Trebuie sa credem TOT ce scrie in Biblie ??
Raspunsuri - Pagina 5
Basilisk spune:
quote:
Originally posted by Elena
...Profetul cu Sabie (Mahomed); intre Cel ce-a spus, "Iubeste-ti dusmanii" (Isus) si cel ce-a zis, "Ucide-ti dusmanii si dusmanii lui Dumnezeu"; intre Cel ce s-a rugat pentru dusmanii Sai (Isus) si cel ce a facut ca cei ce l-au denigrat sa fie ucisi (Mahomed)."[/b]
Si aceeasi Biblie Crestină spune (Matei 10:34)
.. and the Lord said, "I am not come to send peace upon earth, but a sword"?
sau Deuteronomul 13:12-17
12. If thou shalt hear say in one of thy cities, which the Lord thy God hath given thee to dwell there, saying,
snip/snip...am "cenzurat partea care zice ca dca sunt dovezi ca este adevarat. Puteti verifica ori in Biblie ori pe net...
15. Thou shalt surely smite the inhabitants of that city with the edge of the sword, destroying it utterly, and all that is therein, and the cattle thereof, with the edge of the sword.
16. And thou shalt gather all the spoil of it into the midst of the street thereof, and shalt burn with fire the city, and all the spoil thereof every whit, for the Lord thy God: and it shall be an heap for ever; it shall not be built again.
Are cineva nevoie de traducere?
Ultimul meu post. Merci pentru timpul Dvs.
conchita spune:
quote:
Originally posted by hannen
Mai sustin preotii aceste "cuvinte magice","cauta si vei afla,bate si ti se va deschide..."????Mai sprijina ei sufletele celor insetati de cunoastere?
pe mine nu ma intereseaza problema preotilor. la voi este cumva pace si liniste pe linia asta, a Jihadului? ;)
quote:
Cred ca am dat destula apa la moara si deja cei care ai prins ocazia sa-l blasfemieze pe profet(desi am evitat cit am putut sa dau ocazia)deja sunteti satisfacuti nu?Sau mai aveti ceva de adaugat?
Nu vreau sa fiu eu prilejul si ocazia cu care sa tavaliti un profet prin noroi.
imi pare sincer rau de reactia ta. tu ai deschis tonul blasfemiator9la adresa lui Iisus si a Sfintei Treimi), si, cum tonul face muzica, a iesit ceva de genul dinte pentru dinte. intelege-ma si pe mine ca nu pot asista chiar indiferenta cand cineva il ia in pustiu pe Iisus. referitor la atitudinea ta pe acest topic, permite-mi sa citez cateva din invataturile tale cu ceva vreme in urma, invataturi la care subscriu din toata inima:
quote:
Originally posted by hannen 09/01/2204
Totusi ar fi mai bine sa reciteasca toata lumea cu atentie cele scrise in paginile anterioare.Totul este o balacareala la adresa musulmanilor si a islamului,de aceea nici nu am intervenit.
Daca va place dreptatea si adevarul ,incercati va rog daca nu puteti fi impartiali ,macar sa va abtineti de la rautati(adresat in general celor care au atacat)
Numai bine
Nicole&Amira
quote:
Nu credeam sa pun vreodata intrebarea aceasta,pina la urma totusi o fac.
Care este scopul mesajelor voastre?Ce vreti sa demonstrati?Daca noi simtim ca suntem fericite,voi vreti sa ne convingeti ca ne inselam?
Cum poate afirma un om asa ceva,cineva care are pretentia ca respecta pe ceilalti din jur si ii respecta credinta?
Telurile oamenilor in viata sunt diferite,difera de la persoana la persoana.
quote:
Ce este rau in faptul ca eu consider o fericire in a-L ruga pe Allah sa-mi ierte pacatele,sa fie bun cu mine,sa-mi indrept gandul catre profeti sa-mi reinoiesc credinta in ziua de apoi ,cind ma voi infatisa in fata bunului Allah si voi fi nevoita sa dau socoteala pentru tot ce am infaptuit in aceasta viata?(...)Orice va incerca cineva sa ma convinga de contrariu nu va reusi.Pentru ca aceasta este fericirea mea.
si as incheia eu, ce este rau in faptul ca noi il iubim pe Iisus si credem in el cu toata fiinta, sperand ca jertfa lui ne va aduce mantuirea ca singura cale de rasplata a iubirii noastre pacatoase? ducem cumva lipsa de profesori ai sufletului din minarete care sa ne arate cat de orbi suntem? permite-mi sa ma indoiesc, este dreptul meu fundamental la libertatea de credinta. si oricine va incerca sa ma convinga de contrariul, nu va reusi,pentru ca aceasta este fericirea mea, citez cu admiratie.
hannen spune:
Vad ca-ti plac "sapaturile".Din pacate nu am timpul necesar sa "sap" si eu in arhivele trecutului.
Eu l-am blasfemiat pe Isus(pacea asupra lui)????Cred ca te inseli amarnic.Apropo cum ramine cu porunca de care ziceati ,sa-ti iubesti dusmanul si sa intorci si celalalt obraz???Acum a devenit "dinte pentru dinte"???
Si cica l-am luat in pustiu pe Isus
Nu este nimic rau in faptul ca tu il iubesti pe Isus,nu am zis eu asa ceva si nici nu am "vorbit" despre el ,asa cum ai "vorbit" tu despre Mohammad.
Iar citatele pline de admiratie in care se citeste ironia nu le gust.
Bineinteles ca ai dreptul la libertate de credinta,daca nu ar fi asa nu am putea trece marele test al vietii.
Sperati in continuare ,asa cum sper si eu .
Numai bine
conchita spune:
quote:
[Apropo cum ramine cu porunca de care ziceati ,sa-ti iubesti dusmanul si sa intorci si celalalt obraz??
eu nu am auzit de asa ceva. dimpotriva, crestinii sunt indemnati sa stea departe de necredinciosi, pilda cu intorsul obrazului este valabila doar intre cei intru Iisus, cu restul e valabila "am adus sabia" (Iisus). Apoi, tu nu esti dusmanul meu cu nici un chip. uite ce scrie Biblia, ca dovada ca nu bat campii, mai precis in Deuteronom. ma apuca si frica sa citesc, daramite sa citez:
Deuteronom, 13.6 Pedeapsa pentru cel ce atzatza la inchinarea la idoli
"Daca fratele tau, fiul mamei tale, fiul tau, fiica ta, sau nevasta care se odihneste la sanul tau (noteaza te rog ca nici familia nu are circumstante atenuante) sau prietenul tau pe care il iubesti ca pe tine insuti (deci cel fata de care respecti porunca a doua), te atzatza in taina, zicand "Haidem si sa slujim altor dumnezei"- dumnezei pe care nici tu nici parintii tai nu i-ati cunoscut, dintre dumnezeii popoarelor cari va inconjoara, langa tine sau departe de tine, dela o margine a pamantului pana la cealalta, SA NU TE INVOIESTI SI SA NU-L ASCULTI ; sa nu arunci inspre el o privire de mila, sa nu-l cruti, si sa nu-l ascunzi(...)"
nu mai copiez ce urmeaza ca mi se face parul maciuca. imi aduc aminte insa ca Iisus a adus legea noua, a dragostei si a iertarii, dar legea veche este inca valabila. prin urmare, liberul meu arbitru imi spune sa nu dau cu pietre, ci sa ma apar mai degraba, cat e posibil, prin Cuvant, sperand in harul acestuia prin miluirea de la Iisus.
apoi, uite ce scrie in Pildele lui Solomon: "Sase lucruri uraste Domnul, si chiar sapte Ii sunt urate: ochii trufasi, limba mincinoasa, mainile care varsa sange nevinovat, inima care urzeste planuri nelegiuite, picioarele care alearga repede la rau, si cel ce starneste certuri intre frati". Asa ca, slava cerului pentru legea noua, caci Iisus nu a propovaduit in veci sa ii ucidem pe cei care nu sunt de-o religie cu noi (vezi Jihadul) numai pentru faptul ca au alta religie. Si pilda asta ma opreste sa mai intru in contradictie cu tine pe tema adevarului crestin si, implicit, a lui Iisus, ca nu vreau sa ma fac vrednica de ura divina, oricum nu castig nimic cu iluzia asta ca il apar pe Iisus de blasfemiatori. EL se apara singur, inclusiv in inima mea, de unde nu il clinteste nici o vorba de shaga.
quote:
Acum a devenit "dinte pentru dinte"???
nu era o recomandare sau o marturisire, ci o constatare despre cum au evoluat discutiile in urma interventiilor tale :(((
quote:
Si cica l-am luat in pustiu pe Isus
da, cred in continuare asta. in momentul in care i-ai contestat dumnezeirea, ai afirmat ca Sfanta Treime este o aberatie, cand ai chemat crestinii la un nou inceput cu fatza spre Mecca, ironizandu-i ca nu-si pun intrebari si, cand si le pun, cica nu sunt capabili sa afle raspunsurile adevarate, asteptandu-le in zadar de la Mantuitor.
asa ca, in virtutea altor pilde ( "Cine isi pazeste gura si limba, isi scuteste sufletul de multe necazuri", "Cumpara adevarul, si nu-l vinde, intelepciunea, invatatura si priceperea", "Nu raspunde nebunului dupa nebunia lui, ca sa nu semeni si tu cu el. Raspunde nebunului dupa nebunia lui, ca sa nu se creada intelept") eu inchei aici foarte cordialul dialog cu tine, sperand ca discutia de fatza se va transforma pana la urma in ceva constructiv
Banti spune:
Si aceeasi Biblie Crestină spune (Matei 10:34)
.. and the Lord said, "I am not come to send peace upon earth, but a sword"?
sau Deuteronomul 13:12-17
12. If thou shalt hear say in one of thy cities, which the Lord thy God hath given thee to dwell there, saying,
snip/snip...am "cenzurat partea care zice ca dca sunt dovezi ca este adevarat. Puteti verifica ori in Biblie ori pe net...
15. Thou shalt surely smite the inhabitants of that city with the edge of the sword, destroying it utterly, and all that is therein, and the cattle thereof, with the edge of the sword.
16. And thou shalt gather all the spoil of it into the midst of the street thereof, and shalt burn with fire the city, and all the spoil thereof every whit, for the Lord thy God: and it shall be an heap for ever; it shall not be built again.
Subiectul acesta s-a incins rau de tot, ar fi pacat sa degenereze
intr-o disputa intre religii mai ales ca multora le place sa citeasca.
Dar vreau si eu sa spun citeva lucruri legate de citatul dat mai sus.
Eu am inteles ca Dumnezeu a poruncit poporului evreu ca sa distruga cetatile din calea lor pentru ca erau idolatre, pacatul din mijlocul era atit de mare incit Dumenzeu nu a mai putut suporta. Dumnezeu este bun, plin de o bunatate inimaginabila, dar El este si drept. Daca El a creat lumea si omul, atunci El are dreptul sa ceara socoteala omului pentru ceea ce face. Pe El il intereseaza soarta noastra, de aceea L-a si trimis mai apoi pe Fiul lui ca sa moara pentru noi, pentru ca stie ca asta e cea mai buna solutie, noi nu am putea sa facem nimic ca sa ne mintuim, ce am putea sa ii oferim noi lui Dumnezeu in schimb pentru sufletul nostru?
Daca citesti despre Sodoma si Gomora vei vedea ca Dumnezeu le-a mai dat o sansa, dar ei nu au vrut sa asculte, de aceea au fost pedepsiti.
Isus a spus ca a venit sa aduca sabia si nu pacea, nu pentru ca El vrea sa faca razboi. Ci pentru ca intoideauna cei care au vrut sa traisca EXACT asa cum a spus El au fost batjocoriti, prigoniti, neacceptati de cei din jur, pentru ca El iubeste neprihanirea si nu pacatul, si cine Il iubeste pe Isus nu mai poate pacatui cu buna stiinta. Iar acest lucru te face sa pari ciudat in ochii altora, sau sa fii ironizat, putini sint oamenii care apreciaza pe altul care cauta sa fie neprihanit. De ce? Pentru ca tot Biblia ne da raspunsul -oamenii iubesc mai mult intunericul decit lumina, asta e scris in firea noastra pacatoasa care trebuie sa "moara" pentru ca Dumnezeu sa puna o alta lege, a dragostei, a bunatatii, a pacii in noi, a dorintei dupa neprihanire.
Chiar Isus a spus "Adevarat, adevarat va spun ca cine nu se naste din nou nu va putea sa vada imparatia lui Dumnezeu" si "Cine nu se leapada de sine si nu ma urmeaza..."
Ioana
conchita spune:
quote:
Vad ca-ti plac "sapaturile".Din pacate nu am timpul necesar sa "sap" si eu in arhivele trecutului.
p.s. nu e nevoie, te ajut eu, la pagina 2 la topicul cu fetele musulmance, v-am luat apararea sincer si am sustinut faptul ca meritati sa fiti lasate sa discutati despre ce vreti voi legat de credinta voastra. durerea mea e ca tocmai tu care ai fost asa de vehementa impotriva intrebarilor din afara cercului, reactionezi acum exact ca aceia pe care ii invinovateai. eu nu cer sa te auto-excluzi de pe topic, pe mine punctele diferite de gandire ma stimuleaza, nu ma sperie, doar ca in momentul de fata am ajuns la concluzia ca e inutil sa mai discut in contradictoriu, cu alte cuvinte stimularea si-a terminat bateriile :))
deci, dovada:
quote:
Originally posted by conchita 23/12/2003 : 20:49:27
cred totusi ca fetele au dreptul sa vorbeasca despre religia lor nestanjenite de politicianisme, iar daca cineva din afara cercului musulman este interesat de discutie, exista dialogul constructiv pe lume, sa-l adoptam. desigur ca pe mine, ca si crestin, ma doare sa aud tocmai in preajma Craciunului ca Iisus a fost doar un simplu profet si ca adevaratul credincios este traductibil numai prin cuvantul "musulman", tocmai de aceea pot sa inteleg ce se petrece in sufletul fetelor de aici cand cineva le starneste negativ. exista solutia ignorarii acestui topic pentru cei care nu vor sa fie raniti in sentimentele lor religioase, fie acestea crestine sau evreiesti. eu am intervenit numai la capitolul "Transilvania a fost a ungurilor" ca sa corectez o inexactitate istorica si ma voi opri aici cu interventiile si lectura pentru ca stiu ca si "bombele" virtuale pot face victime, macar de sarbatori sa fim mai toleranti. in fond, asta e un forum pentru mamici, nu pentru dezbateri politice ;)
cordial.
hannen spune:
Paremi-se ca am intrat intr-un cerc si ne invirtim precum pisica in jurul cozii.
Cele citeva argumente aduse de tine vad ca sunt in contradictie cu ce se zicea pina acum,cum ca Biblia indeamna numai la iubire etc etc.Acum spui ca ai gasit si pasaje care-ti ridica parul maciuca?Cum asa ,parca doar Coranul reusea asta?
Si cred ca doar necunostinta face sa nu vedeti ca vorbim in mare despre aceleasi lucruri si aceleasi idei.
Poate veti intelege ca musulmanii nu slujesc altor dumnezei ,si ca islamul inseamna sa crezi intr-un singur Dumnezeu si sa nu-i pui alaturi asociati(aluzie la idolatri)
Imi pare rau daca asa a reiesit ,ca vreau sa instig intriga si daca am atacat.Am vrut doar sa purtam o discutie ,care a supravietuit pina la acest punct si avut putina "sare si piper"doar interventiilor mele "rautacioase".
Mi-ar face placere sa discutam linistit, dar nu toata lumea o vede ca pe o discutie linistita.
P.S Vorbim de acelasi Dumnezeu,unicul care a trimis TOATE cartile si toti profetii pt toate neamurile de dinainte de noi,si idolatria este ceea ce se combate in toate cartile si toate cheama sa slujim unui singur Dumnezeu.Imi pare rau daca ati ramas cu impresia ca islamul are ceva de-a face cu idolatria
Numai bine
Ortansa spune:
"trebuie sa credem tot ce scrie in Biblie?"
Raspunsul meu este acesta:trebuie sa intelegem ce scrie in Biblie,pentru ca
apoi ,in mod cert,vom crede ceea ce scrie in ea.
Spunea Elena ca pe parcursul a 1500 de ani,au contribuit la "scrierea "
ei 40 de persoane.Daca n-ati fii stiut lucrul acesta,v-ati fi dat seama de asta?
Biblia are o continuitate si o unicitate uimitoare,in pofida faptului
ca a fost scrisa intr-o perioada atat de lunga de timp si de persoane diferite,
ceea ce este dovada clara a faptului ca este de inspiratie divina.
Din cartea "Biblia este totuși adevărată" de Petru Popovici:
ROBERT D. WILSON, profesor cunoscător a 26 de limbi. A studiat în America, apoi !a Oxford în Anglia și la Berlin.
El mărturisește cum a ajuns la convingerea că "toate desbaterile privitoare la textul Bibliei și la relatările istorisite in Biblie, ar trebui să fie așezate nu pe terenul mișcător al părerilor personale și al impresiilor subiective, ci pe terenul solid al faptelor dovedite în mod obiectiv."
El își dădu seama că aceste fapte "n-ar putea să fie cunoscute în mod real, decît cu ajutorul unor adînci cercetări a documentelor redactate în limbile vechi, ce sînt în legătură cu BIBLIA." Vrînd să aibă lumină în privința această, el se dedică studiului.
"Eram pe atunci, spune el, în vîrstă de 25 de ani și mi-am stabilit planul pentru 45 ani de muncă. Mai întîi aveam să închin 15 ani studiului limbilor necesare, pentru a putea citi vechile documente, singure în stare să-mi procure informații de mîna întîia asupra istoriei Vechiului Testament și anume:
1) Limba ebraică și limbile înrudite cu ea;
2) Toate limbile în care a fost tradus Vechiul Testament, înainte de secolul al VII-lea al erei creștine.
3) În sfîrșit limbile care, ca persana și coptă, puteau să-mi arunce ceva lumină asupra Vechiului Testament.
După aceea aveam să închin, alți 15 ani unui studiu foarte amănunțit al Vechiului Testament, cercetîndu-l în ebraică, cuvînt cu cuvînt, comparînd textul original, cu vechile traduceri și făcînd adnotări. În fine aveam să studiez timp de 15 ani lucrările Înaltei Critice."
El istorisește cum, după ce a făcut studiul limbilor, s-a dus la Muzeul Britanic din Londra, cu Biblia sa ebraică în mînă și cum din toți regii pomeniți în Biblie, a găsit păstrat pe monumente numele a 41 din ei.
Aceste 41 de nume conțin 191 consoane, scrisul ebraic nu are vocale, din care el a găsit 188, care erau întocmai aceleași și pe monumente.
După 30-40 de ani de studii temeinice, el a declarat: "Științificește, putem să afirmăm desăvîrșita identitate a Bibliei ebraice actuale, cu aceea de care s-a slujit Cristos și apostolii și căreia ei i-au dat încuviințarea lor."
Ortansa-deX mamica
toni spune:
Draga Hannen,
cred ca ai raspuns de mult la intrebarea"daca credem sau nu in Biblie".Nu vad de ce atatea certuri si schimburi de replici.Chiar si Domnul Isus ne spune pe undeva "Daca voieste cineva sa vina dupa Mine"; insa daca "nu voieste"....nimeni nu-l obliga.Chiar Dumnezeu insusi ne respecta alegerile.Si ni le rasplateste , deasemenea.
Elena spune:
quote:
Originally posted by lena
Acum...cei care s-au nascut inainte de Cristos si n-au cunoscut cuvantul lui, ca de exemplu toate civilizatiile de dinainte, incasi, mayasi, civilizatia minoica, cretana, ei unde au ajuns dupa moarte? Ca suflet ma refer!
Numai bine, Lena
Lena, sa stii ca si eu mi-am pus intrebarea asta, nu cred ca am gasit un raspuns clar, dar pot sa-ti spun cum m-am gandit eu: Dumnezeul nostru este un Dumnezeu drept. Eu nu cred ca ar lasa niste oameni sa ajunga in iad doar pentru ca au avut ghinionul sa se nasca inainte de Cristos. Dumnezeu care judeca tot pamintul va fi drept cu fiecare persoana.
Eu cred ca pana si acei oameni care au trait demult au avut ocazia, instinctiv, sa il cunoasca pe Dumnezeu. Cum ? in primul rand prin natura, in al doilea rand prin constiinta lor. Apostolul Pavel scrie "Insusirile nevazute le Lui, puterea Lui vesnica si dumnezeirea Lui se vad lamurit de la facerea lumii, cand te uiti cu bagare de seama la ele in lucrurile facute de El. Asa ca nu se pot dezvinovati."
In ceea ce priveste constiinta- in ea exista un standard al bunatatii care trece dincolo de ceea ce suntem noi in stare. Constiinta ne vorbeste despre pacat: diferenta intre cum traim si cum stim ca ar trebui sa traim.
Apoi, am citit ca misionarii care au fost in zone izolate, unde traiau oameni care nu cunosteau Biblia si nu fusesera expusi mesajului crestinismului, au fost uimiti sa descopere ca acesti oameni cautau totusi un Dumnezeu iubitor exact ca Dumnezeul Bibliei. Multi spuneau "intotdeauna am stiut ca El exista, dar nu i-am cunoscut numele" sau "intotdeauna am stiut ca exista undeva un Dumnezeu iubitor".
Deci, in concluzie, eu nu pot sa stiu ce s-a intamplat cu acesti oameni dupa moarte, dar un lucru stiu sigur: Orice ar face Dumnezeu el va fi intotdeauna drept.
Elena&Laura