Cu incredere spre Canada! (III)
Raspunsuri - Pagina 11
clau07 spune:
Draga Dana, eu am venit cu cizmele cumparate din Romania. Am facut doua ierni aici cu aceste cizme de piele, si nu am masina inca. Deci depinde doar ce fel de cizme iti iei. Calitatea si rezistenta sunt importante. In iarna asta mi-am luat de aici niste ghete dar nu sunt de iarna si tot cu cele din Romania umblu. Cred ca ma vor tine si la anu'. Eu le-am luat inainte de a pleca special pentru Canada. Le-am luat la un pret bun acasa, iar aici dai 100-150$ pe o pereche. Sa vii cu banii este mai comod ca nu ai bagaj asa mare.
Claudia
Ira spune:
Da, Claudia, amandoua aveti dreptate.
Dana se gandea, probabil, la calitatea unor produse din Rom.
care lasa de dorit.
De exemplu, consortul si-a cumparat niste bocanci "de firma"
anul trecut
pe care a dat vreo 2 mil, cam 70 USD,
ceeace la noi e mult, dupa mine,
ei bine, in acesti bocanci i-a intrat apa din prima
si s-au distrus definitiv pana la sfarsitul sezonului.
Si asta la "iarna buzoiana", unde sunt f rar minus zece
si ninge de 3 ori toata iarna.
Dar si tu ai dreptate, dat fiind faptul ca nu sunt atat de bogata
incat sa vin doar cu portofelul si cu un bagaj de mana in Ca.
O sa fac un compromis
si voi aduce numai lucrurile pe care le am gata cumparate
si eventual voi mai face cateva mici adaosuri.
Dar incaltaminte din piele tot imi cumpar, nu ma las,
e pacat daca tot e asa ieftina aici.
ps.
Daca cineva vrea sa-i cumpar ceva de aici mai ieftin,
pot sa trimit un pachet prin posta cu vaporul
ca nu cred ca e asa scump.
nelia spune:
Da, Bogdana, ai dreptate, adresa de email i-am dat-o buna, dar am gresit numele facultatii din obisnuinta, deocamdata imi este mai familiara statia de metrou decit universitatea.
Ira, si eu am venit cu bocanci din Romania si umblu si acum cu ei. De fapt am doua perechi, in Romania nu-i purtam pe strada pentru ca erau de munte, pentru poteca si pentru piatra. Dar merg aici pentru ca sint de calitate foarte buna, i-am cumparat din magazinele specializate pentru echipament de munte. Cred ca daca vrei sa-ti iei ceva de ploaie sau de iarna si ai bani, ai putea sa cumperi cite ceva de la aceste magazine, sint produse nemtesti sau italiene si le intrec cu mult in calitate pe cele pe care le-ai putea cumpara de aici la acelasi pret. Bineinteles ca exista si aici haine si incaltaminte de calitate, dar la preturi pe care nu ti le poti permite chiar in primii ani. Dar e bine sa faci cum ai spus tu, sa aduci ce ai si in rest... carti. Daca vii cu bani, te descurci tu la fata locului, gasesti aici de toate, pentru toti si pentru toate buzunarele. (Ah, nu gasesti leustean sau cel putin eu inca nu am gasit!) Ma intrebai de BAC, daca vrei sa ramii in domeniu, nu mai are rost sa faci o facultate, ci treci la ciclul urmator, un master de exemplu. Dar daca iti schimbi meseria, cum e sotul meu care nu mai vrea nimic legat de fizica, si vrei sa faci ceva studii superioare aici, incepi cu un BAC, mai ales asa cum face Ange, prin cumul de certificate. Chiar, stie cineva sa-mi spuna, daca ai deja o facultate, ai facuta echivalarea diplomei si vrei sa-ti schimbi complet domeniul, conteaza prima diploma, auzisem ceva cu niste credite care ti se dau... La mine este mai simplu, eu am facut o scoala postliceala in Romania, de tehnoredactare clasica si tipografie, in rest sint autodidact, toate programele pe care le stiu le-am invatat singura, de voie sau de cele mai multe ori de nevoie. In Romania nu exista o facultate de grafic design si altceva n-am vrut sa fac, majoritatea colegilor mei aveau informatica sau o alta facultate legata de calculatoare. Aici, din fericire, exista atit de multe cursuri in acest domeniu, ca nici nu stiu ce sa aleg, dar cred ca ma voi indrepta totusi spre acel BAC in Graphic design, dupa ce ma „linistesc“ cu copiii... numai ca e al dracului de greu, costa destul de mult si dureaza, mai ales daca nu-l faci la zi (pentru ca eu sigur nu-mi pot permite sa-l fac la zi si nici nu vreau, prefer sa lucrez, cu atit mai mult cu cit am observat ca gasesti mai usor de lucru ca tehnician si e bine sa aduni si ceva experienta de lucru aici, nu numai diplome).
Cornelia, mamica Agatei
clau07 spune:
Nelia, eu am gasit leustean la magazinul Romanesc Bucharest de pe Decarie, era inainte de sarbatori. Era congelat si mi-a trecut pofta cand am vazut pretul. Poate voi lua alta data.
Claudia
Ira spune:
Cred ca stiu la ce te referi, Nelia,
la magazinul Himalaya, din complexul comercial Unirii, Bucuresti,
o sa trec si pe acolo sa ma uit,
era un magazin specializat pe articole de imbracat la munte.
Noapte buna si usoara,
I.
nelia spune:
Da, acolo era pe vremuri. Si mai este unul si mai bun, tot prin centru pe undeva, il intreb pe Octav si iti spun exact unde e.
Cornelia, mamica Agatei
Adela P spune:
quote:
Originally posted by Ira
Buna,
Va rog, daca puteti, lamuriti-ma si pe mine,
preturile acestor laptop-uri sunt cu taxe incluse
sau mai trebuie adaugat ceva ?
http://www.compumina.com/listing.aspx?categoryid=169&P1=Syst%E8me%20de%20Base.gif&P2=Syst%E8me%20de%20Base.gif
Inca ceva, este posibil
sa-mi vanda ceva defect sau calc. SH au termen de garantie?
Multumesc mult
Preturile nu includ taxe. Trebuie adaugat 7,5% pt Quebec sau 7% pt restul Canadei. Nu am gasit nimic in care mentionau de garantie.
Defect? Nu prea cred sa vanda.
Ira, eu nu as face prea multe cuparaturi pt Canada de acum, dat fiind ca nu stiti inca anotimpul in care veniti. Mai sunt medicalele plus timpul de asteptare care poate varia.
Ange, ai intrebat de unde sunt. Eu locuiesc langa Ottawa.
Caludia , da' cat era leusteanul acela de ai renuntat?Stiu ca sunt cam piperate preturile in magazinul acela. Am oprit si noi de cateva ori cand ne-am nimerit prin zona.
Adela
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Adela%20P
Sabina spune:
quote:
Originally posted by Ira
Cred ca stiu la ce te referi, Nelia,
la magazinul Himalaya, din complexul comercial Unirii, Bucuresti,
o sa trec si pe acolo sa ma uit,
era un magazin specializat pe articole de imbracat la munte.
Noapte buna si usoara,
I.
Nu mai e de mult in Unirea....s-a mutat in spate la Vulturul de Mare...da-ne un tel. si iti explica Emanuel!!!!
Sabina & Sofia Galagia
ange spune:
Adela P,ori si tu esti buzoianca?!Cunosc o fam.de romani de langa Ottawa
Am inscris-o pe Maia la scoala.Sunt atat de fericita incat nici nu va imaginati.Este o scoala privata de la primar la colegiu acceptata oriunde in Lumea asta.Programa este franceza,educatia franceza,totul in stil european!Ma si mir cum de a acceptat Ministerul invatamantului de aici atata severitate si exigenta cat se impune in scoala asta!
Dana,la scoala Internationala s-au facut deja inscrierile din decembrie.Ultima zi a fost pe 18 dec.Examenele sunt prin martie la primar si 1 mai la prescolari.Am inscris-o si acolo pe Maia insa cu siguranta nu vom renunta la Marie de France pt. Sc.Internationala.
Cat despre scolile publice nu-si au rost comentariile.Stim cu totii ce inseamna scoala publica aici.Este real ca sunt scoli publice bune si chiar foarte bune insa unde stau eu nu exista asa ceva.Scolile bune publice sunt in cartierele cu case,in cartierele de oameni cu bani.Probabil tu ai copii la o astfel de scoala.Nu incape in discutie destaptaciunea si inteligeta copiilor nostrii dar...stii tu cum este cu anturajul...no comment!
Eu am cautat mult si bine o scoala publica buna insa nu avem bani sa ne mutam intr-un astfel de cartier si nici bani sa ne luam imediat o casa...asa ca.Punand in balanta una peste alta a rezultat din prima si fara ezitare:scoala privata!
In fine,fiecare parinte stie cel mai bine cei bun pt. copilul lui
Cat despre echipamentul de iarna,cizme,geci,etc si eu va sfatuiesc viitori canadieni sa nu investiti in Ro.Nu ca nu sunt bune,de calitate sau mai stiu eu cum,nu!Pur si simplu aici o sa le uitati prin sifoniere pt. o sa vi se para demodate,urate.etc.Eu una asa am facut.Am investit inainte sa plecam in tzoale la greu si acum am inceput sa le trimit rand pe rand in Ro.pt. ca nu se incadreaza in decorul de aici.
Cornelia,diploma universitara nu ti-o rapeste nimeni mai aici.Ceea ce ai facut in Ro. este foarte bun si aici.Se echivaleaza tot.Daca vrei sa continui in acelasi domeniu nu va trebuie sa incepi de la un bac.Mergi de la bac inainte.Simplu ca bonjour!
Daca vrei sa-ti schimbi domeniul atunci se schimba problema radical.Este posibil sa-ti echivaleze ceva cursuri daca au directie si drum comun cu ceea ce vrei tu sa faci.Exemplu:
cand am venit aici toata lumea -mi spunea sa fac infirmieria.Bun asaaa...Deci,am plecat pe infirmierie pt. ca zicea toata lumea,nu?!
Ajunsa la Universite de montreal cei de la fac. de infirmierie au zis asa:"pai mai fata,tu de la constructii la infirmierie e cale lunga!Baga matalutza biologie si chimie si stam de vorba dupa." Fizica mea(cea din ro.) s-a potrivit ca o manusa cu fizica de la infirmierie.Asa ca mi-au echivalat fizicile,dar atat!
Am facut chimiile si o biologie o sesiune si cand a fost sa trec la urmatoarea sesiune am zis:"bai,dar chiar ma fac infirmiera?!"si uite asa compiland eu mai bine am zis"nu-i de mine" si am renuntat dupa prima sesiune
Hai ca incep sa va povestesc acum viata mea din canada
pupici,urla cupilul...revin
ange,mamica de 2 ori