ciclu neregulat
fetelor....daca nu am ciclu neregulat nu am ovulatie?..si daca am cum pot sa stiu cand.Inafara de eco.,daca pot sa-mi calculez eu.
Raspunsuri
MirelaV spune:
poti avea ovulatie si daca ai ciclu neregulat..
temperatura ti-o iei? la ce interval e ciclul tau?
MirelaV
Sole spune:
pe anul 2003,doar de 2 ori am avut ciclu normal la 28 de zile.In rest 1 luna am avut una nu.Iar acum ultima menstra am avut-o pe 26 ianuarie si astept sa-mi vina fortat cu medroxiprogesteron.Nu stiu cum e cu ovulatia asta.Pana ajung la doctor mai este si nu stiu cum sa fac sa stiu cat de cat cum ar fi ovulatia pt. luna viitoare pana ajung la doctor.Mersi pt. raspuns
crinuta spune:
Cat de neregulat este ciclul tau? Da mai multe detalii.
Sa inteleg ca o luna ai, si o luna nu? Si ca atunci cand nu iti vine iei medrixoprogesteron pentru a-l induce?
Daca asa stau lucrurile cum am inteles eu, inseamna ca nu ovulezi luna de luna.
Oricum, ciclu neregulat este un termen prea general. Ne trebuie mai multe informatii.
Nu este o regula sa ai ciclu de 28 de zile pentru a ovula. Fiecare corp are ritmul sau, si de asemenea nu este obligatoriu sa iti vina ciclul luna de luna la acelasi nr de zile. Ideal asa ar fi, insa daca nu este asa nu este o tragedie, mai ales daca diferentele sunt de 1,2 zile.
Crinuta
ankka13 spune:
buna, Eu ti-as recomanda sa nu neglijezi problema cu ciclul .La mine a inceput la fel si nu am acordat importanta pana am ajuns sa am 4 cicluri pe an si 30 kg in plus din cauza asta.Daca ai posiblilitatea ,du-te la un medic si mai bine ia niste anticonceptionale in cazul in care inca nu vrei un bb .Macar trei luni pentru reglarea ciclului .Daca nu ai ovulatie se poate induce mai apoi.Bineinteles ca trebuie sa faci investigatii :asa numitele monitorizari foliculare pt a vedea daca ovulezi sau nu .Dereglarea poate fi de natura hormonala si-ti recomand din nou sa nu o neglijezi .Macar fa un eco normal sa vezi aspectul ovarelor ,daca nu cumva e polichistic .Bafta
Sole spune:
este a -2a oara de cand iau medroxiprogesteron sa fortez menstra.Pana acum chiar daca a intarziat 2 luni si nu eram insarcinata am asteptat pana a venit singur.Insa acum pt. ca imi doresc un bebe si de 5ani nu am mai ramas,am fost la doctor sa vad care este problema.Acum fac un tratament pentru anexita(spune ca asta ar fii problema)dar sunt putin ingrijorata...nu prea am incredere in ea...doar de la o anexita sa nu pot ramane? Sunt ingrozita de ce am citit despre HSG..poate am trompele infundate..d-ne fereste....Va multumesc pt. raspuns!!!astept in continuare parerile voastre
anis spune:
Eu spun ca cea mai buna metoda de confirmare a ovulatiei e ecografia!Un ciclu neregulat nu atesta ca ai sau nu ai ovulatie, si nici la cel regulat.
Sigur ca poti sa iti iei si temperatura...dar metoda asta e de pe vremea bunicii ....si cand exista altceva mai bun si care sa vezi cu ochii tai...de ce nu?
In al doilea rand mie mi s-a intamplat, ca dupa temperatura sa cred ca am ovulatie si cand ajugeam la ecograf ..nimic...foliculul era inca acolo....si nu vorbesc ca as fi luat ceva..progesteronul oricum se ia numai dupa ovulatie..asa ca..temperatura era reala....
Am facut ecografii si cand nu luam nimic...uneori ce era la eco asa era si la temperatura,uneori nu...deci temepratura nu e un semn foarte precis. Important e ca temperatura sa faca un salt de minim 0,2.
Zi-ne mai multe lucruri despre tine!
AniS
Sole spune:
da...am ramas acum 5 ani si am pierdut sarcina(am avut o situatie grea din toate punctele de vedere,stress etc.)poate de-aia am pierdut si era sa fac si septicemie din cauza un idiot de doctor.Acum imi doresc cu disperare un copil si nu stiu ce am ...poate anexita asta .Mai am de facut o serie de polidin si sa vedem luna care vine ce se intampla.Stie cineva cum sa concepi un baietel,am gasit doar despre fetita.....
Tia spune:
quote:
Initial creeata de Sole
fetelor....daca nu am ciclu neregulat nu am ovulatie?..si daca am cum pot sa stiu cand.Inafara de eco.,daca pot sa-mi calculez eu.
Popescu
mergi la un endocrinolog, sa faci profilul hormonal. roandre avea ciclu neregulat si o sa fie mamica, asa ca nu dispera!