Cu incredere spre Canada! (III)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Ange, cati ani are fetita ta ? La ce varsta se incepe scoala? Tu in ce zona stai? Noi stam in Lachine, stii cumva ceva despre scolile de aici?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ange spune:

casandra,nu stiu nimic despre scolile din Lachine.Nu am cunostinte care stau in zona ta...
Eu stau in Laval(Chomedey).
Maia mea are 5 ani impliniti in noiembrie.
Scoala se incepe la 5 ani cu maternelul.De la 6 ani intra la primar.
Daca vrei poti sa o dai la prematernel de la 4 ani.In general prematernelul il face la garderie insa in scolile private gasesti clase de prematernel dar care te ustura la buzunar.E clar ca sunt ingrijiti si educatzi frumos dar si banii sunt "frumosi"...
Daca esti interesata de scoli fie ele publice sau private am info.De o luna de zile numai asta fac:culeg info despre scoli.Pot sa-ti trimit un sit cu scolile publice si un sit cu scolile private.

Inscrierile(pt. sc.publice) se fac acum intre 26 si 30 ianuarie pt. anul scolar 2004-2005!Aici nu se dau examene.Singura scoala publica unde se da examen este Sc.internationala.
La private au inceput inscrierile din noiembrie anul trecut.Acum se dau deja examenele de admitere...

ange,mamica de 2 ori

Mergi la inceput

Ange, multumesc mult. Da, vreau informatii. Baietelul meu are 3 ani si 8 luni. In Romania, scoala incepe la 7 ani, ma gandeam ca mai avem timp, dar aici vad ca lucrurile stau altfel. Ma intereseaza sa stiu ce optiuni avem.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ange spune:

casandra,care-i numele tau real?
uite cum sta treaba aici la Montréal cu scoala piticilor nostrii
la 4 ani=pré-maternelle
5 ani=maternelle
6 ani=1-er année
7 ani=2-e année
8 ani=3-e année
9 ani=4-----
10 ani=5-----
11 ani=6-----

de la 12 ani incepe secundarul.Cam asta-i!

Dana,zic bine,asa-i nu?!

uite si adresele promise: http://www.cadre.qc.ca/feep/ - scoli private
http://www.csdm.qc.ca -scolile publice din Montreal
www.cslaval.qc.ca -sc. din Laval

pupici,

ange,mamica de 2 ori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimitete spune:

ange, doar de curiozitate, de ce ai ales tocmai aceasta scoala (am avut-o si eu in radar cind am facut aceeasi selectie ca si tine acum 2 ani) care e totusi departe de Laval ?

Numai bine,

Mihaela

Mergi la inceput

Ange, sa stii ca chiar Casandra ma cheama. Pe langa Casandra, ma mai cheama si Doina.

Mergi la inceput

M-am uitat pe link-uri, dar am vazut ca totul este in franceza. Despre scolile in engleza stiti ceva ?

Mergi la inceput

Tot legat de scoli, cum se poate afla cat de buna este o scoala ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Din cite stiu eu, nu-ti poti da copilul la o scoala engleza, daca esti imigrant si daca esti in Quebec nici nu e bine pentru copil sa mearga doar pe engleza.
Ange, imi pare rau, dar chiar nu stiu unde am pus numarul tau de telefon. Poti sa mi-l trimiti pe PM, te rog...
Daca tot sintem la capitolul scoli, ai auzit cumva de scoala publica Face de pe rue University, in Centre Ville? Sau stie cineva din Montreal ceva despre aceasta scoala? Agata mai are putintel pina la scoala, dar am inteles ca aceasta scoala are si o clasa de pré-maternelle, adica de la 4 ani. Si poti sa-mi spui mai multe despre scoala unde ai inscris-o pe Maia? Am o prietena foarte buna, care e in cautare de o scoala buna si de o casa linga aceasta (fetita ei are 4 ani). M-ar interesa adresa si eventual un numar de telefon, acum au amindoi servicii, poate ca isi permit si o scoala publica. E scumpa?
In Lachine, unde anume, Casandra? Eu locuiesc in Saint Henri, intre canalul Lachine si Westmount si din cite stiu, in jurul meu nu prea exista scoli publice bune (decit in Westmount sau in Centre ville). Daca incepi sa te interesezi de scoli si afli ceva interesant, te rog sa ma anunti si pe mine, mai ales daca au si ceva pentru 4 ani.

Cornelia, mamica Agatei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

Casandra, ma bag si eu numai ceva sa-ti spun: de doua zile mi-a scris cineva din Montreal care are un baietel exact de o virsta cu al tau, 3 ani si 8 luni, si-mi spunea ca merge la prematernelle de la 3 ani. Deci, probabil ca ii primeste si inainte de 4 ani pe copii.
Succes in toate,
Catalina.

P.S.Ha-ha! Ce draguta chestie!!! Acuma am vazut ca in timp ce eu iti scriam tie aici, tu imi scriai mie dincolo! O fi vreo telepatie ciudata ca toate telepatiile!!! Pupici!

This is the first day of the rest of my life!

Mergi la inceput