Masina de paine
Raspunsuri - Pagina 10
irinai spune:
Dragelor,
Mi-am luat si eu masina de paine. Este absolut minunata. Intreba cineva aici cat consuma. A mea consuma 600 W/ora.
Am facut paine, am aproximat cantitatile cateodata cand nu am avut timp sa masor, dar intrebarea mea acum este daca a incercat cineva sa faca paine si cu drojdie proaspata, ca eu am pus doar drojdie uscata care este destul de scumpa si cand am incercat sa folosesc drojdie proaspata nu a crescut absolut deloc, am aruncat-o.
teo1970 spune:
quote:
Originally posted by irinai
Dragelor,
Mi-am luat si eu masina de paine. Este absolut minunata. Intreba cineva aici cat consuma. A mea consuma 600 W/ora.
Am facut paine, am aproximat cantitatile cateodata cand nu am avut timp sa masor, dar intrebarea mea acum este daca a incercat cineva sa faca paine si cu drojdie proaspata, ca eu am pus doar drojdie uscata care este destul de scumpa si cand am incercat sa folosesc drojdie proaspata nu a crescut absolut deloc, am aruncat-o.
Irina draga,
tu de care mashina tzi-ai luat shi cu cit? (shi de unde)
Multzumesc mult.
irinai spune:
Am cumparat-o de la Cora - din Bucuresti - saptamana trecuta, a costat 3.000.000 lei si este marca Melissa, produsa in Elvetia.
Este adevarat ca este "no name" dar cea de la Panasonic mi s-a parut mult prea scumpa.
Are cuva din teflon, asa ca nu ma chinui deloc la spalat. Poti sa o programezi sa fie gata painea la ora la care vrei tu si, mai mult, daca ti se pare ca nu este destul de rumenita, la terminarea programului poti sa ii dai un "extra bake", ceea ce inseamna inca 10 minute de coacere.
nella spune:
In masina de facut paine se poate folosi si drojdie proaspata ,25g=2lingurite de drojdie uscata.Daca se foloseste mai multa drojdie atunci painea va fi prea pufoasa si nu se poate taia felii.Eu am o masina de facut paine care se numeste MELISA.In aceasta
masina se poate face si cozonac dar nu prea dulce deoarece nu mai creste.
R.N
tinatache spune:
M-ati convins sa-mi iau si eu si iese o bunatate de paine. La a mea scrie clar ca se foloseste doar drojdie uscata.
Cristina
terry spune:
va salut pe toate!urmaresc de f.mult timp acest subiect si am ajuns la concluzia ca sunteti f.convingatoare. dar am o mare nedumerire: ce aparat sa cumpar. va rog sa ma luminati si pe mine. ce tipuri de masina se gasesc in Bucuresti si care fac si cozonaci.
am vazut si eu pliantul de la masina de paine Panasonic, dar nu scrie ca se pot face si cozonaci cu ea.
in selgros am vazut o masina numita Severin. dar nu am vazut prospectul. in concluzie ce m-ati sfatui sa cumpar?va pup
nella spune:
Draga TERRY in RO.se gasesc doua tipuri de masini de facut paine mai accesibile la pret,SEVERIN mai mare 1000g, si MELISA 700g( mai mica).
In masina de facut paine se face si cozonac dar este optional.Reteta postata de Caroline de cozonac Panatone este foarte buna .Am testat-o si eu,dar pentru a coace cozonacul in masina de facut paine trebuie sa reduci din cantitatile ingredientelor altfel creste prea mult si depaseste forma.Iti recomand sa-l framanti in masina , apoi sa-l pui in tavi si apoi in cuptorul aragazului .
R.N
terry spune:
multumesc f.mult pentru raspuns.
abia astept s-o achizitionez si s-o pun la treaba. noroc cu voi!va pup si spor la lucru!
mariaangeli_que spune:
Eu am descoperit un tip nou de faina care imi place la nebunie ca creste painea de mai mare dragul;faina de Manitoba (sau faina canadeza ) e minunata!!!
terry spune:
fetelor, am mai vazut un model de masinuta: moulinex. care face o paine micuta de 500 g. pretul ei este de 3 mil. si ceva la Galaxy - Mall.