monitorizare ovulatie
Raspunsuri - Pagina 2
laura radulescu spune:
Lamuriti-ma si pe mine cu ceva, va rog!
Am facut echo vaginal la o zi dupa terminarea nenorocitilor, adica in a 4-a zi. Luam anticonceptionale din prima zi ce ciclu. La echo doctorita i-a spus doctoritei mele ca nu am lichid, iar doctorita i-a raspuns ca sunt pe anticonceptionale. Era asa de aglomerat, se faceau echo pe banda si nu am apucat sa intru in amanunte, dar am dedus ca nu este totusi ceva rau.
Va pup.
valentinag spune:
Laura draga,nu am prea inteles ce ai vrut sa intrebi
De ce ai facut echo in ziua 4?
Si zici ca ai luat anticonceptionale,deci pa ovulatie,nu avea ce sa caute lichid in sacul douglas din moment ce nu ai avut ovulatie.
Valentina
try spune:
Pt. aime, ca sa-ti aduci graficul aici sub forma de link uite pasii.
Prima data trebuie sa-ti creezi home page-ul, banuiesc ca nu ti l-ai creat daca nu stii cum sa-ti aduci graficul aici.
1. din pagina de grafic, selecteaza al 3-lea buton de sus in jos (Home page) din partea stanga a graficului.
2. iti apare pagina ta, dar ea inca nu-i creata trebuie sa faci niste selectii acolo ca sa o creezi. Prumul link ce-ti apare acolo este intitulat "Your Charting Home Page Web Address: " si apoi dedesubt cu rosu e pus linkul. Imediat sub link ai trei optiuni: "change URL", "Add pasword" si "Preview". Selecteaza chaghe URL si iti va aparea o casuta intitulata "Edit your personal URL:". Imediat sub ea e un camp liber unde tu trebuie sa spui cum vrei sa se numeasca graficul tau. Eu am introdus acolo "try2", pentru ca asta e si ID-ul meu pe FF. Cel mai indicat e sa introduce acolo ID-ul tau de pe FF pentru ca este unic si nu poate fi dublat. Dupa ce ti-ai bagat ID sau ce nume alegi tu, salveaza-ti modificarea. Daca esti multumita cu terminatia de URL pe care ti-a dat-o din oficiu site-ul FF, atunci poti sa sari peste etapa asta.
Optiunea "add pasword" n-o baga in seama, n-are rost sa-ti pui parola pe ceva ce nu e chiar atat de secret.
Daca apesi pe "preview" o sa vezi cum va arata pagina ta personala, dar bine-nteles ca nu va avea nici un grafic pentru ca inca nu ai ajuns la pasul unde iti cere sa spui ce grafic sa-ti apara pe pagina personala.
3. Du-te la sectiunea "Your Intro Message:" si introdu acolo ce vrei tu sa-ti apara pe pagina ta personala. Daca vrei poti sa nu adaugi nimic. Eu atunci cand mi-am setat pagina personala am scris acolo "That's my first month of charting..."
4. La capitolul "Data" ai grija sa fie selectata patratica cu "autoupdate" si daca vrei, ramane la latitudinea ta, inclusiv patratica cu datele cand ai prestat si patratica cu HPT (adica sa-ti puna pe grafic rezultatul testului de sarcina pe care-l faci la sfarsitul ciclului daca vrei sa vezi daca esti insarcinata).
5. la capitolul "graphics" sa ai selectat tot
6. Alege ce tip de temperatura folosesti : Celsius sau Fahrenheit
7. sari peste butoanele de "Create home page", pe asta il vei selecta la sfarsit de tot. Du-te la "Select the charts you wish to publish on your home page:" situat imediat dupa butonul de "Create home page" Vei vedea doua casute mai mari: "Selected Charts:" si "Available Charts:". Din casuta de "Available Charts:" selecteaza graficul sau graficele (pana se face albastru) ce vrei tu sa-ti fie afisate pe pagina personala si apoi apasa pe butonul "Add chart" si-ai sa vezi ca ti se va muta automat in casuta "Selected Charts:"
8. La sfarsit de tot apasa pe butonul "Saving Settings". Iti va aparea din nou pagina cu setarile tale. Du-te jos si acum apasa "Create home page". In acest moment ai pagina personala creata. Daca ai sa te duci la "preview" (vezi punctul 2) o sa-ti poti vizualiza propria pagina. Daca e ceva ce te nemultumeste in pagina, revino si mai fa alte setari care le vrei tu.
9. Din momentulala poti copia linkul si sa-l pui in mesajele tale de pe DC ca sa poata fetele vedea graficul tau de temperatura.
Sper ca ti-am fost de folos.
5 sapt. si 2 zile DNP 1 nov.
aime spune:
multumesc tare frumos try , mesajul meu era mai vechi, intre timp am reusit sa aduc gf aici, trebuie doar sa dai click pe casuta galbena(home page).
acum cateva zile tu erai cea care ne ruga sa iti vizionam gf, si te rugai sa fie bine , acum eu sunt cea care are mari emotii (desi optimismul mi-a mai scazut) si rogu-va uitati-va si peste gf meu, o veni si la noi minunea ?
aime
anis spune:
Fiind vorba de o chestiune spusa de mine...ce sa fac si io acum am citit subiectul...m-am gandit sa spun tot ce stiu ..
Deci la mine, fiindca sunt peste 10luni de cand imi monitorizez ecografic ovulatia,atat inainte de ovulatie cat si dupa...asa..
uneori temperatura creste a doua zi dupa ovulatie,facand saltul acela de 0,2C , alteori crestea treptat,dar tot cu salt,asta insemna ca , crestea si la 3 zile.
Am intrebat si eu dr,fiindca uneori ma lua prin surprindere ca fusese ovulatia si temperatura ioc....si eu stateam linistita..
Dr mi-a spus, ca exact asa se intampla ,exact cum am spus eu mai sus..ca nu e o regula sa creasca a 2-a zi imediat..
Hehehe ce bine ar fi daca ar exista un detector de ovulatie!! ar fi fost simplu....
AniS
danette spune:
Aime, m-am uitat pe graficul tau si iti tin pumnii sa fie bine.Sa tina tot sus temperaturile!
Dana
aime spune:
Merci mult Danette, temp tin ele sus luna de luna (ceea ce mi-a zis si dr ca e super, inseamna ca ovulatia s-a produs si progesteronul e ok) problema e sa se fi intalnit "omuletii" la o la un ... asa ca tine-mi pumnii stransi tare.
Merci mult mult si la tine sa vina cat mai curand.
aime
ALISS spune:
Am si eu o nedumerire ... E posibil sa iti creasca temperatura ,dar de fapt ovulatia sa nu se fi produs? Dupa cate am mai citi , eu nu cred , dar as vrea si alte pareri. Fiind mai "multa", doctorita mi-a zis ca e posibil sa nu am ovulatie in fiecare luna, dar temperarura mea evolueaza ca la carte ???
Lali spune:
Fetelor, ma bag si eu in seama, da' de testele de ovulatie ce ziceti ?
Eu am folosit dar am avut permanent o mare dilema: acolo scrie ca daca e pozitiv in urmatoarele 36 de ore se produce ovulatia. Sotul meu avand probleme cu , care nu sunt nici prea multi, nici prea vioi, si nici nu traiesc prea mult, pe noi treaba asta cu 36 de ore ne baga intr-o ceata totala. Nu putem de prea multe ori in 36 de ore ca e degeaba !
Asa ca intrebarea mea suna cam asa: stie careva care e momentul propice mai precis decat cele 36 de ore ?
Lali
ilenya spune:
[quote]Originally posted by anis
Deci la mine, fiindca sunt peste 10luni de cand imi monitorizez ecografic ovulatia,atat inainte de ovulatie cat si dupa...asa..
uneori temperatura creste a doua zi dupa ovulatie,facand saltul acela de 0,2C , alteori crestea treptat,dar tot cu salt,asta insemna ca , crestea si la 3 zile.
Am intrebat si eu dr,fiindca uneori ma lua prin surprindere ca fusese ovulatia si temperatura ioc....si eu stateam linistita..
Dr mi-a spus, ca exact asa se intampla ,exact cum am spus eu mai sus..ca nu e o regula sa creasca a 2-a zi imediat..
/quote]
Anis, mie de cele mai multe ori imi creste temp. gradual:36.8,36.9,37, apoi sare la 37. Eu credeam ca ovulatia se petrece in ziua precedenta temperaturii de 37.2 (e un salt de 0.2C, dar nu stiu ce sa cred . Poate ma luminezi si pe mine. Medicul meu nu crede in acuratetea metodei, asa ca nu-l pot intreba.
Te rog uita-te si pe ultimul grafic de pe Fertility( se afla in profilul meu) si spune-mi ce crezi (eu as zice ca ovul. a avut loc in ziua 12, dar ei zic ca in z. 10)?????????
si
Ilenya