Trebuie sa credem TOT ce scrie in Biblie ??

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Draga Lena,desi nu sunt binevenita in discutie am sa-ti raspund tie si celor care sunt interesati sa citeasca dar si celor care vor sa vada ce mai "blasfemiez"
Nu stiu daca ai citit Biblia si poate nici nu conteaza pt ca si cei care o citesc vad ca nu o inteleg.
Altfel zis,oare nu scrie in Biblie<si am sa dau simple exemple> despre Moise?Sau despre Noe,sau despre Lot?
Oare cei care stau cu Biblia in mina si dau citate nu puteau sau nu au gasit raspunsul la intrebarea ta ,raspuns pe care il aveau in mina?
Asadar ,auzita-ti de Moise care merse la Faraon,cel ingimfat ca sa-l cheme la Dumnezeu .Si oare nu scrie despre toiagul lui Moise cu care a despicat marea si a trecut cu fiii lui Israel si care, aceasi mare a inghitit pe Faraon si ostile lui?
Si iarasi oare nu scrie in Biblie despre Noe si Arca lui,care s-a rugat lui Dumnezeu sa-i nimiceasca pe necredinciosi si Dumnezeu i-a ascultat ruga si l-a salvat pe Noe si pe ai lui si cite o pereche din toate animalele pamintului?
Dar despre Lot si poporul lui ati auzit?Cind merse Lot la poporul lui si le zise"voi mergeti cu pofta la barbati si ati lepadat ia o pauzarile,in adevar voi sunteti un popor stricat".Si cum a fost sfirsitul lor??
Draga porumbita,cred ca stii sau ai inteles deja ca degeaba citesti daca nu intelegi ce citesti si poate mai rau,desi intelegi nu-ti place adevarul si multi au uitat pilda lui Isus,"care este fara pacat sa ridice primul piatra"Nu vorbeam de tine special,este asa in general spus.
Mie mi s-a parut ca nu fugeau de cearta ,fugeau de niste intrebari la care nu aveau raspunsuri.Dar fiecare cu parerea lui.
Insa nu pot sa nu ma intreb,din tot ce s-a scris pina acum despre religii ,si la alte subiecte nu numai aici, din atitea suflete care au citit si citesc citi si-au pus intrebari sau citi au observat contradictiile celor care au intervenit si in subiectul despre musulmance.Nu ma astept sa strige nimeni in gura mare sau sa zica daca a observat ceva ,e clar ca nu o va face,dar totusi ma intreb daca ,in sinea lui a reflectat la cele citite,
Si sa fiu mai clara ,s-a zis in repetate rinduri ca Biblia este plina de dragoste ,exemple frumoase ,ca simti numai bucurie si iubire cind o citesti,dar ca atunci cind citesti Coranul te umpli de frica,ca ti se face parul maciuca.
Ca Isus a indemnat la iubire pt dusmanii tai , sa te rogi pt ei si sa intorci si celalalt obraz in timp ce Mohammed a fost profetul cu sabie.
Dar au uitat,si nu erau aceleasi persoane,totusi impartasesc aceasi religie si uitind afirmatiile facute cu alte ocazii ,au zis ca Biblia zice "dinte pt dinte" argumentind pt dusmani ,faza cu "celalalt obraz "fiind valabila numai pt cei intru Isus,desi nu vad cum cei intru Isus ar fi fost dusmani<retineti Isus indemna la iubire pt dusmani>
Si tot aceasi care l-au numit pe Mohammed profetul cu sabie ,au intors vorba si au zis "Isus a zis pt dusmani ,am adus sabia"
Si inca mai sunt,dupa afirmatia ca ,Coranul iti ridica parul in cap de frica si-ti creaza o stare de disconfort ,tot ei au dat citate din Biblie care citez"iti face maciuca parul in cap" si asta a impiedicat terminarea pasajului biblic,care Biblie indemna de fapt numai la iubire si nu vorbea asa cum o face Coranul de un Dumnezeu inaccesibil pacatosilor ,vorbea numai de un Dumnezeu al iubirii,accesbil tuturor,un Dumnezeu care nu uraste si nu se minie si care nu pedepseste.Si cica sa nu rizi ca de o gluma buna,sau sa nu plingi de ingrijorare si sa te intrebi oare unde este farima de onestitate din noi.Poate ca au observat unde s-au contrazis singuri dar daca au observat cu siguranta s-au facut ca ploua.
Ori poate frica la care li se ridica parul maciuca cind citeau Biblia ,era frica din dragoste!
Nu vreau sa fiu ironica desi stiu sigur ca multora asa li se pare,vreau numai sa trezesc simtul adevarului in constiinta fiecaruia,si cum am zis nu ma astep sa strige nimeni in gura mare ,doar sa reflecteze pt sine.Ce sa reflecteze?
Ca vorbim despre acelasi Dumnezeu,care stie sa ierte care stie sa rabde care stie sa iubeasca dar care stie sa si pedepseasca si care da exemple si pilde si care vorbeste despre acelasi rai si iad.Acelasi Dumnezeu care nu iarta idolatria<chiar conchita a scris ,ca poate fi si mama ta si fiica ta si tatal tau,nu conteaza > mesajul este acelasi si in Biblie si in Coran ,sa nu pleci urechea la idolatri chiar de ti-ar fi familia cea apropiata.Exemplu lui Ibrahim si in Biblie si in Coran.
Vorbiti ca Coranul vorbeste de moarte dusmanului,ha ha ,oare nu zice Biblia acelasi lucru.
Si daca chiar ati studiat religiile si ati citit carti,chiar nu stiti cite masacre au avut loc ,masacre facute de crestini.Care au ars pe rug si care au dacapitat si femei si copii fara diferenta.Si muultee altele.
Pacat ca nu am materialul cu date exacte in fata ,dar poate fac rost de citeva si va lamuresc.
Daca ati fi stiut toate astea poate nu ati fi aratat cu degetul Jihadul si altele ,si nu ati fi acuzat de crima si nelegiuri daca ati fi stiut ca si crestinii au facut si inca fac acelasi lucru.Daca nu se intimpla sub ochii vostri sa vedeti nu inseamna ca nu se intimpla.
Dar este mai usor sa vezi "gunoiul din ochiul altuia ,decit birna din ochiul tau"
Daca vorbim de acelasi Dumnezeu ,Unicul,Creatorul,cel care a creat universul ,care a creat tot ce vedem si ceea ce nu vedem poate ne vom putea explica si exemplul dat de Elena cu barbatul care poate fi in acelasi timp fiu si tata si sot.
De acord insa acest barbat care sa fie si tata si fiu si sot ,trebuie sa indeplineasca trei conditii.
1. Sa fie fiu pt tatal lui,tatal lui biologic.
2.Sa fie in primul rind sot ca sa indelpineasca cea de a treia conditie si anume
3.Sa fie tata.
Deci noi credem ca acest Creator la inceputurile universului a fost nascut la rindul lui????
Apoi a avut EL soata ,sa-i nasca un fiu?
Poate pt multi sunt blasfemii ceea ce zic eu aici,poate pt unii insa, are sens.
Care este rugaciunea principala a crestinilor?Tatal nostru,nu?
De ce ziceti ,tatal nostru?La ce fel de tata va referiti,la tata biologic,sau la un tata in intelesul ca El este cel care ne-a creat ,care a creat absolut totul pe cind Adam inca nu exista?
Daca la asta va referiti,de unde stiti ca Isus nu se referea la acelasi fel de tata,tatal Unicul, Creatorul tuturor?
Am sa inchei aici ,si inca o data.Nu indemn pe nimeni sa-si lase credinta ,nu indemn la cearta ,doar am dat si eu cu presupusul si mi-am exprimat parerea.Cine gaseste ceva interesant poate sa reflecteze cine nu ,nici o problema.
Numai bine tuturor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Hannen, vad ca te tot legi de parul meu si nu ma lasi sa ma tin de promisiunea ca nu mai discut cu tine in contradictoriu, vezi ca mi-am cumparat sampoane noi si am devenit invulnerabila la paruieli!! :)))
okay, acuma serios: eu nu am negat contradictiile rationale din Biblie (existente dealtfel in toate religiile si, in general, in toate manifestarile umane) si, reciteste ca dovada, nu am zis niciodata despre Coran ca imi face parul maciuca. te rog, nu ma invinui de ce n-am pacatuit, ca am destule pacate la dispozitie pentru invinuiri pe cinstitelea, ai de unde sa alegi. poate nu m-am exprimat clar, insa am recitit si nu mi se pare. voiam sa subliniez faptul ca legea noua a lui Iisus este legea dragostei, care o schimba pe cea veche a dumnezeului razbunator si crud (sa ma scuze fanii Vechiului Testament, ma refer la Iehova al evreilor, care mie asa mi se pare, mai mult ca un conducator politic dictatorial, decat un Creator bun si tandru). nu ma indoiesc ca si tu gasesti in Coran pasaje care iti infioara pielea la gandul pedepsei daca te abati de la calea credintei. ca asa e omu', slab si fricos. de aceea ma bucur ca L-am cunoscut pe Iisus, la El mi-e mangaierea, cred in promisiunea lui si in dragostea, iertarea, imbratisarea lui. asta e legea noua de care iti spuneam si in felul asta se rezolva contradictia de care pomeneai, hannen, deci nu imi imputa ca ti-am ocolit intrebarile, dimpotriva, ti-am raspuns punct cu punct asa cum m-am priceput. ma poti acuza de patima, dar de lasitate nu! ;)
pe de alta parte, asa cum ii raspundeam si lui Tzuri la alt topic, la adevar se ajunge cu inima, caci mintea e in pioneze si cam tradatoare, se clatina ca frunza in vant si ne lasa de izbeliste cand ne e lumea mai draga! nu contest puterea mintii de a patrunde adevarul, ii contest vointa intrinseca de a o face. de la inima ii vine si ei forta aceea care poate muta muntii din loc. asa ca, pretentia de a explica rational Irationalul, ar fi ca si cum ai incerca sa demonstrezi procesul de fotosinteza aratand cum se alimenteaza masina cu benzina. caci ai comite o greseala fundamentala de metoda: noi doar putem REPRODUCE creatia, nu ne apartine. asa si cu explicitarea logica a lui Dumnezeu, ne duce la spitalul de nebuni direct, fara scapare. Eu cred sincer in pariul lui Pascal si cu asta, recunosc, am cam terminat argumentele in privinta credintei in Dumnezeu. sa fie pacatul meu ca incerc sa pasesc pe drumul cunoasterii cu inima, nu cu cerebelul. ca daca era ceva de capul cerebelului, la nivel de completitudine spirituala, a doua porunca ar fi sunat cam asa: "iubeste-ti PC-ul ca pe tine insuti" :)))) adica ni s-ar fi dat cheia ,ca para malaiata, a IQ-ului, nu a dragostei, ca atuu in mantuire. noua nu ni se cere "fii genial!" ci "fii iubitor!".
ce am remarcat totusi: diferente intre capitolele Vechiului Testament ca mesaj, cititi Ecleziastul, Psalmii lui David si Pildele. parca deja pluteste in aer apropierea Mantuitorului, indrumarile nu mai sunt tintite strict pe iudei, centrul devine fiinta umana in general cu durerile si pacatele sale, e ca si cum Dumnezeu ar incepe usor-usor sa renunte la nationalitatea Sa, pardon daca bat campii si comit vreo blasfemie...Mie cele trei capitole (ma rog, carti) mi se par asemanatoare zorilor Iluminismului in Europa Occidentala. Si stau sa ma intreb: este Dumnezeu dinamic, in atotputernicia Sa? se poate schimba Dumnezeu ca manifestare in lume? ilustreaza El insusi legea echilibrului universal, trecand, ca orice parinte, prin 1. starea de agregare a autoritatii de inceput, cand stie ca pruncul n-are minte si nici de vorbit nu stie, deci nici ce i-ar fi bine sau rau sa i se intample, 2. la starea de relaxare relativa cand pruncul incepe sa faca primii pasi si la 3. dragostea deplina, dar increzatoare, cand copilul lui prinde aripi la majorat si este in stare sa aiba grija de propria persoana? poate fi aceasta o explicatie rationala a promisiunii ca ne-a facut "dupa chipul si asemanarea Sa"? ...

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by hannen
Care este rugaciunea principala a crestinilor?Tatal nostru,nu?
De ce ziceti ,tatal nostru?La ce fel de tata va referiti,la tata biologic,sau la un tata in intelesul ca El este cel care ne-a creat ,care a creat absolut totul pe cind Adam inca nu exista?
Daca la asta va referiti,de unde stiti ca Isus nu se referea la acelasi fel de tata,tatal Unicul, Creatorul tuturor?

ia uite aici:

Rugaciune catre Tsui-Ilgoab (fragment)

Tu, Tatal nostru,
fa ca furtuna sa aduca siroaie de apa, sa ploua!
Te rugam, fa sa traiasca turmele noastre,
ajuta-ne sa traim,
eu sunt atat de slabit
de sete, de foame,
cu puterile sleite.
ajuta-ma sa traiesc din roadele cimpurilor.
Nu esti tu Tatal nostru,
Tatal Tatilor, tu, Tsui-Ilgoab?

ca sa te putem sa te preaslavim,
sa fim in stare sa iti dam si noi la randul nostru,
tu, tatal tatilor, tu, stapanul nostru.

*rugaciunea apartine triburilor Nama, este adresata zeului suprem si este rostita in timpul dansurilor de primavara cand apare constelatia pleiadelor (closca cu pui).

Mergi la inceput

ca tot e moda contradictiilor, am si eu o intrebare, o explic pe puncte, ca mi-e mai usor:

1. Iisus este acceptat in Coran ca profet.
2. Coranul nu recunoaste dumnezeirea lui Iisus ca Mesia promis.
3. prin urmare, din perspectiva Coranului, Iisus este un profet mincinos, pentru ca s-a autointitulat Fiul lui Dumnezeu, parte a Sfintei Treimi, Dumnezeu insusi.
Intrebare: Cum de accepta islamul ca supusii sai sa venereze, printre altii, un profet mincinos, cum se presupune ca este Iisus, asa cum am explicat mai sus?

dau un cico si o prajitura cui ma lamureste satisfacator!

Mergi la inceput

Hai ca te lamuresc tot eu,dar sa dai ce ai promis.
Si inca ceva inainte de explicatiune.Nu am nimic cu tine personal si cu nimeni altcineva cu atat mai putin ,dorinta de a te lua de par.Am specificat clar ca nu aceleasi persoane care au raspuns si au intervenit in subiectul despre musulmance ci persoane care au aceiasi religie.Cred ca este altceva.
Si acum sa venim la oile noastre si anume intrebarea ta.
Daca stii ca Coranul il recunoaste pe Isus ca profet,atunci cum se face ca nu stii ca se refera la el ca Mesia.
Si cum se face ca nu stii ca Coranul nu zice nicaieri ca Isus a zis despre el ca este Dumnezeu sau fiul lui Dumnezeu.
Si tot Coranul explica nasterea si tot mesajul lui Isus si indeparteaza de el orice aluzie ca el ar fi zis asa ceva oamenilor.
Coranul nu-l face nicaieri mincinos pe profetul Isus ,Coranul ii face mincinosi pe oamenii care au scornit povestea despre dumnezeirea lui.
Lamurit?
Si daca nu este destul de satisfacator raspunsul meu,lectura Coranului cap coada ,cred ca o sa-ti satisfaca curiozitatea si nelamurirea.
Inca ceva ,dadusem eu un citat din Coran in prima parte a subiectului despre musulmance,citat care relata "discutia "care va avea loc intre Dumnezeu si Isus la judecata de apoi.
Si desi am specificat ca Isus va veni sa indrepte greselile comise de adeptii lui ,nu sa judece lumea cum cred altii,tot nu a fost destul de clar.
Deci cum putea Coranul sa vb despre un profet "mincinos" ca vine sa indrepte greselile credintei propavaduite de el?Daca el a fost mincinos ,asta ar parea o absurditate sau o contrazicere,si din fericire nu o sa gaseasca nimeni in Coran nici o contrazicere ,oricit ar incerca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Intrebarea pusa de Conchita am adresat-o si eu.
Pe de o parte afirmati ca voi trebuie sa ii respectati pe toti profetii, si toate cartile sfinte, dar pe de alta parte, negati faptul ca Isus este Fiul lui Dumnezeu. Una din doua : ori nu respectati Biblia, ori nu il respectati pe Isus.
Ce profet ar spune " Imparatia mea nu este din lumea a ceasta"?????
Apoi, vad ca tu nu intelegi schimbarea adusa de Noul Testament. IUBIREA inlocuieste razbunarea. " Dinte pentreu dinte" nu mai este valabil in noul testament. Tocmai asta este esenta.

Si pentru ca acum am pomenit despre sfinti ai Bisericii crestine, va recomand sa cititi despre Sfanta Faustina. Daca nu aveti de unde, va voi scrie eu diseara, pentru ca acum sunt pe fuga si nu am timp. Atunci veti intelege cine este Isus, cat de indurator este.

Crinuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Si inca ceva : daca MISTERUL SFINTEI TREIMI ar fi atat de usor de patruns cu mintea noastra, NU AR MAI FI MISTER!!!!!!!!!!!!!!

V-am scris ce spunea Sfantul Augustin despre cei care pretind ca inteleg acest mister....

Crinuta

ps RUGACIUNEA NOASTRA PRINCIPALA ESTE CREZUL!!!!!!!!!!1

Mergi la inceput

Draga Crinuta cum sa nu negam faptul acesta daca Dumnezeu asa a zis?Tu ai crede ce,oamenii sau pe Dumnezeu?
Si inca ceva,ma indoiesc ca bunul Dumnezeu s-ar fi apucat de mistere de astea sa ne "faca cu nervii".Dumnezeu incearca sa ne arata drumul si sa ni-l usureze ,nu face mistere cu "legea perpetuarii" speciei umane.Pt ca misterul sfintei treimi asta este cum zici tu un mister.
Hai sa-ti descifrez eu misterul.
Dumnezeu e unicul,creatorul.
Sfintul duh,hai sa vad stiti cine este sfintul duh?Este arhanghelul Gavriil,ingerul care duce poruncile Domnului.Ingerul care s-a aratat fecioarei Maria si i-a vestit un fiu curat ,de la Dumnezeu,care va fi profet si care va vorbi din leagan.
Iar al treilea nu exista,pt ca nu exista fiu.Si daca va rog pe voi sa explicati ,explicati va rog existenta a doua "persoane "tata si fiu ,care de fapt sunt una(asa cum ziceti),apoi chiar si in cazul asta unde este al treilea membru??
Ginduri curate si numai bine.

Mergi la inceput

Si poate pasajul "fiu curat ,de la Dumnezeu" aduce nelamurire,este vorba despre dorinta lui Dumnezeu de a trimite un profet ."De la Dumnezeu" insemnind prin puterea lui ,si poate asa oamneii vor crede si se vor lasa indemnati catre EL.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Banti spune:

Draga Hannen, prin raspunsul meu nu vreau sa te simti nicidecum ofensata sau incoltita pentru ca vreau doar sa raspund la o a
afirmatie care mi se pare complet eronata - asta pentru ca tot discutam de fapt daca sa credem TOT ce spune Biblia.
Biblia ne spune ca Arahanghelul Gavril este nimeni altul decit Arhanghelul Gavril si nu Sfintul Duh, este o mare confuzie, dupa parerea mea.
Arhanghelul Gavril insusi cind a dus vestea cea buna Fecioarei Maria ca va naste un Fiu i-a spus ca Duhul Sfint va veni peste ea si va zamisli un prunc, deci e clar ca nu sint una si aceeasi persoana.
Cu mintea noastra omeneasca e greu sa intelegem plinatatea Sfintei Treimi, dar puteam macar sa incercam in functie de ce ne spune Biblia.
Duhul Sfint este tot o Persoana, el are sentimente, sufera, plinge, si se roaga pentru noi, chiar daca e unora le vine greu sa creada acest lucru. Biblia spune ca "Duhul Sfint se roaga pentru noi cu suspine negraite", deci El mijloceste pentru noi impreuna cu Fiul inaintea Tatalui pentru ca noi de multe ori nu sintem prea clari in rugaciunile noastre si paote nu stim ce cerem de fapt. Dumnezeu stie ce e mai bine pentru noi.
Duhul Sfint a participat la facerea lumii, deci El are aceeasi putere ca si Dumnezeu si eu inteleg ca acest duh a fost suflat peste om atunci cind a fost creat - caci omul este format din trup, suflet si duh, saminta divina care ne diferentiaza de alte creaturi.
In fapetle Apostolilor in Noul Testament se spune Duhul Sfint a fost trimis peste apostoli cu mare putere atunci cind Isus s-a ridicat la cer si cu ajutorul puterii divine au fost puse bazele Biserici lui Cristos, care este formata din toti aceia care cred in El si urmeaza poruncile Lui, indiferent de apartenenta lor la o denominatiune crestina sau alta.
Isus insusi spune ca daca un om nu se naste din apa si din duh nu poate intra in imparatia lui Dumnezeu - deci Duhul Sfint este acela care il face pe om sa isi dea seama de pacatele lui si ca are nevoie de iertarea lui Dumnezeu.
Sint foarte multe de spus si nu se pot spune toate aici, dar am vrut doar sa dau citeva exemple ca sa fie lamurita un pic confuzia.
Iar Tatal si Isus sint una pentru ca ei au impreuna acelasi scop, aceasi dragoste pentru oameni, si lucreaza impreuna ca tot mai multi oameni sa vina la mintuire.

Cu drag,

PS Mie mi se pare ca nu poti sustine o dezbatere daca nu ai argumente scrise si nu aduci citate, pentru ca de fapt subiectul aici este despre Biblie, deci nu inteleg de ce sa nu citam din Biblie.
Eu nu am spus ca detin Adevarul suprem, acest Adevar se sutine singur, dar eu cred ca Adevarul este Isus, asa cum a spus El, pentru ca nimeni altul nu mi-a dat mai multe dovezi ca nu ar fi asa.

Ioana

Mergi la inceput