Trebuie sa credem TOT ce scrie in Biblie ??

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Ohoo ,ce interesant.Indiferent cine crezi tu ca ar fi duhul sfint,zici ca el are aceasi putere cu Dumnezeu.
Pai hai sa gindim logic.Cum se poate asa ceva?De exemplu sa luam o familie formata din patru membri:tata,mama si doi copii.
Cine este seful familei respective,adica "capul" familiei cum se zice?
Toti membrii ei sunt capii familiei?Pai ar iesi un haos,nu?
Daca toti ar conduce si ar avea puteri egale ce ar iesi?
Si triburile primitive,aveau toate un "cap" cu "puteri" superioare supusilor,nu?
Si sefii statelor la fel,nu?Conduc si sefii si gloata?Eu nu cred,ar fi haos.Nimeni nu ar avea respect si teama de nimeni.
Asa si cu Dumnezeu si cu arhangelul sau duhul sfint ,care pt tine sunt "personaje " diferite.
Crezi ca isi imparte Creatotul puterea?Pai duhul nu este creat din puterea lui Dumnezeu?Imparte Dumnezeu puterea cu supusii??
Eu nu cred.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Dar stiti ceva,cred ca o sa-mi inchei "activitatea" la acest subiect.Nu de alta dar nu vreau sa fiu acuzata ca nu va las sa discutati.
Spor la discutii si numai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

Draga hannen,
Daca vrei sa continui dezbatrea, te-as ruga sa deschizi un alt subiect, nu de alta dar discutia s-a indepartat mult de la subiectul initial. Te rog sa nu iei interventia mea ca o dovada a faptului ca nu esti binevenita; ca initiatoare a subiectului, as vrea sa il continui asa cum a inceput si nu ca o disputa intre religii, cum a ajuns.

Numai bine si, intr-adevar, PACE !
Elena

P.S. Isus Cristos a fost omorit de catre evrei TOCMAI pentru ca a sustinut ca este fiul lui Dumnezeu. Tu spui "Coranul ii face mincinosi pe oamenii care au scornit povestea despre dumnezeirea lui", inseamna ca aceasta carte, Coranul ii face mincinosi atat pe evreii cat si pe istoricii romani ai acelei vremi care au consemnat faptul. Ma intreb ce interes ar fi avut TOTI istoricii sa scrie o minciuna ?

Elena&Laura

Mergi la inceput

am scris in acelasi timp..

Elena&Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adda spune:

Despre Sfantul Duh:
http://www.crestinism-ortodox.ro/html/03/3j_duhul_sfant.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Banti spune:

Draga Hannen, eu cred ca intre cele trei persoane ale divinitatii nu exista o competitie, o lupta pentru putere. Este asa greu de crezut ca toti au puteri egale? Daca ar fi fost ca ei sa se intreaca pentru putere atunci ar fi disparut lumea aceasta de mult, care este sustinuta de puterea lui Dumnezeu.
Intre ei exista o armonie desavirsita, pentru ca Dumnezeu este armonie si echilibru si dragoste.
Cum sa nu cred ca exista Duhul Sfint impreuna cu care Dumnezeu a creat lumea cind ni se spune chiar in Geneza in capitolul 1 ca atunci cind Dumnezeu a creat lumea, Duhul lui Dumnezeu se plimba pe deasupra apelor, deci si El a luat parte la facerea lumii.
Si cred ca este un subiect care trebuie tratat cu multa delicatete si sensibilitate pentru ca insusi Isus ne avertizeaza sa nu hulim impotriva Duhului Sfint.
Argumente sint multe, dar eu nu aduc aceste argumente ca sa provocam o cearta aici, sa aratam care are dreptate. Eu nu incerc sa te conving de ceva pentru ca poate tu ai parerea deja formata si nu vrei sa ti-o schimbi. Dar pentru ca se discuta despre Biblie, imi place sa aduc argumente din Biblie.

Numai bine si pace tuturor,

Ioana

Mergi la inceput

Despre Iisus Hristos:
http://www.crestinism-ortodox.ro/html/03/3h_fiul_lui_dumnezeu.html

Mergi la inceput

Diferentele dintre Biserica Ortodoxa si cea Catolica (intreba cineva la un moment dat...parca Adela):
http://www.sfaturiortodoxe.ro/pcleopa/16diferente.htm

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by parpalak

Si nici prin argumente sprijinite pe citate. Credinta e o chestiune de .. credinta! Eu nu cred pentru ca scrie undeva .. aia sau ailalta.. Nu am argumente si nu pot justifica de ce cred.. Dar, cum ziceam, a crede sau a nu crede in ceva e o chestiune de .. credinta si nu argumentativa.

Draga Parpalak, ceea ce afirmi mai sus este poate valabil pentru tine (si cu siguranta pentru hannen), dar nu a fost/este valabil si pentru mine. Eu am devenit credincioasa tocmai pentru ca cineva a avut rabdare timp de aproape un an de zile sa imi aduca argumente sprijinite NEAPARAT de citate (pentru ca altfel nu le-as fi crezut) !! si mai vreau sa-ti spun ca am avut nenumarate discutii in contradictoriu cu acea persoana, careia acum ii multumesc din suflet ca a stat sa-mi explice si sa-mi aduca argumente.
Si in Biblie este scris "Credinta vine in urma auzirii Cuvantului".

Elena&Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saphir spune:

...scurta interventie:
"...Coranul ii face mincinosi atat pe evreii..."
De la aceasta idee, a si plecat razboiul sfant. Se considera ca numai musulmanii detin ADEVARUL suprem si restul multimii, indiferent de natie, religie sunt mincinosi.

Mergi la inceput