Masina de paine
Raspunsuri - Pagina 3
lexi spune:
Milena, nu sunt sfaturi, ci doar observatii:
Pro: - stii ce mananci, pentru ca tu o faci, fara sa citesti listoiul ala de pe eticheta painii de la magazin, adevarata lectie de chimie, moment in care iti dai seama ca, ia uite, dom'le, painea iese si numai cu faina, drojdie si apa, ce nevoie o fi de atatia agenti de afanare, prospatare, crestere, culoare...
- o ai exact cand iti trebuie tie, proaspata si calda, ca sa nu mai zic de mirosul placut pe care il emana in timpul coacerii;
- stie sa faca si altceva pe langa paine: checuri, dulceturi, cozonaci si orice altceva presupune aluat.
Contre:
- nici cele mai performante nu au invatat sa se ridice de pe dulap si sa se spele singure (de-aia-i bine sa iei una cu cuva non-stick);
- un pic cam zgomotoase in faza de invartit aluatul;
- timp destul de mare de coacere, in caz ca o vrei musai in 5 minute;
- marimea painii nu e foarte mare, daca tii cont ca se mai mananca si o parte considerabila chiar in momentul in care o scoti si-i calda...
Oricum, una peste alta, pro-uri peste contre, eu zic ca merita investitia (de fapt cheltuiala) :-)
petra spune:
Da si eu zic ca merita, si unele din argumetele contra aratate de Lexi, se pot eliminia avand in vedere ca acum tot ies modele noi, din ce in ce mai sofisticate si performante, care duc implicit la o paine din ce in ce mai gustoasa si mai simplu de facut. Oricum argumentele pro sunt mai multe la mine decat cele contra.
Se pune intrebarea daca place copiilor aceasta paine? Fetitei mele nu ii place painea in genaral, dar baietelul prietenilor nostrii o mananca cu mare placere .
shini spune:
eu am o masina de facut paine de 2 ani.
recomand cu caldura achizitionarea ei.
la inceput mi-a fost putin greu cu ea pana am reusit sa gasesc reteta care sa- mi placa cel mai mult.
eu folosesc faina dobrogea, pe care o cumpar de la metro la pachet de 10 kg si drojdie instant care se gaseste in orice alimentara. NU FOLOSESC NICIODATA ZAHAR(asta apropo de discutiile de mai sus).de la o moara din apropiere cumparam faina integrala, iar apa ...de unde vrei . e foarte simplu.
am observat ca vara o folosim foarte putin, iarna in schimb tot la doua zile.
masinuta asta face si cozonac, aluat de pizza si de cornuri,chiar si gem(dar nu-ti recomand, stropeste inauntru si ai ce curata)
iuliacm spune:
Eu aud pentru prima data de masina de facut paine dar suna interesant.
Mai ales ca face si cozonac.
Unde sa gaseste in Ro si cam ce pret are un astfel de aparat?
Iulia
MRL spune:
Masian de facut paine se gaseste in Romania la Carrefour la pretul de 3.000.000 lei. Eu am achizitionat-o de la Cora cu acelasi pret acum 3 saptamini. Socrii mei au cumparat masina tot de la Cora imediat dupa noi, dar cu pretul de 2.500.000 lei (au avut noroc pentru ca a fost o reducere in ziua respectiva). De atunci nu am mai cumparat paine ci am facut-o in casa. Sunt foarte multumita de ea. Am incercat sa fac si cozonac de 4 ori pina acum si nu mi-a iesit decit de 2 ori pentru ca reteta o fac dupa ureche. As fi foarte interesata de masurile care se pun in masina pentru cozonac. La achizitionarea aparatului am primit doar retete de paine.
Daca aveti retete de cozonac, prajituri si masurile care trebuiesc puse in masina pentru ca acestea sa iasa va rog sa la scrieti.
Va multumesc
Liliana M
simonaM spune:
daca totusi e vorba de masini de piine....dati-ne si niste retete de piine buna si frumoasa...vreau sa incerc si eu sa fac piine.mona78
MRL spune:
Presupn ca la achizitionarea masinii ati primit canuta gradata si lingura pentru masurat.
Iata citeva retete de pain:
1. Paine alba standard: apa 1 1\8 cani, unt 2 linguri, faina alba 3 cesti (cani) lapte praf 1 lingura, zahar 2 lingurite, sare 1 1\2 lingurite, drojdie 2 1\2 lingurite. Programarea in pozitia standard sau quick
2. Paine de secara: apa 1 1\8 cani, unt 2 1\2 linguri, faina alba 2 1\2 cesti (cani), faina de secara 1 cana, zahar 2 linguri, sare 1 1\2 lingurite, drojdie 3 lingurite. Programarea in pozitia standard sau wholemeal
3. paine frantuzeasca: apa 1 1\8 cani, unt 2 linguri, faina alba 3 1\2 cesti (cani) lapte praf 1 lingura, zahar 2 linguri, sare 1 1\2 lingurite, drojdie 2 lingurite. Programarea in pozitia french
4. Paine cu nuci si stafide: apa 1 1\8 cani, unt 2 linguri, faina alba 3 cani, lapte praf 1 1\2 lingurite, zahar 2 lingurite, sare 1 1\2 lingurite, scortisoara 1 1\2 lingurite, drojdie 2 1\2 lingurite, stafide 1\2 cana, nuci 1\2 cana. Stafidele se adauga la primul set de semnale sonore.Programarea in pozitia standard sau french.
Am sa incerc sa mai fac un cozonac saptamina asta si daca imi iese am sa scriu reteta.
Liliana M.
MRL spune:
Am uitat sa specific timpul de lucru al masinii:
- la programul standard sau clasica timpul este de 3 ore (aluatul este framintat de 3 ori)
- la programul quick timpul este de 2 ore si 20 minute (aluatul este framintat de 2 ori)
- la programul french timpul este de 3 ore si 50 minute (aluatul este framintat de 2 ori, timpul de dospire si de coacere este mai mare iar crusta painii este mai groasa)
Liliana M.
Ferigutza spune:
Daca avetzi o retzeta de cozonac, o retzeta verificata, poate o postatzi aici. Ash vrea sa fac cozonac de Paste, dar nu ma incumet sa-l fac manual.
Delia