PRINCIPIILE FENG SHUI
Raspunsuri - Pagina 8
conchita spune:
citeam pe siteul acvaria:
"Asezati in dormitorul conjugal doua obiecte identice alaturate: doua pasari, doua pietre, doua plante, doua scaune, pentru a mentine vie atmosfera de cuplu."
ceea ce intra in contradictie cu ce stiu eu de la chinezi, cum ca doua obiecte identice alaturate inseamna moarte, vezi turnurile gemene de la WTC. nu mai inteleg nimic.
Authority Zero
conchita spune:
sunt in ceata totala,am terminat de citit, dupa zonele recomandate pe acvaria, ar trebui sa avem 3 birouri in casa, nici o bucatarie sau baie, ce sa mai vb de garaj! mi se pare absurd, ma lamureste cineva?
Authority Zero
Laura B spune:
Conchita, dat fiind ca acum stam intr-un apartament, nu am studiat foarte serios partea cu exteriorul casei. Totusi, intr-una din carti am gasit cateva recomadari pentru culori exterioare, insa numai pentru acoperis/usa de intrare/gard; era vorba de cazuri in care casa era prea aproape de zone cu energie Yin sau Yang.
Concret: daca casa este situata prea aproape de un cimitir, de un spital, de o inchisoare, de o statie de politie, sau de o biserica, usa de la intrare si acoperisul ar trebui vopsite in rosu (care simbolizeaza energia Yang), iar gardul in culori vesele. Daca, din contra, casa e langa o fabrica, langa piloni de putere mare, sau e foarte expusa la soare, usa de la intrare ar putea fi vopsita in albastru, iar portile in negru.
Si cu asta nu ti-am raspuns la intrebare, pentru ca tu ai intrebat de peretii exteriori... Am scris totusi mesajul pentru ca mi se pare interesant pentru cine sta la casa si e interesat si de aspectul asta.
Laura
http://photos.yahoo.com/laura00ro
conchita spune:
Laura, multumesc, casa noastra e in padure, dar expusa soarelui, iar stalpii de electricitate sunt peste drum...poarta curtii sa fie in negru?- wow, mai bine fara :) usa de intrare cred ca albastra va fi, dar un d'ala ca noaptea, spre indigo...inca nu ne-am hotarat..
tot n-am inteles unde ar trebui sa fie baia si bucataria.
Authority Zero
Laura B spune:
Faptul ca ai o padure in apropiere cred ca deja e un factor de echilibru.
Totusi, iti mai spun cateva remedii pentru excesul de energie Yang, asa cum le-am gasit eu: in interiorul casei e bine sa zugravesti peretii mai mult in culori reci; pe cat poti sa eviti sa ai in casa lumini rosii; gazonul e bine sa fie mentinut cat mai in buna stare; fantanile de apa de interior sau de exterior sunt remediile cele mai bune.
O sa incerc sa-ti scriu si despre bucatarie/baie/garaj.
Laura
Laura B spune:
Baia:
- nu e bine sa fie asezata fata in fata cu usa de la intrarea in casa ( nu e placut ca atunci cand intri intr-o casa, primul lucru de care sa dai sa fie un WC)
- de preferat ca intre baie si o alta camera -dormitor, living- sa existe un hol, un dulap in perete, scari interioare, etc. (baia presupune izolare, siguranta, iar zgomotul apei care curge e bine sa nu poata fi auzite in restul casei)
- este bine ca toaleta sa nu fie asezata imediat in fata usii de intrare in baie
- usa de la baie e bine sa nu fie fata in fata cu alta usa -dormitor, bucatarie- (energia negativa ar putea intra liber dintr-o incapere in alta)
- intre baie si dormitor e bine sa existe cel putin o usa (sa nu fie “baia in dormitor”).
Bucataria:
- chiuveta e bine sa nu fie fata in fata cu o usa (odata cu apa, se “scurg” si banii din casa)
Garajul:
- ideal, el va fi separat de casa
- daca insa este “in casa”, camerele situate desupra garajului e bine sa fie camere de lucru sau de joaca, si nu dormitoare (din cauza ca garajul are energie “in miscare" care este transmisa incaperilor aflate deasupra lui)
In toate incaperile e bine sa se realizeze un echilibru intre cele 5 elemente (foc, apa, lemn, metal, pamant ).
Desigur, mai sunt multe altele, dar astea am reusit eu sa le selectez. Sunt curioasa ce mai spun si celelalte fete, ca sa mai adaug si eu la lista mea.
Laura
conchita spune:
Laura, esti o dulce
promit sa imi recitesc materialele adunate despre FS si sa va ajut si eu pe voi, ca rasplata pentru bunavointa, multumesc mult
Authority Zero
MLDiana spune:
LauraB am inteles ca amplasarea casei nu trebuie sa fie in apropierea unui spital etc.In acest caz ce se poate face?Iar garajul in interiorul casei.Dormitoarele de deasupra e imposibil sa le schimb in altceva .Ce e de facut?
Lidia ,Tiara si David D.
peca spune:
quote:
Originally posted by Laura B[/i]
Peca, nu stiu daca am inteles eu corect, dar cred ca tu inca nu te-ai hotarat la ce metoda (scoala) feng-shui sa aplici.
quote:.
Zici: "deci: dupa p. cardinale la mine intrarea este pe NV, atunci cred ca astept exact sa ma incepem sa o ridicam si apoi pandesc soarele sa vad de unde rasare,". Asta eu inteleg ca e metoda compasului
Laura.....cand am postat asta, e drept...eram zapacita de atatea scoli...nu stiam in ce directie sa o iau...intre timp m-am descebalit
quote:
Apoi zici: "fac pa-kua pe panlul case(dreptunghi) atunci ar fi usa in mijlocul casei, chiar pe cariera...". Asta cred ca e vorba de prima si cea mai simpla metoda feng-shui, in care nu tii cont de punctele cardinale aratate de busola.
m-am oprit la prima scoala cum o denumesti tu, la pa-kua...si toate mi-au fost clare, mi-am impartit planul, mi-am stabilit culorile, in functie de "patrate" ce culori domina un anumit patrat, m-am hotarat cum sa zugravesc interiorul camerei in functie de aceste culori care reprezinta camera (ca sa ajung la o armonie a celor cinci culori, respectiv cele 5 elemente).....si apoi am dat pe net de un desen...din care eu am inteles aiurea, adica era vorba de N pa-kua si nu N, ca si punct cardinal. Asta nici nu era explicata acolo..de aceea iarasi m-am ametit si am intrebat.
ok...acum intre timp s-a postat ...camere ar fi de preferat sa fie zugravite in culori reci..sti cumva si "explicatia" ....pt. care ei prefera asta?
peca spune:
Bun...hai ca revin....poate ajuta pe cineva..sau poate s-au strecurat greseli
dupa impartirea planului pe baza "primei scoli - cea mai simpla" pa-kua....unde totul se ia in functie de usa de la intrare avem:
Zona Carierei: (unde e usa): acestei zone ii corespund culorile: verde - negru - alb
Zona Intelepciune si Cunoastere (stanga intrarii): culori: verde - negru - albastru
Zona Batrani/Intelepti/Pers. de ajutor : culori: mov -negru -alb
Zona Familie (deasupra Intelepciune): culori: rosu - negru - verde
Zona Copii (deasupra Batrani) culori: galben- negru - alb
Zona Bani (deasupra familie): culori: verde - alb -rosu
Zona Faima ( deaupra cariera): culori: vrede - galben - rosu
Zona Casatorie (deaspura copii): culori: roz- alb - rosu
Apoi in feng-shui cele 5 elemente sunt f. imp. a.i. asigurandu-se un echilibru intre ele se asigura un bun feng-shui
Lemn: culori: verde - albastru
Apa: culori: albasrtu] - negru
Foc: culori: rosu - roz
Pamnat: culori: galben
Metal: culori: alb