bebei cu urechiuse clapauge :)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Lasati copilul in pace!!! Daca nimeni din familie nu are urechi clapauge/mai mari, care sa semene cu cele clapauge, nu aveti de ce va teme! Urechile clapauge sint ereditare, nu se formeaza de la sine. Si noi cind s-a nascut bb ziceam ca ne-au schimbat copilul, ca avea un nas mareeee! Si in timp s-a vazut ca isi ia forma normala si n-a mai fost mare deloc, e chiar maslinuta!
Poate ca procedeul aplicat cateilor de rasa Doberman si cu urechile sa functioneze si la om dar sincer, eu nu as incerca asta, daca nu am pe nimeni in familie cu asemenea trasaturi, de ce sa chinui copilul degeaba, cum a mai mentionat cineva ca se proceda inainte cu bb si infasatul, de-i legau ca pe niste papusele, sa nu aibe picioarele cracanate. Codul genetic nu-l poti schimba si nu stiu in ce masura il poti "pacali".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamicamariei spune:

Va multumesc mult de tot pentru toate sfaturile dar mai ales pentru implicarea care se simte dincolo de randuri. Eu sunt membru nou pe acest site, pana sa nasc pe micuta mea fetita il mai vizitam si mai citeam din acest forum si asteptam cu bucurie momentul cand voi avea si eu "obiectul muncii" / motivul de a scrie pe acest site.
Insa nu ma asteptam sa dau peste o adevarata comunitate de mamici foarte solidare si inimoase.
Cat timp exista persoane ca voi, inca e o mare speranta ca lumea chiar este un loc minunat unde merita sa traiesti fiecare zi !
Va doresc tuturor un an nou fericit cu multe bucurii si impliniri de la bb-lusii vostri ! :) mi-a placut mult prescurtarea asta "bb" !! E cool de tot !
Cu mult drag, Cristina si Maria Alexandra - bblusa care e pe cale sa i se corecteze urechiusele usor clapauge gratie sfaturilor voastre :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns klavier spune:

Adriana avea la un moment dat obiceiul sa adoarma numai intorcandu-si urechile pe dupa degete - chestie care o facea sa arate din ce in ce mai... dubios... si nu aveam ce sa ii facem. inainte de acest obicei era prea mica, o puneam din cand in cand sa doarma pe o parte, se intorcea pe cealalta si se aseza pe cate o ureche indoita, fara ca noi sa ne dam seama.
intre timp are 2 ani si 3 luni, i-au disparut obiceiurile dubioase si stie singura sa se aseze pe o parte fara sa isi indoaie urechile, drept pt care i s-au corectat singure si arata foarte bine.

la bebe 2 nu o sa incerc cu leucoplast pentru ca poate fi dureros cand il dai jos, si mi se pare o metoda ciudata. in schimb o sa il culc cu o caciulita subtire ca sa nu isi mai indoaie urechile ca sora-sa. sau cu o bentita, daca o accepta.

Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Unul din prietenii de joaca in copilarie are urechile clapauge, nu mari, doar clapauge pentru ca de mic copil obisnuia sa doarma cu urechea indoita. Maica-sa ne povestea cum ea ii indrepta urechea, el si-o indoia dupa ce pleca ea. Obiceiul a continuat pana la varsta scolara chiar. Actualmente are urechile clapauge, dar nu foarte tare. Ceilalti frati si surori (sunt 4 in total) nu au urechile asa, din contra, toti tind sa aiba urechile mai micute, mai finute. Nici alte rude ale lor nu stiu sa aiba urechile asa.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nanut spune:

Fetita mea are acum 2 ani si jumatate si dintotdeauna a avut urechile clapauge. Imediat dupa nastere m-am uitat la urechile ei si am constatat ca stau lipite de cap ca si cum in burtica ar fi stat impachetate. Nu prea am acordat importanta atunci, iar cei din jur imi tot spuneau sa ii pun bentite pe cap ca sa isi revina. Dar ea nu suporta nimic pe cap, mai ales bentite stranse, asa ca am renuntat.

Cand observam ca a adormit pe o parte cu urechea intoarsa invers, incercam sa o indrept, dar mai mult de atat nu am facut.

Si acum urechile ei stau ca niste foi de varza, cum spunea cineva aici pe forum, dar mie oricum mi se pare ca e cel mai frumos copil. Din cand in cand mai primesc cate o parere de genul: "O, fetita ta e asa de draguta, vorbeste asa bine si stie tot, daca ati face ceva sa ii reparati urechile ar fi nemaipomenit!".

Cand am fost la medicul ORL pentru otita am intrebat si de corectarea formei urechilor. In cazul ei, lipseste un pliu ar zgarciului si ar trebui sa poarte un aparat de plastic o perioada indelungata, cateva luni sau un an. A mai zis ca o operatie estetica nu ar fi foarte complicata si se poate face cand e mai mare.

Acum ar fi prea greu sa o chinui cu un aparat, nu ar intelege de ce si ar fi o sursa de stres inutila. Mai tarziu va putea sa decida singura daca vrea sa ii fie corectate sau nu.

Nanut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Si fetita mea a avut urechile cam departate de cap in primele luni dar pe masura ce i-a crescut capul s-au corectat de la sine. Acum are aproape 2 ani. Capul creste foarte mult in perioada asta.

Eu zic sa nu chinui copilul mai ales ca e fata si poate purta par lung. Cum vrei si cum crezi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinah spune:

Cristina, eu zic sa nu te impacientezi acum, multi copilasi sunt clapaugi. Dar nici nu cred ca ar trebui sa ii lasi cu acest mic inconvenient, ca las' ca sunt draguti... Da, intr-adevar, copilasii sunt draguti oricum, dar gandeste-te ca va trece perioada copilariei si o sa se simta stanjeniti si o sa gaseasca un impediement in asta...Nici tie nu ti-ar fi placut sa fii o clapauga.
Aici, in Austria, se opereaza urechiutele clapauge, varsta ideala de a le corecta fiind 8-9 ani, in cazul in care nu s-au retras. Eu zic sa astepti optimista pana pe la varsta asta si vezi daca mai sunt carachiosi copilasii tai si apoi vorbesti cu un dr. si vezi ce zice. Eu am nepotele operate, a 2-a zi au venit acasa si acum arata mult mai bine, mai ales ca devin domnisorele si conteaza. Deci, operatia nu e grea deloc si eu zic ca le faci un bine pentru viitor, nu vor fi complexati de nici un fel. Cu siguranta se fac asemenea oparatii si in Ro.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kjmami spune:

buna
si dabi al meu are urechile clapauge:))
la nastere avea lobul urechii indoit spre exterior acum lobul si-a revenit dar urechiile sunt clapauge...nu i-am legat nici o bentita pe cap si nici nu i-am lipit leocoplast...nu are nimic daca este asha...uitai-va la pozele lui si suneti-mi daca vi se pare aiurea? pe mine nu ma deranjeaza urechiile lui si intradevar cred ca este ceva eredtiar si nu se mai poate corecta...nu vreau sa-mi chinui copilul cu caciuli si leocolast atat timp cat nu cred ca arata urat asha:)
mie imi place de el:))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca tanasica spune:

Mamei mele, disperata fiind ca are fratele meu urechile clampauge i s-a spus clar (de catre un medic) ori bentita acum ori operatie mai tarziu. Sincer, cred ca tb sa faci tot ca totusi mai tarziu sa nu rada toata lumea de el... Mama i-a tinum bentita fratelui meu pe cap cam 6 luni si urechile si-au revenit. Si acum imi vine sa rad cand imi aduc aminte cum arata cu urechile clampauge si gandeste-te cum ar arata acum ca e inalt (1,85) si slab...

Anca si bebelina Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Freia spune:

sa nu radeti, dar eu eram un bebe cu urechi clapauge si mama mi-a povestit ca mi le lipea cu scotchi... si uite ca am niste urechi normale. Alexa era sa imi semene dar am avut noro, si-au revenit fara sa i le prind cu ceva, fie ea si cea mai subtire caciulita.

Freia si bebe Alexa

http://community.webshots.com/user/freia_ro

Mergi la inceput