Masina de paine
Raspunsuri - Pagina 2
lexi spune:
Uite si reteta mea de paine, daca vrei sa incerci:
- 3 cups faina (folosesc King Arthur, never bleached, never bromated, no chimicals)
- 1/2 cup lapte + 1/2 cup apa (caldute)
- 4 tablespoons unt topit
- 2 tablespoons zahar
- 1 teaspoon sare
- 2 teaspoons drojdie uscata
Desi e din categoria de paine alba, o fac pe programul de whole wheat bread (vreo 3 ore jumate), mi se pare ca iese mai gustoasa si creste mai bine.
Christina spune:
Lexi, ai uitat sa mentionezi ce cantitate de paine iti iese 2lb sau 1.5 lb? Ma intereseaza si pe mine... Noi ne-am cumparat de curand o masina de paine de capacitate 1.5 lb si pana acum n-am incercat decat whole wheat, care iese crescuta si frumoasa dar nu-mi place ca nu iese consistenta felia - e prea pufoasa si nu prea pot intinde unt pe paine. Daca mai aveti sugestii ma intereseaza si pe mine.
lexi spune:
1,5 lb, medium crust. Dar e o paine alba, doar eu o pun pe program de whole wheat, asa cum ziceam si ma repet. :-)
Paine whole wheat pufoasa? Hmmm... vreau si eu reteta.
Incearca sa o pui un pic la toaster, poate se intinde untul mai bine dupa aia.
Christina spune:
Lexi, uite aici reteta mea:
1 ou la temperatura camerei
1 cup apa la 27 C ( aproximez temperatura)
3 linguri de ulei
3 linguri de zahar
1 1/2 lingurite de sare
3 cups de faina whole wheat
1 1/5 lingurite de drojdie. Procesarea dureaza 3 ore 40 pt 1.5 lb cu medium crust.
petra spune:
quote:
Originally posted by lexi
Uite si reteta mea de paine, daca vrei sa incerci:
- 3 cups faina (folosesc King Arthur, never bleached, never bromated, no chimicals)
- 1/2 cup lapte + 1/2 cup apa (caldute)
- 4 tablespoons unt topit
- 2 tablespoons zahar
- 1 teaspoon sare
- 2 teaspoons drojdie uscata
Desi e din categoria de paine alba, o fac pe programul de whole wheat bread (vreo 3 ore jumate), mi se pare ca iese mai gustoasa si creste mai bine.
Lexi,
Cu 2 linguri de zahar nu iese prea dulce painea?
lexi spune:
Nu, Petra, nu iese dulce. Si mie mi s-a parut cam mult la inceput, dar poate o mai atenueaza sarea. Uite ce de zahar in reteta Christinei! :)
Christina, multam pentru reteta, o incerc zilele astea.
Christina spune:
Stiti fetelor, si eu am crezut ca o sa fie prea mult zahar dar nu e chiar asa. Si de fapt, in cartea cu retete cu care a venit masina scrie ca zaharul ajuta drojdia sa lucreze. In plus poate fi inlocuit cu zahar brown sau cu miere de albine in cantitati egale.
petra spune:
Eu am masina asta de paine, de aprox. 3 ani, de nici nu mai stiu cum suna reteta ei originala. stiu sigur ca la inceput a iesit cam dulce si am taiat ratia de zahar. De curiozitate am sa caut cartulia masinii si o sa vad reteta originala, daca nu o sa incerc una de a voastra!
Marianar spune:
initial postat de milenadinu
Ce ma sfatuiti in legatura cu masina de paine?
Am vazut ca ati discutat despre retete, despre tipurile de masina, asa ca am tras concluzia ca sunteti destul de multe care o folositi.Eu sunt foarte tentata sa achizitionez una,dar nu sunt absolut convinsa de avantajele ei.In mare suntem destul de multumiti de calitatea painii de aici, n-as vrea nici sa imi aglomerez programul cu o treba in plus.Pe de alta parte, de cand il am pe bebe ne-am schimbat mult obiceiurile alimentare, am renuntat la semipreparate, incerc tot mai mult sa pregatesc in casa cam tot ce mananca chiar daca nu sunt o pasionata de bucatarie.Si ca sa termin, as vrea sa-mi spuneti din experienta voastra daca se merita sau nu, daca copiilor le place painea astfel pregatita , daca va ia mult timp in plus.Numai bine .