In fiecare zi cu Dumnezeu (partea a 4-a)
Raspunsuri - Pagina 11
alinamoro spune:
DE CE?
Pe o strada am zarit o fetita
Tremurand,intr-o rochie subtire;
Fetita isi pierduse speranta
De a mai primi o strachina de mancare buna.
Revoltata,l-am intrebat pe Dumnezeu:
De ce permiti acest lucru?
De ce nu iei masuri in privinta aceasta?
Multa vreme,domnul nu mi se adresase.
Dar in noaptea aceea,raspunsul a venit,
Destul de prompt:
Ba am luat masuri,sa fii sigura de asta.
"Te-am creat pe tine."
alina
rachel owen spune:
Eu stau si bat la usa-ti iara
As vrea sa fi si tu salvat.
De ce ma lasi sa stau afara?
Nu vrei sa iau a ta povara?
Eu stau si bat!
Poate ti-e greu sa tragi zavorul
Ce-ntepenit sta nemiscat.
Daca de Mine-aprins ti-e dorul
Sunt gata, cere-mi ajutorul!
Eu stau si bat!
Cand tu nici nu gandesti la Mine
Cand sunt in viata ta uitat
Eu te indemn mereu spre bine
Si sunt intr-un langa tine!
Eu stau si bat!
Te chem si azi, iar glasu-ti tace
Si sufletul intunecat,
Sta greu cuprins in carapace.
De vrei, Eu pot a ti-l desface.
Eu stau si bat!
Cand esti copil pe langa mama,
Un tanar ager sau barbat,
Cand batranetea-ti cere vama,
Sunt langa tine, vezi, ia seama!
Eu stau si bat!
Eu stau si bat, dar vine-o vreme
La care nu te-ai asteptat.
Si-abia atucea te vei teme
Caci nimeni n-o sa te mai cheme.
N-am sa mai bat!
anda141 spune:
Super poezia!! Sa ne ajute Domnul sa fim alaturi de El tot timpul,si nu plece niciodata de la noi!!
Monica si Albert scumpelul 2 luni
http://community.webshots.com/user/monica1816
anda141 spune:
Rachel, am primit mesajul.Ma bucur sincer ca am putut sa "vorbim ".
O zi minunata iti doresc!!
Monica si Albert scumpelul 2 luni
http://community.webshots.com/user/monica1816
oanaruth spune:
Cantarea Cantarilor 2:11-12a
Caci iata ca a trecut iarna; a incetat ploaia si s-a dus. Se arata florile pe camp, a venit vremea cantarii...
E prima zi de Primavara! Iarna a trecut si florile incep sa se arate. Odata cu florile, Solomon scrie ca a venit “vremea cantarii.” Iarna totul e amortit, inghetat, viata parca incetineste si chiar si cele mai optimiste persoane coboara in stari de melancolie. Primavara schimba totul. Iarna, cu toata inclestarea ei, s-a dus. Cand ea pleaca, primavara zambeste prin florile care apar pe camp, prin razele calde ale soarelui.
Ce parea mort, acum prinde viata. Amortirea se desface, inclestarea iernii da voie izbucnirii unei vieti noi! La fel si noi, care suntem ai Lui, trebuie sa ne trezim in fiecare zi la o viata tot mai plina de prezenta Soarelui, a Domnului Isus in noi. Florile bucuriei Lui sa fie mereu in viata noastra, iar cantarea de lauda sa nu lipseasca niciodata de pe buzele si din inimile noastre! E vremea cantarii, spune Solomon, de aceea va indemn pe toti cititorii sa cantati de bucurie ca El este Domn! E primavara afara, de aceea sa lasam sa fie primavara si in inimile noastre! Deschiderea inimii noastre pentru lumina Lui va facilita energii nebanuite in vietile noastre, torente de apa vie ce vor curge in viata vesnica. Asa spunea Domnul Isus ca se va intampla in viata celor ce vor crede in El. Cand au izbucnit ultima
data torente de apa vie din viata noastra? Pretindem ca toti credem in El, dar se manifesta viata Lui plenar in noi…? De ce? Nu cumva nu am iesit din amorteala? Nu cumva - in loc de a zburda veseli inaintea Fetei Lui, unde sunt desfatari vesnice -, stam ghemuiti in problemele acestei vieti, fara sa ne gandim la adevarata viata? E primavara! Sa laudam si sa cantam lauda Domnului!
Dana si Iubirea ei, Oana-Ruth
rachel owen spune:
Apocalipsa 2:10
„Fii credincios pana la moarte si-ti voi da cununa vietii.”
Se-ntampla sa ne scape cateodata incarcatura de frumusete si intelepciune a textelor biblice. Priviti-l pe acesta, o fraza din doua propozitii egale ca numar de cuvinte si simetrica in intregul intelesului. Prima se termina cu moartea, cea de a doua, cu viata. Comparati cu „Fii credincios pana la moarte si-ti voi da o cununa de slava” sau cu „Fii credincios toata viata si-ti voi de rasplata celor drepti”. Am improvizat intentionat, pentru a scoate in evidenta desavarsirea textului biblic. Numai acela care in credinciosia lui a fost ingenunchiat de moarte va fi incununat cu viata.
alinamoro spune:
"V-am spus aceste lucruri ca sa aveti pace in Mine.In lume veti avea necazuri;dar indrazniti,eu am biruit lumea." (Ioan 16:33)
EL N-A PROMIS
El n-a promis doar cerul senin,
Nici flori pe cale fara pelin,
N-a promis soare fara de ploi,
Nici bucuria fara nevoi.
El n-a promis cai fara dureri,
Fara ispite,fara poveri.
Si nici n-a spus El ca vom avea
Cruci mai usoare ca a Sa.
El n-a promis drum larg si usor,
Sa poti umbla fara ajutor,
Si nici pr drum ca nu vor fi stanci,
Ca n-ai sa treci prin ape adanci.
Dar ne-a promis din puterea Sa,
Pe drum lumina ca ne va da
Al Sau bogat har in intristari
Si mangaiere in incercari.
"Voi sunteti paziti de puterea lui Dumnezeu,prin credinta,pentru mantuirea gata sa fie descoperita in vremurile de apoi! In ea voi va bucurati mult,macar ca acum,daca trebuie,sunteti intristati pentru putina vreme,prin felurite incercari." (1 Petru 1:5-6)
alina
simonaM spune:
ce este viata.ce este viata pe pamantin lumea asta' amara,unde mereu oameni se nasc,apoi incep sa moara.ce-nseamna viata,eu as vreasa stiu.e minunatsa aflu ca isus e domnsi ne-a rascumparat."ce este viata vrei sa stii?ce e,o stii prea bine.dar de doresti sa o gasestitu vino linga mine"asa a spus isus la ceice au inimi curatesa nu traiasca un an,doici-o viata fara moarte.mona78
oanaruth spune:
Meditatia de azi as putea-o considera o dedicatie pentru tine, Rachel!
Fii tare, ...chiar daca treci prin Valea umbrei mortii... Spune-ne, impartaseste-ti povara cu noi, sa ne rugam impreuna!
Cu dragoste,
Dana
Psalmul 31:24
Fiti tari si imbarbatati-va inima, toti cei ce nadajduiti in Domnul!
David indemna pe toti cei care si-au pus nadejdea in Domnul, sa fie tari. Taria despre care vorbeste el in acest psalm este taria increderii in Domnul!
Inimile noastre se tulbura usor de tot, dar psalmul spune sa ne imbarbatam inimile, adica sa le intarim in Domnul si in puterea tariei Lui! Inima care nadajduieste in Domnul este inima care a inteles ca nu este altcineva ca Domnul, nu poate cineva sa fie asa de bun si scump ca Domnul. El S-a plecat spre vietile noastre si ne-a iertat orice vinovatie, iar inima iertata se intareste, si se incurajeaza! Intarirea si incurajarea, sau imbarbatarea, nu vor fi prin noi insine, ci prin Duhul Sfant care traieste in noi! Duhul Sfant foloseste Cuvantul lui Dumnezeu pentru a ne intari inimile, Cuvant ce are darul sa ne dea imbarbatare. Nu putem sti ce furtuna va bate peste viata noastra! Nu stim ce veste va ajunge la inima noastra. Daca traim insa cu o permanenta incredere in Domnul, inima noastra va fi tare si neclintita!
Cum este inima ta? Ai lasat Cuvantul Lui Dumnezeu sa imbarbateze inima ta? Te-ai pus sub lumina Cuvantului ca el sa lucreze intarire, incurajare in viata ta? Fie saptamana aceasta plina de prezenta Lui Dumnezeu in vietile noastre, pentru ca inimile noastre sa fie tot mai tari si mai imbarbatate.
Cei care nadajduiesc in Domnul nu se clatina niciodata!
Dana si Iubirea ei, Oana-Ruth