patinaj, ski la copii: de la ce varsta?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aquariusrpro spune:

quote:
Originally posted by ana-maria

aquariusrpro, m-ai uns la suflet cu explicatiile tale.
eu cred in fiecare cuvint al tau, si abia astept sa vina anul viitor sa-mi pun si eu copilul pe schiuri. Rares o sa aiba in februarie anul viitor 1 an si 9 luni. Inca de cind era in burtica, ooooooo, de fapt poate ca nici nu mai stiu exact de cind visez la clipa in care mami o sa-l invete sa schieze.

mmmmhh, ce frumos!
Pupici la toate.
Ana-Maria si Rares (8 luni)

Ana Maria,

Ce-am scris sunt din obesrvatiile si experienta mea dar.. nu sunt monitor profesionist /pedagog, psiholog .. asa ca intotdeauna judeca ceea ce vezi.

La un an si 9 luni, baietel.. s-ar putea sa ai surprize nu tocmai placute. Depinde extrem de mult de copil. Sa nu-l fortezi! Daca va merge bine si o sa-i placa sa se joace afara, in zapada.. e ok.

De la prima zapada , la anul, incearca sa-l duci afara cat mai mult si sa "pipaie" zapada, sa cada, jucati-va.. fa-l sa indrageasca zapada. Altfel vor fi probleme. Si echipamentul este mai complicat la un bebe asa mic. Hainele de bebei la noi sunt groase si rigide. In alte tari exista echipamente speciale, din materiale noi, subtiri, flexibile dar foarte calduroase. Si coooostaaa!

Roxana&Ruxandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana-maria spune:

Da, aquariusrpro! Stiu la ce te referi vis a vis de echipamente. Eu m-am enervat cumplit si anul acesta cind abia am gasit o salopeta de iarna care sa nu fie turceasca, sau din alea in care pui copilul in haina de-i groasa si grea de-ti sta singur in picioare!...
Am gasit una nemteasca, subtirica, corect captusita in care ii mai dau pe dedesupt doar hainutele de casa, iar temperatura copilului e super constanta. E mare si o sa-i fie buna si la anul.
Cit despre clapari, schiuri ... sper sa avem noroc sa gasim. Incepem de pe acum sa cautam.
Pupici!
Sa ne tii la curent.
Ana-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana904 spune:

Roxana, n-o pui si pe fi-mea pe skiuri??
ca ea e fricoasa, eu n-am reusit nici pe role s-o pun!

da de stire din vreme cind faci grupa de pitici!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madadum spune:

noi am primit patine de gheata si clapari nr 26. cred ca sint cele mai mici numere. la patine este relativ simplu, am vazut modele cu nr reglabile (de la 28-32 de ex) si care te scapa de cheltuiala cativa ani buni

cat despre varsta, prietenul marei a skiat anul trecut la 2,8 luni. dupa 2-3 sedinte cu instructorul a coborat cu parintii (intre picioare) pe valea soarelui in sinaia (partie usoara pentru cine nu cunoaste zona. iarna asta a mers iar la ski si progresele au fost spectaculoase. cred ca depinde foarte mult de felul copilului, de cat de mobil si de indemanatic este si de cum ii este prezentat sportul respectiv. daca parintii skiaza/patineaza ei pot fi un exemplu bun.

mada si mara (2 ani juma')

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aquariusrpro spune:

quote:
Originally posted by diana904

Roxana, n-o pui si pe fi-mea pe skiuri??
ca ea e fricoasa, eu n-am reusit nici pe role s-o pun!

da de stire din vreme cind faci grupa de pitici!!

Dienutz, tu stii ca planuisem s mergem cu piticele si la bazin... da' s-au tinut virozele lantz! Da' poate reusim pana la urma.

Mi-e groaza de drumul pana la munte si inapoi. In masina ar fi un dezastru. alexiei ii place cu trenul. In masina plange.

Sper ca anul asta sa nu mai apara nimic sa-mi strice planurile.

Pitica ta-i OK? Poate le aratam bazinul sambata!

Roxana&Ruxandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madadum spune:

asa cum v-am spus, in weekend am fost cu mara la patinoar. simbata am ajuns destul de tarziu, pe la 11 si nu am stat decat vreo juma de ora. pitica a fost super incantata, de-abia acasa am reusit sa-i dau patinele jos. ce poate sa faca? poate sa stea singura in picioare, poate sa mearga singura pe covor/cauciuc si pe gheata, tinuta de sub-brat ii place sa o impingi si incearca sa paseasca. duminica am stat mai mult, aprox 1 ora si ceva, si a fost cam mult pentru ea. spre sfarsit era foarte obosita, nu neaparat de la patine cat de la toata zarva si agitatia de acolo. tot drumul spre casa insa, mi-a tot spus ca i-a placut la patinoar si cand mai venim.
ce nu mi-a placut? instructorii, care din comoditate, ca altfel nu inteleg, nu vor sa lucreze cu copii mici sau iti cer un pret astronomic in conditiile in care tot ce fac este sa patineze cu copilu' de mana si sa-l traga dupa el. cred ca vom merge si sapt viitoare, insa max o ora pentru ca mai mult oboseste.

o sapt usoara
mada si mara (2 ani juma')

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

bravo!! felicitari!! uite-aici fetita curajoasa! Sa-ti traiasca si sa ne mai scrii cand mai aveti aventuri din astea poate luam si noi exemplu. Pupici!

Un An Nou Fericit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucatheodor spune:

Buna dimineata,

Sunt Violeta ,mama lui Luca ,are trei ani de o spatamana.Si eu imi doresc sa mergem la schi,cred ca la fel de mult pentru mine si pentru el .Colegii mei care au copii mai mari si mult mai mari au inceput ca lumea pe la 5 ani cand te intelegi perfect cu ei,inteleg ce vrei si oricum ,asta e opinia generala ,cu monitor.Mai avem prieteni tatici care au incercat sa-si invete odraslele ,nu prea au reusit.Apropo de salopete sunt super la Carrefour(nu toate) sau Zone(tot la Carrefour).Mai scumpe,dar moi si super.Si la munte cand am mers am avut surpriza sa gasim salopete de schi pentru 3 ani mai multe modele ca in Bucuresti ,preturi Ok,nu chinezesti.
Cam atat cu schiul
Violeta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MLDiana spune:

DAr despre snowboard ce ziceti?
In JApan copiii incep pe la 3 -4ani.Cred ca mai sigur la 4 ani.Am vazut ca faceau si snowboard.
Lui DAvid (3 ani)i-am luat niste skiuri de plastic ,doar ca sa se invete cu ele.Asta nu inseamna ca o sa invete sa mearga pe skiuri .Asa de joaca.

Lidia ,Tiara si David D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Violeta spune:

Si baietelul meu (3,5 ani) a primit de la Mos Craciun patine de gheata... Am fost de 3 ori pe Floresca si de fiecare data avea alta stare fizica si morala. El este ambitios, curajos, dar se enerva cumplit dupa fiecare cazatura... Incet, incet facem si performante, dar sa va spun sincer era atras mai mult de masina care curata gheata (pe care a analizat-o indelung..), de polizorul domnului care ascutea patine si uite asa am pierdut vremea cu altele. Din 2h, pe gheata sta maxim 1h.
Credeti ca il ajuta mai bine un instructor?

Stie cineva de ce patinoarul "Mihai Flamaropol" (fost "23 august") nu este functional?

Mergi la inceput