Trebuie sa credem TOT ce scrie in Biblie ??

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

Atita vreme cit discutia se poarta argumentat nu vad de ce am lasa subiectul sa moara?!

"În afara de constiinta totul e bestialitate" (Camil Petrescu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Bravo Papa

Crinuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela P spune:

quote:
Originally posted by papadie

Atita vreme cit discutia se poarta argumentat nu vad de ce am lasa subiectul sa moara?!

Corect!
Elena, sa stii tot ceea ce scri imi merge la inima, imi intareste credinta si mai mult citindu-te.

Adela
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Adela%20P

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by hannen

Draga conchita,eu nu am indemnat pe nimeni sa lase credinta in Isus(pacea asupra lui),ma intreb de unde ai scos-o pe asta?

de aici, draga Hannen, ai scris negru pe alb:

"Cum poate cineva sa creada ca Dumnezeu insusi s-a nascut ,s-a intruchipat in Isus si a murit pt noi???Oare nu realizam ca aceste afirmatii se bat cap in cap?Dumnezeu este Isus dar tot el este fiul lui Dumnezeu.Nu asta este ceea ce se intelege???"

plus:

"
Dovezile le poate gasi oricare dintre noi , care vrea intr-adevar sa afle si sa inteleaga adevarul.De la aceste intrebari simple am plecat eu pe drumul care mi-a schimbat viata.Oricine incearca sa reflecteze asupra acestor lucruri poate ,poate va reusi sa vada un nou inceput ,sa inteleaga lucrurile altfel."

de unde fiecare poate vedea extrem de clar ca tu sustii neadevarul Bibliei (o culegere adaugita de oameni, deci imperfecta, cum spui in prima ta interventie la topic), ca toti care cred in Iisus nu au dovezi, ca daca vor sa creada in Dumnezeu cel unic, mai bine ar reflecta inca o data la contradictia Treimii si ar lasa-o balta, indreptandu-si credinta inspre profetul analfabet. e asa sau nu e asa?

quote:
Eu doar am pus citeva intrebari la care nimeni din pacate ,nu cred ca poata da o explicatie .

modestia e o calitate rara, daca tu nu reusesti sa dai o explicatie, asta nu inseamna ca nu exista, logic, nu?

quote:
Adevarul pe care unii il tin de minciuna,este ca Dumnezeu e numai unul si nu este unul din trei(nu intru in amanunte).

nu imi rastalmaci cuvintele, te rog, Dumnezeu este unul singur! Sfanta Treime nu se traduce prin 3 persoane distincte, ci printr-una singura cu trei manifestari, asa cum ti-a explicat si Elena foarte pe inteles cu exemplele acelea simple.

quote:
Si nici nu o sa pretind ca eu am dreptate in fata nimanui,sau ca adevarul meu este cel adevarat,eu stiu asta numai pt mine si nu pot face pe nimeni sa inteleaga ,nu am eu puterea necesara.

asa mai venim de-acasa, multumesc ca mi-ai luat in considerare sugestia sa vorbim fiecare despre ce stim si ce simtim, fara sa incercam sa mistificam lucruri pe care nu le cunoastem, nu le intelegem.

quote:
Dezimformatiile mele si falsurile mele sunt si altor milioane de oameni.

cantitatea nu este un argument, repet, multi chemati, putini alesi. eu ma indoiesc sincer ca vor fi prea multi crestini care vor ajunge in rai, repet, drumul credintei este calea cea mai grea spre mantuire.

quote:
De aceea cind a trimis ultimul profet Dumnezeu nu i-a dat putere sa infaptuiasca nici un miracol,pt ca nu a vrut ca oamenii sa greseasca si sa interpreteze gresit ceea ce este el de fapt,un indrumator,unul care propavaduia cuvintul lui Dumnezeu si nimic mai mult.

argumentul asta este uimitor, logic vorbind, ca tot te refereai la contradictii. nici un alt profet nu a pretins ca este mai mult decat este si toti cei adevarati au predicat sosirea lui Mesia. Mahomed nu este mai mult decat un profet, iarta-ma ca iti spun urmatoarele, retine ca este punctul meu de vedere, crestin: unul mincinos, caci nu l-a recunoscut pe Mesia, la fel ca evreii, desi invatatura sa se baza pe Biblie care anunta clar venirea Mantuitorului. La fel ca si Baha'i, islamismul este o religie creata rational pentru o anumita parte a populatiei lumii indepartata de izvoarele crestinismului.

quote:
Singurul lui miracol a fost Coranul."Cartea "care reprezinta cuvintul lui Dumnezeu si care vorbeste despre toti profetii ,care indeamna la credinta intr-un singur Dumnezeu.
Isus nu se va intoarce sa judece lumea,el sa va intoarce sa corecteze greselile religiei propavaduite de el.Sa indrepte ceea ce oamenii au inteles gresit.

Despre Coran, sper ca stii ce fel de miracol este: al copierii Bibliei sub o alta forma, de catre un analfabet. Stiai ca Mohamed nu putea sa scrie, da? atunci, imi pun si eu o intrebare simpla, cum faci tu: de unde putem fi siguri ca aceia care au scris revelatiile lui Mahomed dupa dictare i-au pastrat in toate invatatura si cuvintele, intocmai? mai ales ca situatia politica a zonei indemna la multe si variate stratageme pentru cucerirea puterii si ridicarea la razboi? scuza-mi curiozitatea :)))
Nu stiu cine ti-a spus tie ca Iisus va judeca lumea, el va sta marturie doar cu jertfa sa iubitoare la Judecata de Apoi pentru iertarea celor care au crezut in el.
Apoi, logica asta covarsitoare ca un profet este mai presus cu mesajul sau decat insusi Dumnezeu, da-mi voie sa o ignor, pana cand aduci mai multe argumente. Nu satisface nevoia mea de raspunsuri.

quote:
Am fost si eu crestina 23 de ani si crede-ma ca am crezut intotdeauna in Dumnezeu unicul ,caruia m-am rugat tot timpul sa-mi arate calea si adevarul.Si EL mi le-a aratat.Sunt nu fericita ,este putin spus,sunt completa.Am inteles si mi-a fost satisfacuta curiozitatea care pina la acea virsta nu reusisem sa mi-o satisfac.

nu comentez, poate doar in particular, altfel nu as reusi sa manuiesc cuvintele cu suficienta diplomatie ca sa ma fac inteleasa. Domnul fie cu tine si cu alegerea ta, desi am mari indoieli. Nu-ti face chip cioplit este una dintre indrumarile crestine, profetii merita venerati, dar nu pusi inaintea lui Dumnezeu....apoi, se mai vorbeste in Biblie de falsii profeti, de vedeniile care intuneca judecata omeneasca si pun inima la incercare, sunt ispite diavolesti cu voia lui Dumnezeu, spuneai si tu ceva despre asta referindu-te la Iisus ;)

quote:
Aceste intortocheate idei ,ba ca Isus este fiul lui Dumnezeu ,ba ca Isus este Dumnezeu .Ca Dumnezeu s-a nascut luind chip de om,acesta fiind Isus,si cind la alte subiecte se zicea ca nu stiu unde s-a auzit vocea lui Dumnezeu zicind "acesta este fiul meu preaiubit"mie nu-mi zic nimic ,si nu ma face decit sa ma intreb "vorbea Dumnezeu cu EL insusi?"Daca tot EL era Isus cam asa reise,nu?

repet, pentru mine e simplu, nu vad nimic intortocheat. mai intortocheat mi se pare sa supra-venerezi un simplu profet si sa blasfemiezi pe insusi Mantuitorul, mai ales dupa ce L-ai cunoscut.

mai spuneai ceva de "crede si nu cerceta" ca s-ar afla in Biblie, da-mi voie sa iti spun ca asta dovedeste inca o data ca nu cunosti Biblia si ai aplecat urechea la rastalmaciri rauvoitoare. o repet pentru a mia oara pe forumul asta: "crede si nu cerceta" sunt cuvintele lui MARX, in Biblie scrie clar "CAUTA SI VEI AFLA, BATE SI TI SE VA DESCHIDE, CERE SI TI SE VA DA". ce promisiune de viata intru adevar mai pretioasa si mai demna de luat in seama se mai poate pretinde in conditiile in care Dumnezeu insusi te roaga sa iti deschizi inima si mintea si sa cauti singur calea, in virtutea liberului arbitru? referitor la nelamuririle tale neintemeiate fata de Iisus (pentru ca nu ai citit Biblia, cred, sau nu stiu cauzele), exista o zicere in pilde despre pacatul celor care asculta de vorbele nebunului caci sunt mai sonore decat ale lui Dumnezeu, cuibarit in sufletul fiecaruia. sa ascultam, deci, vocea inimii, caci mintea e slaba si perversa, e calcaiul lui Ahile unde loveste diavolul cel mai adesea, caci ne stie cartitori...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

p.s. daca ai avea de ales intre Monalisa in original si o fotocopie ce ai alege? cam asa sta treaba si cu Biblia fata de Coran.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toni spune:

Un salut cordial fetelor care sustin subiectul, atat de frumos si argumentat.

Pentru Hannen, nu a fost in intentia mea sa jignesc pe cineva , cu atat mai putin pe tine.In epistola Sf.Ap.Pavel catre Timotei scrie ceva de genul acesta:

"Fereste-te de intrebarile nebune si nefolositoare, caci stii ca dau nastere la certuri.
Si robul Domnului nu trebuie sa se certe; ci sa fie blind cu toti, in stare sa invete pe toti, plin de ingaduinta rabdatoare,
sa indrepte cu blindeta pe potrivnici, in nadejdea ca Dumnezeu le va da pocainta, ca sa ajunga la cunostinta adevarului;
si, venindu-si in fire, sa se desprinda din cursa diavolului, de care au fost prinsi ca sa-i faca voia."
2Timotei 2:23

Draga Hannen , imi pare rau sa aud ca ai fost crestina , iar acum imbratisezi religia musulmana.Totusi , ma voi ruga pentru tine ca Dumnezeu sa te calauzeasca sa afli adevarul.Si daca Il cautam din toata inima pe Dumnezeu, El se lasa gasit de noi.

Si pentru ca esti o femeie , si nu un barbat , te rog sa-mi raspunzi la un singur lucru:Care este fagaduinta vietii de apoi pentru care traiesti , conform religiei musulmane?
Femeile crestine au promisiunea din partea lui Dumnezeu ca vor avea parte de aceeasi viata minunata alaturi de Domnul ca si barbatii.Insa la mulsulmani am inteles ca nu e asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lena spune:

Fetelor am eu o intrebare pentru voi toate indiferent de religie? Eu cred si pentru mine cel putin reprezinta esenta religiei crestine in viata de apoi...Acum...cei care s-au nascut inainte de Cristos si n-au cunoscut cuvantul lui, ca de exemplu toate civilizatiile de dinainte, incasi, mayasi, civilizatia minoica, cretana, ei unde au ajuns dupa moarte? Ca suflet ma refer!

Numai bine, Lena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Draga conchita ,daca ai fi urmarit cu atentie toate posturile la subiect ai fi vazut de unde am "scos" cele despre care ai neclaritati.Dar celelalte posturi nu prezinta asa mare interes pt ca sustin ceea in ce crezi tu.Ale mele insa probabil sunt "revoltator"de aiuristice,si uite asa se face ca numai in ele se gaseste ceva de comentat la tot pasul.
Cu siguranta nu am nevoie sa se roaga nimeni pt mine,am eu grija sa o fac de citeva ori pe zi,oricum multumesc de intentie.
Ma intreb conchita de unde te informezi cind sustii ca Mohammad a fost un profet mincinos si ca nu l-a recunoscut pe Mesia??Daca citeai cu atentie mesajul Elenei ,ai fi vazut ce citate a scos ea din Coran.
Asta imi intareste convingerea ca nu citesti decit mesajele mele.
Si nici nu am luat in considerare sugestia nimanui si nici nu am mistificat nimic,am scris ceea ce am simtit.
Si informatiile pe care le detii despre Mohammad,profetul analfabet cum sustii atit de ferm convinsa ,imi arata ca nu stii nimic despre prima lui revelatie.Cum a citit si a scris doar la porunca lui Dumnezeu.
Mai sustin preotii aceste "cuvinte magice","cauta si vei afla,bate si ti se va deschide..."????Mai sprijina ei sufletele celor insetati de cunoastere?
Si pt ,toni,fiecare barbat sau femeie are parte de acelasi lucru fie ca rasplata binemeritata pt cei credinciosi cit si pedeapsa pt cei necredinciosi.Nu este diferenta.
Cred ca am dat destula apa la moara si deja cei care ai prins ocazia sa-l blasfemieze pe profet(desi am evitat cit am putut sa dau ocazia)deja sunteti satisfacuti nu?Sau mai aveti ceva de adaugat?
Nu vreau sa fiu eu prilejul si ocazia cu care sa tavaliti un profet prin noroi.
Si inca ceva,tocmai aceasta era idee,ca nimeni,nici un mesager si nimeni altcineva nu este mai presus decit Dumnezeu.Se pare insa ca nu este usor de inteles daca ne ghidam dupa povestile auzite in jurul nostru ,dupa conceptiile rautacioase ale unora si daca nu suntem bine informati. Depinde insa cine credem noi ca este Dumnezeu!Aici este diferenta .
Asa ca numai bine tuturor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nasuc spune:

[quote]Originally posted by Elena
As vrea sa intreb acum moderatorii si pe cei care au citit acest subiect, daca vi se pare util, interesant, sau il lasam sa se stinga ?
Intreb asta pentru ca am investit destul timp si energie in acest subiect;si as investi in continuare daca as stii ca cei ce citesc gasesc informatiile de aici utile.
Daca nu, ar trebui sa-mi canalizez energiile spre altceva mai bun/folositor,nu de alta dar ma asteapta doua manuale de germana sa le citesc .[quote]

Elena nu ne lasa! Subiectul e nu numai interesant, dar mai ales util (Doamne ajuta necredintei... noastre!)
Fa-ti rost de o Biblie in germana, asa impusti doi iepuri ;)

Eu una, iti multumesc din suflet pentru timpul si cuvintele daruite!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Basilisk spune:

quote:
Crede si nu cerceta

Cuvintele sunt atribuite lui Ignatiu de Loyola dar de fapt apartin sfântului (Catolic) Augustin de Hippo (354-371) in tratatele lui despre "Evanghelia după Ioan".
In Engleza (sorry, nu am "sursa" in româneste)este:
"Therefore do not seek to understand in order to believe, but believe that thou mayest understand"

Mergi la inceput