Trebuie sa credem TOT ce scrie in Biblie ??

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by dodo

Ideea nu era de a ma amesteca in topicul vostru doar ca sa ma aflu in treaba, m-ai inteles gresit, ideea era de a-i cere lui Saphir sa nu mai faca afirmatii gratuite referitoare la o religie sau alta, daca nu are in vedere argumente solide si daca doreste sa participe la discutii. Ai vazut dealtfel ca nu am intervenit in discutii, atita timp cit ele au gravitat in jurul ideilor/conceptelor religioase crestine si nici nu doresc sa intervin pe viitor, nu pt. ca nu ma intereseaza ci pt. ca prefer sa citesc si sa trag concluzii singura.

ideea era, de fapt, ca Hannen a facut afirmatii "gratuite, fara argumente solide referitoare la religia" crestinilor, iar Saphir doar i-a raspuns.
ca sa lamurim si treaba cu afirmatiile gratuite despre Jihad si islam ca religie a pacii, esti buna, te rog, sa deschizi un nou topic, sau imi fac curaj si il deschid singura?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Repet, nu am facut nici o referire la ideile continute de discutiile voastre despre ideile crestine, in opinia mea Hannen a gresit cind s-a amestecat, pt. ca nu a facut decit sa continue sirul de contraziceri de la subiectul despre musulmance(sau poate a vrut sa intervina pt. ca avea ceva de lamurit, nu stiu, e treaba ei). Eu am dorit sa-i sugerez lui Saphir sa aduca argumente (citate din Biblie, Coran, Tora)in sprijinul afirmatiilor sale sau sa se abtina de la interventii duelistice doar de a atita spiritele. Nu-i tin partea lui Hannen, e majora, e vaccinata, e constienta de urmarile faptelor sale si prin urmare nu are nevoie de ajutorul meu sau al altuia sa-si dezvolte ideile.
Nu am sa continui, deoarece nu vreau sa se interpreteze ca "am intrat eu in scena" in locul lui Hannen, am facut doar o obiectiune la afirmatiile lui Saphir si cu asta basta. Luati-o cum vreti, asta e!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iubibubi spune:

quote:
Originally posted by Elena

quote:
Originally posted by parpalak

Si nici prin argumente sprijinite pe citate. Credinta e o chestiune de .. credinta! Eu nu cred pentru ca scrie undeva .. aia sau ailalta.. Nu am argumente si nu pot justifica de ce cred.. Dar, cum ziceam, a crede sau a nu crede in ceva e o chestiune de .. credinta si nu argumentativa.

Draga Parpalak, ceea ce afirmi mai sus este poate valabil pentru tine (si cu siguranta pentru hannen), dar nu a fost/este valabil si pentru mine. Eu am devenit credincioasa tocmai pentru ca cineva a avut rabdare timp de aproape un an de zile sa imi aduca argumente sprijinite NEAPARAT de citate (pentru ca altfel nu le-as fi crezut) !! si mai vreau sa-ti spun ca am avut nenumarate discutii in contradictoriu cu acea persoana, careia acum ii multumesc din suflet ca a stat sa-mi explice si sa-mi aduca argumente.
Si in Biblie este scris "Credinta vine in urma auzirii Cuvantului".

Elena&Laura

inseamna ca eu sunt o pacatoasa... nu am citit Biblia, deci nu pot da citate, deci nu am argumente, deci nu am auzit Cuvantul, deci nu am credinta, deci... si totusi CRED in Dumnezeu si CRED in Isus. sau poate nu sunt o pacatoasa ci o persoana mai putin credincioasa decat una care a ajuns la "concluzia" asta citind si, bineinteles, intelegand Cartea Cartilor. sau poate ca totusi sunt credincioasa, dar fac parte din tagma celor "subtiri"... oare asa sa fie?

mona

ps ca sa nu fiu prost inteleasa, NU e nimic ironic in mesajul meu, e doar o intrebare la care astept, daca aveti timp, un raspuns

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

quote:
Originally posted by iubibubi

[quote]Originally posted by Elena

[quote]Originally posted by parpalak

inseamna ca eu sunt o pacatoasa... nu am citit Biblia, deci nu pot da citate, deci nu am argumente, deci nu am auzit Cuvantul, deci nu am credinta, deci... si totusi CRED in Dumnezeu si CRED in Isus. sau poate nu sunt o pacatoasa ci o persoana mai putin credincioasa decat una care a ajuns la "concluzia" asta citind si, bineinteles, intelegand Cartea Cartilor. sau poate ca totusi sunt credincioasa, dar fac parte din tagma celor "subtiri"... oare asa sa fie?

mona

ps ca sa nu fiu prost inteleasa, NU e nimic ironic in mesajul meu, e doar o intrebare la care astept, daca aveti timp, un raspuns

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi

Mona,
Ai inteles putin gresit mesajul meu. Parpalak scria ca nu este nevoie sa aduci justificari, citate pentru ca cineva sa devina credincios, credinta este doar credinta, spunea ea. Eu i-am raspuns ca asta nu este valabil pentru TOTI oamenii si i-am dat exemplu ca in cazul meu (un fel de Toma necredinciosul) a fost nevoie de muuulte explicatii, argumente si citate.
NU SE PUNEA PROBLEMA AICI CINE E MAI CREDINCIOS! e foarte posibil ca de fapt credinta ta sa fie mai mare ca a mea, chiar daca nu ai argumente si nu poti da citate. Au fost atatia oameni care nici macar nu stiau sa scrie, citeasca, nu puteau sa dea citate si totusi au avut o credinta in stare sa mute muntii.
Sper ca m-am facut inteleasa!

Cu drag,

Elena&Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Banti spune:

Draga Hannen, este ultima data cind iti mai raspund si nu pentru ca am ceva cu tine, eu stiu sa port o discutie si in termeni civilizati si nu ma enervez cind ceilalti imi aduc argumente ca ceea ce cred eu n-ar fi adevarat.
Dar ma intristeaza lucrurile pe care le-ai spus, pentru ca sint o jignire adusa Duhului Sfint in care eu cred. Daca tu nu crezi asta-i treaba ta, fiecare e liber sa creada in altceva, dar daca nu ai
argumente sa sustii o teorie macar nu merge cu gindul atit de departe.
Eu nu urasc nici musulmanii, nici budistii, nici hindusii, nici oamenii de alte relgii decit acestea, ci incerc sa-i iubesc pe toti asa cum vrea Isus sa fac, pentru ca si El ii iubeste pe toti si vrea ca ei sa fie mintuiti. Ca ei nu aleg acest lcuru, e alegerea lor si Dumnezeu ne da libertatea sa alegem.
Dar nu vreau printr-o alunecare de la subiect, in nici un fel, sa-l intristez pe Dumnezeul - Tatal, Fiul si Duhul Sfint - pe care eu il iubesc si in care cred. Eu nu am jignit pe nimeni, nici un profet, nici nu am spus ceva rau de religia ta, eu am incercat doar sa explic ce inteleg eu din Bilbie despre Duhul Sfint, si atita tot.
Sper ca m-am facut inteleasa.

Cu prietenie,

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexxia spune:

Salutare fetelor,
Oaw, ce subiect lung ( si complex ), de cateva zile tot as vrea sa scriu si eu ceva , dar pana acum n-am reusit sa-mi fac timp , in schimb am apucat sa citesc tot ce s-a scris.
Voi incepe raspunzandu-i Elenei : Da, cred ca Biblia este cuvantul viu si adevarat al Lui Dumnezeu. Cred cu putere versetele "Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete ,sa mustre, sa indrepte si sa dea intelepciune in neprihanire” ( 2 Timotei 3:16 ) si „ … nici o prorocie din Scriptura nu se talcuieste singura, caci nici o prorocie n-a fost adusa prin voia omului ; ci oamenii au vorbit de la Dumnezeu prin Duhul Sfant” ( 2 Petru 1:20-21 ). De ce cred ca este Biblia adevarata ? Raspunsul pe care l-as da coincide cu cel dat de Elena si deci nu are rost sa repet.
As mai adauga doar ca Biblia este completa ( intreaga ), nu mai are nevoie de completari si cand afirm aceasta ma bazez pe versetele din Apocalipsa 22:18-19 „Marturisesc oricui aude cuvintele prorociei din cartea aceasta ca, daca va adauga cineva ceva la ele , Dumnezeu ii va adauga urgiile scrise in cartea aceasta. Si daca scoate cineva ceva din cuvintele cartii acestei prorocii, ii va scoate Dumnezeu partea lui de la pomul vietii si din cetatea sfanta „
Ce m-a uimit foarte tare a fost ca am vazut din mai multe interventii (chiar daca unele au fost tendentioase , vezi Basilisk ) ca Dumnezeu este perceput gresit. Este vazut ca un Dumnezeu razbunator care-ti vaneaza greselile abia asteptand sa te plesneasca.
Intai as (l-as) ruga-o ( ruga) pe Basilisk atunci cand analizeaza ( sau discuta despre ) un text sa nu-l mai scoata din context ( una din regulile de baza ale hermeneuticii este analizarea textului in context si de asemenea cele mai mari erezii au aparut prin scoaterea textelor din context ).
Multi ani am crezut si eu la fel ca Dumnezeu ma pandeste si cum am gresit, am incurcat-o. Dar cat de departe de adevar eram. Acum il vad pe Dumnezeu ca un Dumnezeu drept si sfant, dar si iubitor.
El vrea ca noi sa-l ascultam si sa nu pacatuim , nu de frica , ci din dragoste pentru El. Ce-a dintai porunca si ce-a mai mare, data credinciosilor in Noul Testament este „ Isus i-a raspuns „Ce-a dintai este aceasta: Asculta Israele ! Domnul, Dumnezeu tau este un singur Domn, sa-L iubesti pe Domnul, Dumnezeul tau , cu toata inima ta , cu tot sufletul tau , cu tot cugetul tau si cu toata puterea ta” Marcu 12:29-30.
Cand iubesti pe cineva in acest mod nu poti sa nu asculti de El, nu poti sa nu faci Voia Lui. Mai ales cand stii ca El nu vrea decat lucruri bune pentru tine.
Iar a doua porunca este „ Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti „ Marcu 12:31.
Ma bucur mult pentru Elena, pentru dragostea pe care am vazut-o la ea, admir rabdarea si bunatatea ei si sunt convinsa ca acesta este un exemplu de dragoste crestina.
Am citit undeva ( parca pe forumul acesta , sper sa nu gresesc ) ca cineva spunea sa nu mai tot dam texte ca exemplu. Imi pare rau, dar acest lucru nu pot sa-l fac pentru ca cel care are putere este numai Cuvantul Lui Dumnezeu , oricat de mestesugite si elaborate sunt vorbele noastre singurul puternic si adevarat este Cuvantul Lui Dumnezeu

PENTRU MONA:
Draga mea nu exista oameni mai pacatosi si mai putin pacatosi .
„Caci toti au pacatuit si sunt lipsiti de slava Lui Dumnezeu” Romani 3:23
Deci toti oamenii sunt pacatosi , iar „plata pacatului este moartea” Romani 6:23a, „oamenilor le este ingaduit sa moara o singura data si dupa aceea vine judecata” Evrei 9:27
Numai ca Dumnezeu in dragostea Sa nemarginita ne ofera ceva „darul fara plata al Lui Dumnezeu este viata vesnica in Isus Hristos, Domnul nostru” Romani 6:23b
Ce trebuie sa faci ? „ Adevarat, adevarat va spun , ca cine asculta cuvintele Mele , si crede in Cel ce m-a trimis are viata vesnica si nu vine la judecata , ci a trecut din moarte la viata” Ioan 5:24
Deci pentru a fi mantuita si iertata de pacate trebuie sa accepti darul fara plata al Lui Dumnezeu, jertfa pe care El a dat-o pentru tine. ( adica sa crezi in Dumnezeu si in Domnul Isus , sa-ti marturisesti pacatele , sa-ti para rau ca le-ai savarsit si sa incepi sa traiesti cu Dumnezeu , in ascultare de El ).
Asa cum am spus mai sus "Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete ,sa mustre, sa indrepte si sa dea intelepciune in neprihanire” ( 2 Timotei 3:16 ). Biblia este cea care te invata cum sa traiesti dupa voia Lui Dumnezeu, daca n-o citesti n-ai cum sa stii cum vrea Dumnezeu sa traiesti.
Eu personal consider Biblia o scrisoare de la Dumnezeu. Atunci cand primesti o scrisoare de la cineva pe care-l iubesti, nu te mai saturi de citit, asa este si cu Biblia.
Cu drag
Alexxia

Lumea este plina de frumusete atunci cand inima este plina de dragoste

http://community.webshots.com/user/aalexxia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lily spune:

DA, trebuie sa credem toata Biblia, scrisa de oameni insuflati de Duhul Sfant.
Am descoperit cu bucurie Biblia acum 10 ani, nu intelegeam din biserica ortodoxa mare lucru, mergeam din obisnuinta cu bunicii mei sau cind aveam un examen, la cite un eveniment.
Dar rugaciunea zilnica, cu toata inima si cu tot cugetul si studiul zilnic al Bibliei -am obtinut varianta scrisa de preotul ortodox Cornilescu (apoi scos din preotie pt indrazneala de a fi tradus si a se fi pocait dupa aceea )- m-au insotit in toti acesti ani. Viata mea a fost schimbata intr-un mod miraculos!
nu spun credinta crestina e singura adevarata, dar Isus Cristos este Fiul lui Dumnezeu pe care Dumnezeu-Tatal L-a trimis sa ne spune Vestea cea Buna - ca in El avem iertare de pacate si El a murit pt noi pt a fi iertati si primiti de Dumnezeu -Tatal .
Sint multe ideologii, multi lideri religiosi, dar nici unul nu a murit pt pacatele mele si nici nu mi-a dat Dumnezeu iertare prin ei...
Nu am citit tot ce scrieti aici... va doresc pace in suflete si bucuria pe care am avut-o cind L-am primit pe Isus in inima.

Elena

Cu drag, Lili

"Daca dragoste nu e, nimic nu e"

Lili

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olguta spune:

Eu una vreau doar sa va multumesc la toate pentru
raspunsurile voastre! As vrea sa fiu in stare sa dau
si eu raspunsuri, dar din pacate eu am mai multe intrebari...

Stau cu ochii pe voi, fiindca mie imi face bine!
va multumesc inca o data tuturor celor care ati scris.
Prin raspunsurile voastre eu am devenit mai inteleapta.

Mergi la inceput