Masina de paine

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

Va spun si eu niste retete pe care le am in cartea masinii (toate retetele sunt pentru 1 1/2 lb)

Paine cu branza si ceapa

1 cup apa
2 tablespoons lapte praf
1 tablespoon zahar
1 1/2 tablespoon ceapa granule (cred ca merge si cu ceapa proaspata tocata marunt si calita putin inainte)
1/2 teaspoon sare
1 cup branza (mature gratted cheddar cheese)
3 cups faina foarte alba
1 1/2 teaspoon drojdie

Program:Basic


Paine italiana cu verdeata

1 1/2 cup apa
2 1/2 tablespoons lapte praf
2 1/2 tablespoons ulei de floarea soarelui
2 1/4 tablespoons zahar
1 1/2 teaspoon sare
3 cups faina alba
1 1/2 teaspoon sovarv uscat
1 1/2 teaspoon busuioc uscat
1 1/2 teaspoon timian uscat
1 1/4 teaspoon drojdie

Program: Basic

Paine cu fructe mixte

1 1/2 cups apa
2 1/2 tablespoons lapte praf
2 1/2 tablespoons ulei de floarea soarelui
1/4 cup zahar
1 1/4 teaspoon sare
3 cups faina alba
3/4 teaspoon nucsoara
1 1/4 teaspoon drojdie
1/2 cup fructe mixte uscate

Fructele se aduga cand masina suna

Program: Sweet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo1970 spune:

quote:
Originally posted by Rodica

Fetelor, m-ati convins, IERI MI-AM LUAT MASINA DE PAINE.
A costat 2400 000 lei, de la Magazinul Amadeus din Obor,acum printez toate retetele voastre si diseara ma apuc de treaba.

AM O INTREBARE PENTRU FETELE DIN RO:
CE FEL DE FAINA SA CUMPAR DACA VREAU SA FAC PAINE INTEGRALA? SI DE UNDE?

Am vazut la plafar "faina integrala" sau "faina de secara" dar nu stiu daca e buna pentru masina de facut paine.
Eventual o reteta de paine integrala, dar si de post, adica fara unt, lapte sau ou aveti? Multumesc si urati-mi succes.
Revin cu rezultatele.....



Rodica,
1. zi-ne ce-ai mai facut, cum a ieshit piinea din faina integrala de la plafar? sau ai folosit alt fel de faina? (deshi pe mine tot aia integrala ma intereseaza, asta-i motivul pt. care vreau sa cumpar o masina de piine)
2. descrie putzin mashina pe care ai luat-o tu; e un "no name" ? sau ce marca e ? ce face, ce programe are ? face shi cozonac ? etc.

Multumesc mult,
Teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pet spune:

Si pe mine ma intereseaza!!! M-ati convins si deja caut oferte pe internet. I-am zis sotului ca daca nu am reusit sa-l conving de utilitatea masinii de paine o vreau cadou de Sf. Petru ca alta aniversare mai aproape nu am.
Uh, ce entuziasm!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

Christina am facut paine dupa reteta ta si a iesit pufoasa si buna si se poate si intinde unt pe paine.Am mai incercat alte 2 retete din cartea masinii dar reteta ta e cea mai buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rodica spune:

Pai fetelor cand am vazut masina Panasonic la 9milioane si ceva maruntis....deja imi luasem nadejdea. Ma plimbam fara "obiectul muncii" prin Bucur Obor si am intrebat "la plesneala" la Amadeus daca au masina de paine si cand mi-au spus ca este israeliana si costa 2 400 000 nu mi-a venit a crede.
Pe scurt am facut pana acum vreo 5 paini, cu faina integrala, faina de secara, tarate si faina alba, in diferite combinatii plus un cozonac dupa reteta de pe forum- care era sa-mi iasa din tava asa de bine a crescut!!!!! Am facut paine integrala si la programul scurt si a iesit bine.
Merge bine masina, si va multumesc ca puserati aci subectu' asta care ma convinse!!!!
Maine vreau sa experimentez si un aluat pe care sa-l umplu cu....vad eu ce ma inspira....Mie nu-mi place dupa carte, da iese daca respecti niste proportii.
Va pup ,
Rodica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo1970 spune:

quote:
Originally posted by Rodica


Pe scurt am facut pana acum vreo 5 paini, cu faina integrala, faina de secara, tarate si faina alba, in diferite combinatii plus un cozonac dupa reteta de pe forum- care era sa-mi iasa din tava asa de bine a crescut!!!!! Am facut paine integrala si la programul scurt si a iesit bine.


Rodica, multzam de raspunsuri, da' sa shtii ca io mai am intrebari
Deci:
1. de unde ai luat pina la urma fainile (de secara, integrala) ?! de la plafar ?
2. pe care dintre retzetele postate de fete le-ai folosit pt. piinea integrala si de secara? ai pus ulei sau zahar in ele? ca eu vreau sa fie piine de Monti si glucide cu lipide nu merg
3. da' cozonac pe care l-ai facut?

Problema mea shtii care e ? ca io cred ca daca-mi iau o minune d-asta o sa fiu tentata sa fac tot felu' de kestii shi o sa le mai shi maninc ! tu cum te descurci, ca parca te-am vazut shi pe tine pe la subektu' cu Monti ?!





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

Rodica, am si eu o intrebare. Cozonacul l-ai si copt in masina de paine sau poate fi copt separat?

Painea iese gata coapta sau pot sa iau coca framantata si sa o coc in cuptor?

Multumesc mult,

Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caroline spune:

Teo1970 - la pagina 3 este painea integrala pe care eu o fac zilnic, este minunata, si este fara zahar, pentru ca si eu sunt "membru club Monty". Asa ca ti-o recomand cu caldura.
O zi buna,
Caroline

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rodica spune:

Fetelor, desi am facut 4 cozonaci pana acum, (copti in masina, nu la coptorul clasic, ca mi-a fost frica sa nu-i stric), n-au iesit cei in care am pus stafide. Cel mai bine mi-a iesit cozonacul simplu, cu programul SPECIALITATI.
Reteta e cea de "panetonne" din acest subiect. Da am incercat sa-l fac cu programul "faina integrala"- a iesit, "french":n-a iesit bine copt. Inca mai experimentez.
Painea am facut-o dupa o retete a Monicai Albu care mi-a dat-o pe PM.
Faina integrala si cea de Secara am cumparat-o de la plafar.Ca si susanul dealtfel.

Paine integrala Monica A :

4 masuri (pahare) faina alba- (sau 1faina alba+2faina integrala+1faina secara)
1 pahar de tarate
1 pahar si un sfert de apa
1 lingurita miere-(sau zahar-ca mierea peste 40grade celsius isi pierde enzimele-informatie de la nasu' care e apicultor)
1 lingura ulei
2lgte sare
2lgte drojdie

Programul "whole wheat"

Am incercat si varianta "aluat" apoi scos si copt in cuptorul normal, da nu stiu de ce s-a facut o crusta groasa deasupra iar inauntru nu se cocea. Cred ca am lasat eu focul prea incet.
Cam asta e aventura mea din ultima saptamana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Fetelor,

Am facut si eu cozonac la masina de paine, dar numai aluatul, adica nu le-am copt in masica ci in cuptorul normal dupa ce l-am umplut cu nuca si stafide. A iesit tare bun. Odata ce aluatul este crescut nu mai are cum se strica. Asa copt in masina se pot pune doar stafide sau nimic.
Reteta am luat-o de pe aici , si am pus la programul de facut doar aluatul de o ora jumatate.

Mergi la inceput