patinaj, ski la copii: de la ce varsta?

patinaj, ski la copii: de la ce varsta? | Autor: tinatache

Link direct la acest mesaj

Am citit undeva ca bine sa asteptam cu ski-ul pana la 4 ani, dar cum e cu patinajul?

Un An Nou Fericit!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lexi spune:

Noi le-am incercat pe amandoua, mai intai patinajul, pe care l-a inceput aproape de 4 ani, iar in iarna asta ski, la 4 ani si 9 luni. Patinajul s-a prins mai greu decat ski-ul, zic eu, privind retrospectiv.
Nu stiu varsta ideala pentru debutul acestor sporturi, depinde foarte mult si de copil, tot ce pot sa-ti spun e ca am vazut, si pe partie, si pe ring, copilasi de 18 luni. Cel de pe partie era mai timid, insa micul patinator taia calea la multi, desi nu le ajungea decat pana la genunchi. :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madadum spune:

mara (2.6 ani) a primit de craciun patine si clapari. asa ca sapt asta mami si tati si-au cumparat patine si sambata dam "navala" toti 3 la patinoar. sper sa-i placa. in februarie vrem sa mergem la munte si sa o punem si pe skiuri. va povestesc cum a fost la patinoar sapt viitoare.

mada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rosa spune:

Pe Silvia am pus-o pe patine pe la 1an si 8 luni, dar a fost mai mult chinuiala pentru noi. A inceput sa mearga bine pe la 3 ani jumate. Skiul l-am incercat de pe la 3 ani jumate si mergea bine, dar ne-am lasat noi pe tinjeala dupa aceea si n-am mai mers pe pirtie din diverse motive. Ca idee generala, aici in Canada, sporturile se incep de pe la trei ani - ma refer la cele mai populare, inot, patinaj, ski.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

skiul e recomandat peste 3 ani...banuiesc ca si patinele la fel!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

cred ca trebuia sa dau mai multe detalii: un instructor de schi spunea ca ar fi bine sa asteptam sa faca 3 ani, dar ideal ar fi 4, intrucat scheletul copilului nu este inca suficient de dezvoltat (sau intarit...?) ca sa faca fata la acest efort. De aceea eu ma intreb acum: la patinaj e la fel? Inotul deja l-am atacat de cand avea cateva luni dar nu e aceasi treaba.
Si ca sa va zic si de ce intreb: am trecut aseara pe langa un patinoar si asa ni s-a facut o pofta... dar o sa mergem singurei, cred, Andra e inca prea mica.

Un An Nou Fericit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 2mami spune:

Eu cred ca uneori acesti instructori mai spun ce spun si fiindca le este destul de greu sa lucreze cu copii sub 4 ani. Dar parerea mea este ca depinde f. tare de copil si aici am sa-ti si exemplific: pe fetita mea (care este foarte voluntara din fire si mereu doritoare de lucruri noi) am dus-o la patinoar in jur de 3 ani. S-a descurcat foarte bine (patinele e musai sa fie din acelea cu gheata de plastic care-i tin foarte bine gleznele). Am fost de cateva ori cu ea in iarna respectiva si i-a placut destul de tare la inceput pana la un moment dat cand a zis ca nu mai vrea sa mearga fiindca ea stie sa patineze
CU schiul am asteptat pana la 4 ani - de asemenea i-a placut pana la un moemnt dat cand a zis ca nu mai vrea pentru ca ea stie sa schieze.
Anul asta, am asteptat cu interes sa vad daca baietelul cel mic va reactiona la fel (are 3 ani si jumatate). I-am pus patinele in picioare si s-a cerut dupa 5 minute pe margine. La schi nici macar nu am curaj sa-l duc (ce sa zic... el nu vrea sa mearga nici macar cu sania). Eu zic ca puteti incerca, s-ar putea sa-i placa. Eu am vazut la patinoar si copii mai mici de 3 ani (e drept ca aveau casca de protectie, dar nu cred sa fie asa un inconvenient).
MUlta bafta
Cu drag,
Simona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aquariusrpro spune:

Poti sa pui un copil pe schiuri si la 2 ani. Nu-i problema daca echipamentul este bun si bine pus. De fapt asta-i marea problema: sa-i pui bine claparii / patinele / rolele si sa-ti dai seama cat de strans/ larg ar trebui sa fie. Monitorilor nu le place sa lucreze cu copii mai mici de 3 ani pentru ca... nu poti lucra cu ei.. trebuie sa te joci!!!! Si unora tare le este lene sa se joaceee

1. Echipamentul este bine sa fie probat in casa ( evident nu schiurile ) dar copilul trebuie sa se obisnuiasca cu el. Eu le puneam copiilor (m-am jucat multi ani cu copii invatandu-i sa schieze si suplinind un monitor caruia-i crestea tensiunea cand vedea copii mai mici de 4.5 ani !) claparii si dupa aia dansam .. Pur si simplu! Si le ceream sa inventeze miscari.. si eu cadeam.. cadeau si ei.. si invatau prima regula: cazi pe o parte, nu pe spate si nu in fata!

2. Copilul trebuie pus pe schiuri pe loc drept, sa nu ajunga sa aiba senzatia ca-i fuge pamantul de sub picioare si nu are control. Se sperie! Si un adult se sperie! Pe loc drept trebuie sa frece schiurile inainte / inapoi pe zapada, sprijinit in bete, pana are control si nu mai pleaca un picior .. de capul lui.. inainte sau inapoi. La copii de 3-4 ani chestia asta se invata in max 1 ora ( impartita in reprize de 5 minute.. si alternata cu alte miscari). La adult dureaza cam 1 zi!

3. Copii trebuie sa invete pe loc drept sa se intoarca cu schiurile ( pentru cei de 3-4 ani ). Piticii de 2 ani nu au tangenta cu faza asta.. ei invata alta miscare .. de fapt eu am invatat-o de la ei: se pun cu fundul pe zapada si se intorc cum vrea muschiul lor!

Urcatul pantelor trebuie facut pe jos nu cu telescaunul. Urcatul, mersul pe drept, cazutul de pe loc ii invata pe copii un nou echilibru.

Apoi urmeaza coborarile si decoperirea schiului. Multi copii vor sa sara si trebuie lasati sa sara. E supeeerr! DAca stii ce damb sa alegi pe post de trambulina!

Si la patinaj e cam la fel. Copilul trebuie sa se simta bine in patine, sa se invete cu rigiditatea lor si cu noul echilibru. Mai ales echilibrul.. intr-un picior!

Apoi totul depinde de tipul de copil. Sunt copii care imita foarte bine miscariel. Pe ei ii iei la duo ( ati vazut pe partie cum se coboara cu piticul intre schiurile tale sau la patinaj copilul tinut tot in fata ) si ii dai doar "ordine" apasand usor umarul drept / stang ca sa stie copilul ce picior sa miste / ridice.

Sunt copii care prefera explicatiile...dar sunt si copii care nu au nici in clin nici in maneca cu schiul sau patinajul..... deci totul depinde de copil.

Atat!

Roxana&Ruxandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

uau, ce de explicatii si ce bune sunt!!! Multumesc, m-am linistit! Am vazut la acelasi patinoar un fel de ursuleti cu o bara de care se tineau copiii mici, iar parintii in spatele lor. Arata f bine... pareau ca se descurca...
Multumesc inca o data si weekend placut!

Un An Nou Fericit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana-maria spune:

aquariusrpro, m-ai uns la suflet cu explicatiile tale.
eu cred in fiecare cuvint al tau, si abia astept sa vina anul viitor sa-mi pun si eu copilul pe schiuri. Rares o sa aiba in februarie anul viitor 1 an si 9 luni. Inca de cind era in burtica, ooooooo, de fapt poate ca nici nu mai stiu exact de cind visez la clipa in care mami o sa-l invete sa schieze.

mmmmhh, ce frumos!
Pupici la toate.
Ana-Maria si Rares (8 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aquariusrpro spune:

Cand plec cu mandra sa o pun pe schiuri dau de stire si facem grupa de pitici. Mie-mi place sa ma joc cu ei... da' ma ajutati! O sa va tavalitzi prin zapada ca in copilarie!

Roxana&Ruxandra

Mergi la inceput