monitorizare ovulatie

monitorizare ovulatie | Autor: mel_g

Link direct la acest mesaj

Rog fetele care au facut monitorizarea ovulatiei ecografic sa-mi spuna si mie cand avea loc aceasta fata de cresterea temperaturii. Pt ca am citit un mesaj al lui Anis in care spunea ca aceasta crestere de temp la ea s-a realizat dupa cateva zile de la ovulatie ???????

Pupici

Mel

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

ultima oara ecografia a demonstrat ca temperatura a crescut la o zi dupa producerea ovulatiei.. mai precis, am facut eco luni si aveam un folicul de 30, marti temperatura = constanta, miercuri crescuse, iar seara la eco foliculul nu mai era.. si am putut vedea si lichidul din fundul de sac

sa auzim numai de

tinteste intotdeauna spre luna, chiar daca nu vei nimeri, vei fi printre stele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aime spune:

Mel, ai avut buna idee cu subiectul, poate ne mai lamurim si noi.Si eu am facut monitorizare luna asta si iata temp si eco:
ziua 6 : 36.8
ziua 7-12 : 36.7
ziua 13:36.5 (eco, folicul stg 18mm,in dreapta 13mm, endometru 8mm)
ziua 14:36.6 (dat de dr sa fac 2 fiole Pregnyl 5.000ui)
ziua 15: 36.7
ziua 16: 37
ziua 17-18:36.9
ziua 19: 37
ziua 20: 36.9
ziua 21:37.1
ziua 22-24 (azi):37
cred ca ovulatia a fost undeva in ziua 15 sau 16, cresterea temp producandu-se dupa. asa a fost si in luna decembrie. Da poate se pricepe cineva mai bine, poate ma lamuresc si eu.

aime

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucia munteanu spune:

Cine ma lamureste si pe mine cum e cu lichidul din fundul de sac? Eu am avut ovulatie in ziua 15 si la 7 zile, intrucit am facut o ecografie la rinichi, urologul a ramas f. mirat gasind "prea mult lichid", dupa spusele lui, in fundul de sac, aproximativ 10 ml, spunea el. Nu stiu ce inseamna asta si voi merge la gine abia peste vreo 12 zile. merci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

este lichidul pe care-l elibereaza foliculul cand se sparge, dovada ca ovulatia s-a produs. din cate am inteles, acest lichid este vizibil la eco cateva zile dupa ovulatie.. daca nu are loc ovulatia, foliculul se "dezumfla" si acest lichid nu mai apare

tinteste intotdeauna spre luna, chiar daca nu vei nimeri, vei fi printre stele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mel_g spune:

Din ce zi incepeti voi monitorizarea - ma intereseaza si lungimea ciclului si de asemenea ce fel de eco abdominal sau nu?

Hai ca v-am ametit

Pupici

Mel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabid spune:

Monitorizare ecografica se face in zilele 7,9 si 11.Se face eco abdominal sau vaginal.Vaginala este mai sigura dar mai scumpa.

Gabi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Aime, la tine ovulatia a fost in ziua 15. Din ziua 16-a se observa o crestere, deci ovulatia a avut loc. De obicei temperatura creste treptat.

Crinuta

Mergi la inceput

Merci, crinuta

da, asa m-am gandit si eu (fac graficele si pe fertility friend, da nu stiu sa le aduc aici, pe forum). Oare sa pot spera la ceva, avand in vedere 2 file de pregnyl 5.000 ui pe care le-am facut in ziua 14, zi din care s-a muncit cu optimism ? acu' mi s-a cam spulberat optimismul, avand in vedere ca-s in ziua 27, temp ieri a fost 37.1, azi 37 (aseara 37.3!)s, dar din noaptea de sambata am avut dureri de burtica nasoale, de ziceam ca acu' acu' vin nenorocitii si eu cad iar in butoiasul cu melancolie...
ei, cum o vrea Dumnezeu, nu ma pot opune

aime

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Scumpi, scaderea este minora, iar durerile de burta pot aparea fara sa iti vina rusii. Deci, poti spera. Iti tin pumnii.

pupici
Crinuta

Mergi la inceput

sar'na mult, mult,mult de incurajari, astept de atata vreme (numa' vreo 6 anisori) incat nici nu mai pot indrazni sa sper...noroc cu voi optimistele si fericitele

aime

Mergi la inceput