Aspirante plinutze atentzie!!!
Raspunsuri - Pagina 3
aquariusrpro spune:
quote:
Originally posted by anemona
Eu ce ma fac daca in primele 3 luni de sarcina am luat aproape 5 kg?! Chestia e ca, desi nu mananc mult, stau degeaba toata ziua si... se cunoaste!
A tinut cineva dieta in sarcina? Daca da, cu ce anume?
Nu te ingrijora. Stastistic vorbind, ceea ce iei in primul trim de sarcina ramane si dupa ce nasti. Restul se duuuuuc!
Roxana&Ruxandra
http://community.webshots.com/user/aquariusrpro
si un nepotel super
http://community.webshots.com/user/lucaandrei
Marina spune:
quote:
Originally posted by aquariusrproquote:
Originally posted by anemona
Eu ce ma fac daca in primele 3 luni de sarcina am luat aproape 5 kg?! Chestia e ca, desi nu mananc mult, stau degeaba toata ziua si... se cunoaste!
A tinut cineva dieta in sarcina? Daca da, cu ce anume?
Nu te ingrijora. Stastistic vorbind, ceea ce iei in primul trim de sarcina ramane si dupa ce nasti. Restul se duuuuuc!
Roxana&Ruxandra
http://community.webshots.com/user/aquariusrpro
si un nepotel super
http://community.webshots.com/user/lucaandrei
daca am slabit 3 kg in primul trimestru, o sa fiu dupa nastere mai supla cu 3 kg? merge si asa statistica?
anemona spune:
Fetelor, multumesc pt raspunsuri, m-am linistit doar partial (caci eu am luat aceste kg exact in primul trimestru), dar sper ca imi voi reveni dupa. De mancat nu mananc cine stie ce, am si eu zile cand mananc mult, dar alte zile cand traiesc cu fructe, sucuri, lactate. Cat despre carne, de la bun inceput am avut aversiune si aproape ca m-am fortat sa mananc macar la 2-3 zile cate o friptura sau snitel, desi inainte eram mare carnivora.
Totusi mi-am repetat analizele si au iesit perfect, asa ca sper sa nu fie problema ca nu mananc prea multa carne.
Cunosc o tipa care nu mananca nici un fel de carne de ani de zile si nici in timpul sarcinii nu a pus gura, iar dr ei i-a zis ca e ok, daca stie ea cum si de unde sa ia proteine (si tipa manca dupa niste retete de ultima ora de alimentatie fara carne, manca tot felul de chestii: naut, nuci, linte etc.., totul ca la carte, zice ea, eu nu stiu prea multe). Cert e ca fetita ei a avut 3200 g si supersanatoasa, iar ea a luat in sarcina doar 6-7 kg. Deci cred ca n-a depozitat nimic in plus.
Culmea este ca am fost slaba toata viata, iar acum mi-e ca o iau in directie opusa.
mormelvio spune:
Salutare tuturor.
Cu siguranta ca si eu fac parte din categoria celor fumoase si ..grasute...
Intrebarea mea este care ar fi greutatea ideala pentru a nu pune sarcina in pericol si mai ales cam cate KG se "iau" in timpul sarcinii...
MIhaela
gabid spune:
Marina,eu am slabit 3 kg in primele 3 luni de sarcina si am ramas cu 10 kg dupa...acum ma chinui sa le dau jos dar sunt asezate in alte parti decat inainte adica pe burtica si pe solduri...
Anemona,nu-ti face probleme ca nu mananci carne daca iei prenatale.Contin fier si deci nu vei avea deficit.
Eu in timpul sarcinii m-am latit f.tare in solduri,nu se vedea ca sunt insarcinata.Parca ma ingrasasem...Cand am vazut-o pe Moni prima intrebare pe care am pus-o a fost "unde ai incaput?'"Era asa de lunga!
Anemona,papa tot ce vrei...prietenele mele au luat si 30 kg in timpul sarcinii si acum au 58...ai timp sa slabesti dupa...
Eu am luat putin in timpul sarcinii dar aveam 32 de saptamani cand am nascut si am inteles ca in ultima luna se ia cel mai tare.Nu-i asa,Marina?
Gabi.
Marina spune:
anemona eu am luat 9 kg in toata sarcina. gabi are dreptate la sf iei mult. eu am luat cam toate kg in luna 8 . Si am nascut in sapt 36.
Carne nu e o problema ca nu mananci, inlocuieste-o cu oua daca poti.
Oricum desi in general kg nu conteaza, e bine sa le tii sub control.
mel_g spune:
Nu te stresa din pricina kilogramelor pe care le pui acum. Fa-ti linistita toate poftele mai ales daca zici ca esti slaba de felul tau. Asa sunt si eu, iar in sarcina am luat 30 kg, pe care le-am topit dupa nastere in 4 luni. Are grija bb de tine sa ai un program sustinut, sa faci miscare tot timpul, dar trebuie sa ai putina grija si la ce mananci. Eu mancam doar friptura cu salata, fructe, lactate si in fiecare seara putin dulce pt ca nu ma puteam abtine.
Pupici
Mel
anemona spune:
Fetelor, sunteti niste dulci. O sa mananc, ca nu se poate altfel, chiar daca o sa pun mai mult de 10-12 kg cat este normal. Chestia e ca s-a depus mai mult pe burtica si pe fund, cum spune si Gabi, iar de acolo e greu de dat jos, stiti voi. Dar asta e, o sa fac eforturi dupa aia, sala, dieta si om vedea.
oana_mm spune:
Pentru toate fetele interesate, va trimit greutatile IDEALE de luat in timpul graviditatii pentru cele trei tipuri de femei: slabe (aflate sub greutatea "ideala"), normale, si... plinutze pana la grasutze.
"Cresterea in greutate recomandata
Conform Alimentatia in timpul sarcinii publicata de Academia Nationala de Stiinta, cel mai important factor determinant al cresterii in greutate din timpul perioadei de graviditate este reprezentat de raportul dintre greutate si inaltime dinainte de aceasta perioada. Femeile a caror greutate se afla sub cea medie inainte sa devina gravide sunt īncurajate cāstige īn greutate 10 pāna la 15 kilograme īn timpul graviditatii; femeile cu o greutate considerata normala sunt īncurajate sa cāstige īn greutate 9,5 pāna la 13 kilograme īn timpul graviditatii; si femeile cu o greutate mai mare decāt cea considerata normala sunt īncurajate sa cāstige īn greutate 5,5 pāna la 9,5 kilograme. Medicul vostru curant s-ar putea sa aiba recomandari specifice pentru voi, bazate pe istoricul vostru medical si pe stilul de viata."
Ceea ce v-am trimis reprezinta un articol din cartea numita "Naterea pregatita - modulul de familie"
Oana - Educator Lamaze
OMM
mormelvio spune:
Multumim frumos pt raspuns Oana. Urmatoarea intrebare ar fi:
Cum reusim sa scapam de ele dupa sarcina??
Pupici. Mihaela