorare, si apoi sa am o culoare care reprezinta unul din cele 5 elemente si sa incerc sa fac un echilibru intre ele,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura B spune:

Ciuf, pe mine m-ai bagat in ceata!
Zici ca ai gasit cum ca harta pa-kua sau bagua (ca eu inteleg ca e acelasi lucru) nu are de-a face cu feng-shui-ul traditional; totusi eu am citit ca pa-kua cu opt zone, cea care arata cum "curge" energia chi prin viata, este unul din cele mai importante simboluri feng-shui!
Apoi, am mai gasit cum ca patratele dupa care se imparte de fapt casa, e un alt simbol important (in special pentru cei ce folosesc scoala compasului) si ca pozitionarea zifrelor de la 1 la 9 in aceste patrate este considerata magica, intrucau suma a trei numere orizontale, vericale sau pe diagonala este 15. Impartirea asta se numeste "Lo Shu".
Acum, poate mai stiti voi si altceva, ca eu am relativ putine materiale la dispozitie, si oricum sunt la faza in care incerc sa invat cat de multe.

O intrebare: ai retinut cumva si cum se numeste cartea cu remedii pentru bai?

Si alta intrebare: ai spus ca e gresit sa zugravesti peretii (deci sa folosesti) in culoarea ta personala (data de anul nasterii)? De ce, stii cumva? depsre vopsit in rosu, am intalnit si eu, si deja am scris: se pare ca nu e bine sa vopsetsi tot peretele in rosu, ci sa folosesti in combinatie cu alte culori. Totusi, tu ai gasit vreo explicatie?

Si, ca sa nu zici ca nu te-am bombardat cu intrebari, ai scris mai sus, cum ca "oglinda egaleaza apa". Eu am gasit in carti cum ca oglinda e un simbol al metalului. Pana la urma, care varianta o fi cea corecta?

Apropo de numere norocoase, eu am auzit pe aici cum ca la chinezi, cifra 8 este considerata norocoasa.

Pestii (pictati, vii- in acvariu-, sau statui) sunt un simbol benefic. In general simbolozeaza bani, imbunatatirea finantelor, cresterea veniturilor, etc.

Despre clopotei am citit ca sunetul lor simbolizeaza vestile bune si prosperitatea, ca "invita norocul in casa", in special daca sunt doi clopotei mici, legati intre ei cu panglica rosie si prinsi de clanta usii.

Laura
http://photos.yahoo.com/laura00ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_ltd spune:

hehe, iata cum Conchita a prins clopoteii de clanta usii dupa intuitia proprie si se pare ca a facut tocmai bine, dupa cum a zis Laura.
Fetelor, am intalnit si eu ca nr 4 e considerat nefast in feng-shui, sunt multe cazuri in care chinezii si-au schimbat nr casei tocmai ca sa nu contina acest numar, cu o singura exceptie se pare, cand cifra 4 apare la sfarsitul numarului.
Ciuf, fara dubii ca si eu sunt deja intr-o gaura neagra feng-shui. Cum zicea si Laura, daca stii si explicatiile, zi-ne si noua. Si eu stiu ca pa-kua sau ba-gua (totuna, diferentele provin din traducerea fonetica a cuvantului) este baza feng-shuiului traditional. Din cate am inteles, a fost prima forma a acestuia, abia dupa descoperirea busolei a aparut si varianta feng-shuiului dupa punctele cardinale.
Si eu am citit multe informatii contradictorii, mai ales pe net.
Victoria, eu inca nu am avansat cu documentarea prea mult si in plus am si cartile de feng-shui imprumutate cuiva, so, nu voi fi foarte specifica, dar iti spun din amintiri. In zona copiiilor - culori pale, decorata cu obiecte specifice (pantofiori miniaturali aurii, papusele, fotografii si tablouri cu tematica bla, bla). Activeaza zona cu o floare de exemplu cu frunze rotunde, cu o oglinda, cu clopotei, lumina din belsug, in general cu un remediu feng-shui care iti surade tie. Fii atenta sa nu ai inspre aceasta zona nici un shar. Sper sa-mi recuperez cat mai curand cartile si sa imi fac timp sa mai scormonesc pe net si sa vin si cu alte pareri.

Fetelor, ziceti-mi daca e corect. Trebuie sa tinem seama de: zonele casei (in functie de pa-kua sau trigramele dupa punctele cardinale), de echilibrul yin-yang, de cele 5 elementele, care aduc si selectia culorilor si de mai ce?
Inca ceva, am citit ca se recomanda ca schimbarile sa se faca treptat, pas cu pas, aplicand remediile pe rand si asteptand dupa fiecare schimbare un timp pentru "verificarea" eficientei ei.
Nu retin daca s-a mai scris, dar am mai gasit un remediu pentru prosperitate: sub o planta cu frunze rotunde si flori rosii (de preferat, eventual "sporul casei") se pune o moneda invelita intr-o hartie rosie. Zbang! si sa vedeti cum curg banii...
In incheiere, va spun cum m-a dezamagit pe mine profund un chinez, tatal unei colege de gradi de-a fiica-mii, care m-a pus la punct direct zicand ca feng-shui e o superstitie si o prostie pentru fricosi. dar ce stie el?

Elena, mama Oanei si a lui bb Mihai

Mergi la inceput

Revin cu un citat de pe net pt Victoria:

În dreapta mijloc fata de intrarea în locuinta este sectorul copiilor - acesteia îi corespund culorile alb,negru si galben.
Daca va doriti copii, trebuie sa asezati în aceasta zona poze cu copii fericiti sau un remediu feng shui (evantai, oglinda, cristal în forma de inima) iar daca aveti copii trebuie sa protejati aceasta zona pentru sanatatea lor.

Fetelor, cititi pe siteul acvariei la adresa http://www.acvaria.com/fengshui-amenajare.htm
in josul paginii sunt zonele pa-kua. Dati clic pe ele. La fiecare in parte sunt scrise elementele dominante si recomandari. Ea stabileste zonele pe puncte cardinale. Intrebare: elementele dominante sunt in functie de punctele cardinale, de zone? Uf

Mergi la inceput

Fetelor, daca v-am spus ca sunt in ceata, apai credeti-ma.
Ieri am citit pe Internet despre FS si rau am facut ca nu am inteles nimic. Totul a fost contradictoriu pentru mine. Tot mai bune erau cartile de la Biblioteca.
O sa va dau linkurile sa cititi si voi.
Ciuf

Mergi la inceput

Laura, elementul apa e reprezentat si de oglinzi.
Ciuf

Mergi la inceput

ciuf, asta patesc si eu acuma. de cateva ore stau pe net, dupa ce v-am scris voua si am aceeasi senzatie. M-am intors din nou la prima dilema: aranjez sau nu pa-kua dupa punctele cardinale.
daca aveti timp, aruncati un ochi si aici:
http://www.fengshui-traditional.ro/pages/lectii.php
Eu iau o pauza ca sa nu mai scriu aberatii pe-aici, macar pana imi mai limpezesc neuronii.

Mergi la inceput