bebei cu urechiuse clapauge :)

Dragele mele, sunt o mamica proaspata, fetita mea are 4 luni si as avea nevoie de sfatul unor mamici experimentate. Fetita mea are urechiusele putintel cam departate de cap (la nastere nu era asa) si ne temem sa nu "evolueze" situatia de asa natura incat sa rezulte o domnisorica care sa nu poata purta tunsori baietesti din pricina urechiuselor foaie de varza ! :) Noi o lasam in casa cu capul descoperit. Ce ma sfatuiti ? Exista vreo modalitate de a-i apropia urechiusele de cap sau se drege situatia de la sine in timp ? Va multumesc mult ! Cu drag, Cristina, mamica Mariei
Raspunsuri

tlaura spune:
Draga mamicamariei, imi pare rau sa-ti spun, dar situatia nu se rezolva de la sine. cel mai bine ar fi sa-i prinzi tu urechiusele cu un pic de leucoplast, chiar daca il lipesti si pe par. Altfel risti sa evolueze si mai rau. Si Andrei al meu cand era micut isi tot agata o urechiusa de toate cele si mereu era mai clapauga. L-am tot tinut cu leucoplast si acum e ok.
Numai bine si sanatate!
Laura, mama lui Andrei

teresa spune:
Eu cred ca forma urechiuselor este ceva ereditar, ca orice trasatura fizica. Chiar crezi ca se poate corecta impiedicandu-le sa creasca asa cum vor ele? Cred ca solutia ar fi o operatie estetica, la o varsta, bineinteles, mult mai mare, cand ea va putea hotari, daca o va deranja. Eu cunosc o fetita mulatra care a mostenit urechiusele de la tatal ei negru, si este o dulce, desi urechile sint foarte departate de cap. Are un an si jumatate. Important este ca fetita sa nu devina complexata cand va fi mai mare, dar cred ca depinde si de atitudea parintilor. Eu cred ca un "defect" poate fi privit ca o trasatura distinctiva care-l diferentiaza pe copil de altii si care-l face sa fie el, sa aiba propria identitate. Asa ar trebui invatati copii sa priveasca ceea ce iese din "norma" in trasaturile lor fizice. Nu putem fi perfecti nu? Bineinteles daca nu este ceva care sa le afecteze sanatatea. La Multi Ani si Dumnezeu sa va binecuvanteze cu copii frumosi si sanatosi!
teresa

mara26 spune:
DRAGA mea exista bentite pt copii sau poti sa-i faci tu una.Punei-o mai ales cand doarme ca sa nu si-o dea jos.Oricum nu cred ca tre sa-ti faci atatea probleme si nu cred ca ideea cu leucoplastul e asa buna.BY!

lizuca spune:
Si noi am avut problema asta, toata lumea ma batea la cap sa-i pun caciulita ca sa-i tina urechiusele, dar nu i-am pus nici caciuli si nici bentite, iar urechile - care erau moi si transparente ca niste foi de hirtie - si-au revenit acum si nici nu se mai sesizeaza clapaugeala. Lasa copilul in pace.
mami & alisia (15 luni)

cici spune:
Si fratele meu cind era mic avea urechile mici si clapauge.
Imi amintesc ca tatal meu(mai din topor) s-a enervat de citeva ori pe pe infatisarea lui si ca sa "remedieze problema " i le lipea cu aracet sau cu alt adeziv.
maica-mea venea de la servici si saraca statea cite o zi intreaga sa i le dezlipeasca .
Azi e barbat in toata firea fratele meu(si chiar un barbat aratos) si urechile sunt ok,nu datorita lui taica-meu ci asa pur si simplu ,atita doar ca sunt mai mici dar el ride si spune ca daca aude bine cu urechile astea ce-i trebuie altele mai mari.
cici

carrie spune:
si fetitza mea la 7 luni e umpic clapauga...dar nu mi se pare o solutie buna sa i le lipesc cu leucoplast.mi se pare un chin pentru copil ca si caciula in casa unde e cald.
alte solutii nu exista?
Sarbatori Fericite si Un An Nou minunat!!!
cristiana si bb Theodora Alexia
http://photos.yahoo.com/thea_alexia

kika spune:
Dar de ce toata lumea trebuie sa stea cu urechile lipite? Si eu cred ca forma urechilor este ereditara si n-ai ce-i face, iar daca te mai gindesti ca urechea e singurul organ care nu se opreste pe tot parcursul vietii din crescut...
Stii ceva? - nu exista persoane mai simpatice in lume decit clapaugii!

adita spune:
Chiar ma distram la facultate ca aveam o colega careia mama ii lipise urechile cu scoci ca erau clapauge, si eu credeam ca glumeste. Dar se pare ca se practica si obiceiul asta. oricum, nu stiu daca de la lipit, sau pur si simplu cu trecerea timpului, urechile ei si-au revenit si aratau foarte bine
Doamne ajuta cui saruta si sporeste cui iubeste
http://community.webshots.com/user/adrianacalin

try spune:
Nu vad nimic rau in a incerca a corectezi ceva ce ar putea sa fie considerat mai tarziu un complex de catre copil. Treaba cu urechile clapauge la bebelusi poate sa fie o chestie temporara (cum este problema picioarelor paranteze ale bebelusilor si care pana la 2-3 ani se corecteaza singure) sau poate fi o problema permanenta, o caracteristica a respectivului copil. Asa cum si dintii copiilor pot creste alandala, incalecati si noi ii ducem la dentist sa le punem bratari de corectie, asa poate foarte simplu sa existe o solutie si pentru urechile clapauge. Habar n-am, dar poate ca exista o chestie special facuta pentru asta, care poate sa nu deranjeze nici copilul si care purtata un anumit numar de ore pe zi sa corecteze un eventual defect.
Spunea cineva ca forma este ereditara si n-ai ce face. Cu siguranta o ureche cu tendinta de clapaugeala, fortata sa stea intr-o anumita pozitie de catre un dispozitiv (ex. o bentita cum spuneau fetele) poate corecta asta. Aduceti-va aminte de fetele japoneze carora in trecut li se infasurau talpile picioarelor in fese ca sa ramana mici, ca de copilas. Sau fetitelor din nu stiu ce trib din Africa li se ataseaza din timp in timp cate un inel pe gat si la maturitate ajung sa aiba gaturi foarte lungi cu o gramada de inele (semnul lor de frumusete). Daca acelor persoane li s-ar desface inenele, gatul nu ar avea puterea sa sustina capul singur (se creaza un spatiu intre vertebrele coloanei din dreptul gatului si ca urmare nu mai exista posibilitatea de autosustinere). Deci, corpul uman poate fi modelat sub anumite aparate, dispozitive etc. Mai ales daca procedura se executa din copilarie, cand corpul este in crestere, iar oasele in formare. E adevarat ca in ureche nu e vorba de oase, ci doar de zgarciuri, dar ma indoiesc ca nu ar putea fi directionate sa creasca intr-un anumit fel. O operatie estetica mult mai tarziu este si mai costisitoare si mai traumatizanta pentru copil, daca el va recurge la asta inseamna ca deja complexul urechilor clapauge s-a instalat in sufletul lui.
Nu vad de ce un leocoplast pus pe urechile bebelusului un anumit numar de ore pe zi (habar n-am cate) n-ar putea corecta defectul. Si nu vad nici ce mare deranj ar putea fi pentru bebelus. Nu e o procedura nici dureroasa, nici agasanta. Intr-adevar, o bentita daca e prea stransa ar putea deranja sau o caciulita purtata continuu ar putea fi prea calduroasa pentru bebelus.
Doua leocoplaste ma gandesc ca ar putea fi o bariera in calea cresterii libere a urechilor si deci a dezvoltarii lor firesti, ereditare, astfel le-ai putea indruma sa creasca cum vrei tu. Daca mamica crede ca e o chestiune care merita avuta in vedere, parerea mea e sa faceti lucrul asta. Mergeti si la doctor si intrebati ce ati putea face.
"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"