In fiecare zi cu Dumnezeu (partea a 4-a)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rachel owen spune:

Marcu 10:43
„Dar intre voi sa nu fie asa. Ci oricare va vrea sa fie mare intre voi, sa fie slujitorul vostru…”

Intre oameni nu exista comparativul „mai mare”. Oamenii sunt mici si mari, dar nu „mai mari ca” sau „mai mici decat”. Majoritatea divergentelor apar de la comparatia unuia cu altul. Din versetul de fata, se intelege ca toti oamenii sunt mici. Apoi ca se poate ivi dorinta ca cineva sa fie mare (nu mai mare). In sfarsit, Domnul da solutia. Oricine vrea sa fie mare sa fie slujitorul vostru. Cum recunoastem ca cineva e mare? Prin slujirea celor mici. In acest caz, mai vrei sa fi mare? De ce nu?! Cel mai mare este Domnul Isus, care ne-a slujit pe noi toti, cei mici. Nu e rau sa fim mari. Abia atunci slujim frumos pe toti si pe Domnul.

Mergi la inceput

Dragostea Lui Dumnezeu este atat de minunata, incat nu o putem pricepe. Putem numai sa o primim si sa ii raspundem cu dragoste, prin ascultarea noastra. Nasterea Lui Hristos a fost cel mai mare dar din dragoste pe care ni l-a oferit Dumnezeu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaruth spune:

Psalmul 18:30

Caile Domnului sunt desavarsite, Cuvantul Domnului este incercat: El este un scut pentru toti cei ce alearga la El.

Caile Domnului sunt perfecte. Atat drumul vietii care duce la El, cat si caile Lui, metodele Lui, felul Lui de a lucra,-- absolut tot ce tine de Dumnezeu -- este desavarsit, fiindca El este desavarsit.
Asa este calea pe care ne-a pus El sa umblam. De aceea nu ne pierdem si nu ne ratacim daca mergem pe ea. Cuvantul Domnului este incercat!De-a lungul veacurilor s-a dovedit ca fiind adevarat! Acest Cuvant este un scut si o protectie pentru toti cei ce alearga la El. Prin Cuvantul Lui te apropii de Cel ce-a inspirat Cuvantul si El devine locul tau de adapost. In afara de El nu este nimeni sa poata ca El, sau sa vrea ca El.
Dumnezeu s-a dovedit de-a lungul istoriei a fi un Dumnezeu plin de har si de indurare si, asa cum stim, El nu se schimba! El va fi si azi scutul celor ce alearga la El. El ii va ocroti cu har si bunavointa! Sa umblam in caile Lui! Sa alegem deplin cararea Lui “din miile de cai din lume,” mergand pe ea oricat ne-ar costa. “Eu trebuie sa merg pe calea crucii ca nu este alta cale, poarta luminii nu se poate vedea daca gresim calea!” Caile Lui, metodele Lui sunt desavarsite. Cuvantul Lui a fost incercat de-a lungul istoriei, chiar daca au fost din aceia care ar fi vrut sa-L distruga si sa-L nimiceasca. Fie ca noi sa ne gasim si astazi adapost in Cuvantul Lui!

Dana si Iubirea ei, Oana-Ruth

Mergi la inceput

Filipeni 4:6
„Nu va ingrijorati de nimic…”

Dumnevoastra stiti foarte bine diferente si asemanarea dintre „sa ne ingrijim” si „sa ne ingijoram”. De unele lucruri trebuie sa ne ingrijim, caci fac parte din planul lui Dumnezeu cu noi. Uneori, ingrijirea ne scuteste de ingrijorare. De exemplu, am avut grija ca saracul de care ingrijesc eu sa aiba paine pentru azi si nu mai sunt ingrijorata de problema aceasta. Pentru cine vrea sa adanceasca aceste notiuni, grija – ingrijorare, ii sugerez ca intre ele este „ducerea de grija”. Versetul de mai sus se refera in special la acea „panica” in care intram, din cauza nesigurantei zilei de maine. Este specificul lumii noastre sa ne torturam ziua de azi cu ingrijorarea pentru maine. Si tot asa in fiecare zi.
Raspunsul ceresc este: „Ajunge zilei necazul ei”. Domnul va purta de grija!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

Dragele mele, este o adevarata incantare sa va citesc.

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Oanaruth,Elena,Alina,Arhistefy, va rog "povestiti-mi"
despre "Bine este sa astepti in tacere ajutorul Domnului"
Nu vreau sa-mi pierd credinta, dar cum sa fac sa astept si inca in tacere.Parca sunt la o cursa cu obstacole, cad in fiecare zi in deznadejde, ma ridic, caci nu am ce face, nu stiu daca ma ridic in picioare sau doar in genunchi (stiu ca asa sunt in pozitia ideala pt rugaciune), si iar cad in deznadejde.
Dati-mi o speranta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Draga Rachel, te inteleg. M-am bagat in subiect desi nu mi s-a cerut parerea, insa nu m-am putut abtine, ca stiu si eu cum e.
E destul de greu sa astepti si sa nu faci nimic, pentru ca asa suntem noi, oamenii, pana nu incercam si noi prin puterile noastre, parca nu ne simtim bine.Si de cele mai multe ori ne zbatem degeaba. Tocmai asta e credinta : sa te rogi si sa astepti, cu increderea ca Dumnezeu te va ajuta si iti va raspunde cum crede El ca e cel mai bine pentru noi si la momentul potrivit, chiar daca intarzie. Poate nu ne va raspunde niciodata la cererea noastra, de unde stim noi ce e bine pentru noi?! Poate ca ce i-am cerut nu e cel mai bun pentru nevoile noastre. Deci multa rabdare si incredere in Dumnezeu! El nu ne uita niciodata, chiar daca noi Il mai uitam!!
"Domnul sa-ti fie desfatarea si El iti va da tot ce-ti doreste inima.
Incredinteaza-ti soarta in mana Domnului, increde-te in EL si El va lucra." Psalmul 37,4.5

Monica si bebe Albert de 2 luni
http://community.webshots.com/user/monica1816

Mergi la inceput

Faptele Apostolilor 28:24
„Unii au crezut ce le spunea el, iar altii n-au crezut”

Niciodata nu vor crede toti; ba chiar cei mai multi nu vor crede. Daca unul sigur va crede, avem motiv sa le spunem tuturor. Nu e nici un motiv sa ne descurajam si sa tacem atunci cand sunt unii care nu cred ce spunem noi despre mantuire. Domnul Isus ar fi murit si daca un singur suflet ar fi crezut in El; ba este posibil sa-Si fi oferit viata chiar daca nu credea nimeni, ca o posibilitate pentru cine vrea sa creada, ca marturie ca jerfa a avut loc. De fapt, nu e treaba noastra sa stim daca va crede cineva si cati, ci treaba noastra este sa dam marturia.

Mergi la inceput

Faptele Apostolilor 27:26
„Dar trebuie sa dam peste un ostrov”

Calatorim de mult timp, prin tot felul de vitregii si impotriviri. Lumea si-a dezlantuit adesea furtunile ei de batjocuri si persecutii, izbind in corabia credintei noastre. Dar Cuvantul Lui Dumnezeu ne-a ramas ca o speranta: „Trebuie sa dam de un ostrov” si vom da peste el foarte curand. Toate indicatiile, semnele si masuratorile ne arata ca ostrovul este pe undeva pe-aproape. Apa istoriei lumii este din ce in ce mai mica, ceea ce inseamna ca tarmul e aproape si putem ancora.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinamoro spune:

quote:
Originally posted by rachel owen

Oanaruth,Elena,Alina,Arhistefy, va rog "povestiti-mi"
despre "Bine este sa astepti in tacere ajutorul Domnului"
Nu vreau sa-mi pierd credinta, dar cum sa fac sa astept si inca in tacere.Parca sunt la o cursa cu obstacole, cad in fiecare zi in deznadejde, ma ridic, caci nu am ce face, nu stiu daca ma ridic in picioare sau doar in genunchi (stiu ca asa sunt in pozitia ideala pt rugaciune), si iar cad in deznadejde.
Dati-mi o speranta!

Rachel,urmaresc in fiecare zi ce ne scrii si citesc cu mare placere.Multumim pentru efortul depus.Stiu ca e greu sa astepti ceva ce ceri cu mult zel de la Domnul.El stie cand sa ne raspunda rugaciunilor noastre si stie cum sa raspunda.Nu intotdeauna ne raspunde cum vrem noi,dar sigur o face spre binele nostru.Uneori Dumnezeu raspunde rugaciunilor noastre,dar nu cand vrem noi ci cand crede el de cuviinta.La El se poate merge cu orice problema si sigur are rezolvare pentru ea.Te rog,nu mai fi descurajata in problemele care le ai ca sigur vei primi rezolvare.As vrea sa te mai incurajez cu un verset din Luca 18:27 - "Ce este cu neputinta la oameni,este cu putinta la Dumnezeu."Am mai postat eu un citat aici si scuze ca ma repet,dar imi place foarte mult si mi se pare incurajator:"Increde-te in puterea rugaciunii,prin ea multe pot fi schimbate:imprejurarile,necazurile,oamenii si lucrurile.Puterea rugaciunii nu are margini."

alina

Mergi la inceput