ciclu neregulat
Raspunsuri - Pagina 2
roandre spune:
Daca tot s-a adus vorba de mine, raspund si eu.
De cand ma stiu am avut ciclu neregulat, adica imi venea si o data la 2-3 luni. Am luat si anticonceptionale si culmea nici ele nu au reusit sa ma aduca pe linia de plutire. Adica pur si simplu in momentul in care faceam pauza de 7 zile, mi-e nu-mi mai venea. Ma dispera lucrul asta...am luat tratamente peste tratamente si nimic.
Dar minunea s-a produs exact cand ma asteptam mai putin (cu o luna in urma nu avusesem ovulatie si practic nu stiam cand o sa mai imi vina ciclul) dupa ce urmasem in urma cu 3 luni un tratament de o luna cu clostilbegyt.
Va doresc la toate fetele sa-mi calcati pe urme si sa aveti si voi .
Mihaela, 23 ani si puiul mic de 9 saptamani si 5 zile
Dr Branescu, Polizu
Sole spune:
daca stie cineva despre cum sa concepi un baietel sa-mi spuna si mie.Am gasit doar pt. fetita. Va pup si bafta tuturor sa aveti ce va doriti si cat mai curand multi
crinuta spune:
Hahaha Sole, si eu vreau tot baietel, insa nu cred ca exista o reteta pentru asta.
Crinuta
Lorelai spune:
sole, crinuta, uite aici un extract dintr-un articol despre "Metoda Shettles: cum sa iti alegi sexul copilului". Articolul original e in engleza dar am incercat sa traduc ce e esential. Puteti sa google "Shettles method" si gasiti o gramada de articole despre asta.
In 1984, a aparut cartea "How to Choose the Sex of Your Baby", by Dr. Landrum B. Shettles, MD, and David M. Rorvik. Indica cele mai favorabile conditii sa concepi un copil de un anumit sex.
Ideea principala e urmatoarea: sint 2 tipuri de spermi: spermi-X (femeie) si spermi-Y (barbat). Studiile facute de Dr. Shettles arata ca spermi-Y sint mai mici, mai fragili dar mai rapizi decit spermii-X care sint mai mari, mai rezistenti dar mai inceti.
Cel mai important factor e timingul actului sexual. Prin urmare femeia trebuie sa isi cunoasca cilcul si sa urmareasca grafice de temperatura cel putin citeva luni. Metoda Shettles sugereaza ca cu cit actul sexual se produce mai aproape de ovulatie, cu atit cresc sansele sa aiba un baietel. Asta pt ca spermii-Y sint mai mobili si cel mai adesea ajung la ovocit mai repede decit spermii-X.
Daca aveti contact cu 3 zile sai mai mult inainte de ovulatie, cresc sansele de a concepe o fetita pt ca spermii-Y mor mai repede si spermii-X, mai rezistenti, traiesc si sint mai "sanatosi" cind apare ovocitul. Daca un cuplu are sex incepind la 2 zile inainte de ovulatie pina dupa ovulatie, sansele sa conceapa un baietel sint mai bune. In sfirsit, daca conceptia se produce in jur de 48 de ore inainte de ovulatie, sansele sa fie baietel sau fetita sint aceleasi.
Pt a concepe un baietel, ce e important:
- pozitia in timpul actului si adincimea penetrarii: pozitia "pe la spate" favorizeaza depozitarea spermilor mai aproape de col si asta ii favorizeaza pe spermii-Y,
- orgasmul femeii: femeia sa aiba orgasm inaintea barbatului pt ca aata creeaza un mediu alcalin in vagin si favorizeaza spermii-Y; de asemenea contractiile din vagin in timpul orgasmului ajuta sa miste spermii-Y in sus catre ovocit,
- ce tip de chiloti poarta barbatul: boxer shorts sint indicati pt ca ceilalti tin testicolele la cald, ceea ce nu e indicat pt ca scade sperm count,
- temperatura corpului barbatului sa nu fie ridicata, fara bai fierbinti, saune etc.
- cita cafea bea: dat-i o cafea inainte de .... face spermii-Y mai activi.
Shettles zice in carte (eu am citit-o) ca a avut 80% rezultatele dorite. Bafta la incercari,
Lorelai
Sole spune:
multumesc,am gasit si eu ceva despre baietel........eu nu pot sa fac deloc ,mai am si pretentii...
Sole spune:
fetelor....dati-mi si mie un sfat.Va rog!!........azi la prima zi de mestruatie ,dupa nu stiu ce o sa fac pt. ca dr.meu mi-am dat seama ca nu stie pe ce lume e(sau poate stie)....dupa 3luni de antibiotice(asta e ultima luna)spune ca trebuie sa astept sa vina primavara ca poate raman.L-am intrebat de analize ,a spus ca nu este nevoie,temp. nu m-a pus sa-mi iau.....deci in concluzie ,din luna martie nu mai am nimic de luat tratam. sau altceva.....voi ce parere aveti?..e normal ce spune sau m-a lasat balta?
anis spune:
Nu mai stiu daca ai spus sa u nu..Daca ai spus....scuze..
Antibioticele pt ce le-ai luat??Cu ele oricum nu aveai voie sa ramai..
Daca nu ti-a mai dat nimic..inseamna ca ai unda verde..la
Luai si medicamente de stimulare?
AniS
Sole spune:
.....antibioticele le-am luat pt. anexita......pai si de unde stie el ca am unda verde daca nu mi-a facut nici o analiza.?...am auzit ca multe femei au ramascu tot cu anexita.Nu stiu ce sa zic........mersi pt. raspuns