PRINCIPIILE FENG SHUI
Raspunsuri - Pagina 9
Laura B spune:
quote:
Originally posted by Tiara
LauraB am inteles ca amplasarea casei nu trebuie sa fie in apropierea unui spital etc.In acest caz ce se poate face?Iar garajul in interiorul casei.Dormitoarele de deasupra e imposibil sa le schimb in altceva .Ce e de facut?
Lidia ,Tiara si David D.
Despre ce poti face daca amplasamentul casei este langa un spital, am gasit asa:
- usa si acoperisul casei este bine sa fie vopsite in rosu (semnifica energia Yang)
- gardul e bine sa fie vopsit in culori vii, vesele
- e bine sa instalezi un sistem de luminare la usa si in gradina
- e bine sa plantezi copaci si flori in curte
- tot in curte, e bine sa pui bolovani sau pietricele (care sunt obiecte Yang)
Despre garaj, imi pare rau, nu am gasit deocamdata nimic.
Laura
http://photos.yahoo.com/laura00ro
Laura B spune:
quote:
Originally posted by peca
ok...acum intre timp s-a postat ...camere ar fi de preferat sa fie zugravite in culori reci..sti cumva si "explicatia" ....pt. care ei prefera asta?
O sa te contrazic putin, daca nu te superi. Uite ce am gasit: daca camera are prea multa energie Yin (incapere care nu are lumina buna, care e prea incarcata de mobilier, care e prea mica, sau una in care a stat o persoana bolnava), problema se poate remedia introducand elemente cu energie Yang. Adica, printre altele, zugravind peretii in culori vesele: roz, galben, chiar rosu (albul e de asemenea o culoare luminoasa). Este indicat sa folosesti si draperii in culori vesele.
Culorile reci sunt indicate daca casa este "prea Yang": daca e prea in lumina, daca este langa o fabrica, sau langa stalpi de putere.
Laura
peca spune:
quote:
Originally posted by Laura B
Faptul ca ai o padure in apropiere cred ca deja e un factor de echilibru.
Totusi, iti mai spun cateva remedii pentru excesul de energie Yang, asa cum le-am gasit eu: in interiorul casei e bine sa zugravesti peretii mai mult in culori reci; pe cat poti sa eviti sa ai in casa lumini rosii; .......O sa incerc sa-ti scriu si despre bucatarie/baie/garaj.
Laura
pe mine nu ma contrazici, dar eu nu am copiat tot...era vorba in excesul de en. yang...si s-a inteles aiurea
Laura B spune:
Rescriu:
- daca camera are prea multa energie Yin se recomanda culori calde
- Culorile reci sunt indicate daca casa este "prea Yang"
Laura
peca spune:
bun laura, daca tot discutam despre energie yin si yang, cred ca nu ar fi rau sa spunem (atat cat stim) si ce semnifica asta....ca apoi iar ne intrebam: da de unde stiu eu ce energie dominanta este?
deci eu stiu asa:
energia YIN:
- en. emanata de pamant
- cumulativa si stagnanta
- lucruri feminine, negru, rece, slab, interior, conservativ
- nopatea, iarna, munti
energia YANG:
- en. emanata de cer, purtata de vant
- energie mobila
- lucruri masculine, deschie, cald, tare, violent, exterior, agresiv
- ziua, vara, apa
apoi mai este nergia QI= originea destinului, sanatatii si vietii unei persoane
QI= inima Feng Shui
1. Qi Ceresc= energia universului sau "soarta"; nu este influentata de om, controleaza viata in proportie de 34%
2. Qi Pamantesc= "forta vietii", energia mediului inconjurator
3. Qi Omului= energia generata de noi insine
acum mai astept completari sau corecturi, si generalitati...tot ce ne este de folos
ciuf spune:
Buna, fetele
vin si eu cu cateva modificari.
Ref. la en. yin si yang e discutie mare pe chestia asta.
Fortele negative si pozitive actioneaza impreuna pentru a crea energie. Doua forte ce sunt in constanta miscare, fiecare inclinand catre dominanta. Daca una a obtinut dominanta, se creeaza dezechilibrul, si preia controlul.
Lucrurile pot fi mai mult yin sau mai mult yang comparandu-le intre ele. Si anume: odihnitul este mai mult yin decat muncitul, dar mai mult yang decat dormitul. Yin si yang descriu lucruri fizice si non-fizice. De exmplu, o flacara este mai mult yang decat o piatra, vorbind in termen de proces; flacara produce caldura si lumina. Dar structura unei pietre este mai mult yang decat flacara; mai solida, compacta si mai tare.
Totul are ceva yin si ceva yang. Nimic nu e numai yin sau numai yang in totalitate. Ele se atrag, precum polii unui magnet. Daca devii mai mult yin tu vei atrage lucruri cu mai mult yang si vice versa.
Daca mananci ceva cu mai mult yang, simti nevoia sa bei lichide, care sunt mai mult yin.
Yin - luna, iarna, intuneric, feminin, interior, partea de jos, lucruri nemiscate, pasiv, lucruri pare, pamant, rece, moale, vai, apa linistita, gradini, somn.
Yang - vara, soare, lumina, masculin, exterior, partea de sus, miscare, activ, numere fara sot, cer, caldura, tare, dealuri, munti, case, alert.
Numai bine,
Ciuf
ciuf spune:
Eu casa mi-am impartit-o dupa Ba-gua. La intrare avand N, dar in sud am baia. Unde este elementul Foc. Mi-am pus o planta maricica intr-un vas de ceramica (ciclul constructiv - pamantul). Mi-am pus lumanari rosii in forma de para.
Nu stiu ce sa fac cu oglinda ca e mare rau, si anume cat un perete.
Sfaturi aveti?
Numai bine, Ciuf
Laura B spune:
Cariera: apa ... metal (+) ... foc (0) ... pamant (-) ... lemn (-)
Cunoastere: pamant ... foc (+) ... apa (0) ... lemn (-) ... metal (-)
Intelepciune: metal ... pamant (+) ... lemn (0) ...foc (-) ... apa (-)
Familie: lemn ... apa (+) ... pamant (0) ...metal (-) ... foc (-)
Copii: metal ... pamant (+) ...lemn (0) ...foc (-) ... apa (-)
Bani: lemn ... apa (+) ... pamant (0) ...metal (-) ... foc (-)
Faima: foc ... lemn (+) ... metal (0) ... apa (-) ... pamant (-)
Casatorie: pamant ... foc (+) ... apa (0) ... lemn (-) ...metal (-)
Exemplu: Cariera
- Apa este elementul de baza
- Apa e produsa de metal. Metalul este element favorabil pentru apa (+)
- Apa distuge focul. Focul este element neutru pentru apa. (0)
- Apa e distrusa de pamant. Pamantul este element nefavorabil pentru apa. (-)
- Apa produce lemn. Lemnul este element consummator de apa. (-)
Pentru energizarea unui spatiu, se foloseste elementul favorabil, cel care creeaza elemntul de baza al acelui spatiu.
Exemplu: pentru energizarea carierei (apa-element de baza), se folosesc elemente de metal pentru ca apa e produsa de metal.
Laura
Laura B spune:
Lemn: plante, hartie, mobila, obiecte din lemn
Apa: fantani, acvarii
Foc: lumini
Pamant: pietre, bolovani, cristale
Metal: clopotei de vant, monede, oglinzi, bijuterii
Culorile si semnificatia lor:
Alb (Metal): folosit de obicei in zona copiilor, cea a cunoasterii si cea a carierei. Traditional, in China, este culoare de doliu. Simbolizeaza puritatea si noul inceput.
Galben (Pamant): intelepciune, culoare inspirationala, claritate, energie si rabdare.
Negru (Apa): bani si bogatie. Trebuie utilizata cu masura si mai ales in combinatie cu alta culoare.
Albastru (Apa): incredere, fidelitate, respect.
Maro (Pamant): o culoare “solida”, ea reprezinta simtul practic si persoane de incredere.
Verde (Lemn): liniste, pace, crestere. Uneori e asociat si cu gelozia, insa mai mult simbolizeaza balanta si armonia.
Gri (Metal): poate reprezenta teama si depresia, de aceea trebuie evitat daca nu sunteti veseli si increzatori in propriile forte.
Portocaliu (Foc si Pamant): sociabilitatea, o culoare care “aduna” lumea. Reprezinta activitatea fizica si cea mentala, ca si bucuria.
Roz (Foc si Pamant): caldura, dragoste, refacere. E deseori utilizat pentru a incuraja dragostea si fericirea.
Mov (Foc): asociat cu puterea si cu nobilii. Simbolizeaza deseori adevarul, dragostea, idealurile inalte si devotamentul.
Rosu (Foc): nu trebuie folosita niciodata in exces. Cularea sangelui, a vietii si a fericirii. E o culoare considerata norocoasa.
Laura
MLDiana spune:
Merci ,Laura.E cam greu sa vopsesc casa in rosu .Vad yo ce fac pin la urma.
Lidia ,Tiara si David D.