bebei cu urechiuse clapauge :)
Raspunsuri - Pagina 3

Andreutza spune:
BB-ul nostru a avut la nastere urechile putin departate de cap in partea de sus a pavilionului(pentru ca a stat inghesuit in burtica).Dupa nastere mi s-a spus ca ar fi bine sa i le lipesc in zona mai stramba cu leocoplast.Asa am facut si dupa un timp am observat ca din aceasta cauza a inceput sa se departeze si lobul urechii.Acum era chiar rau si am sistat aceasta tehnica mai ales ca se lipea de par si nu mai puteam sa-l desfac.Acum are aproape 2 ani si urechile si-au mai revenit dar, pot sa va spun ca e fermecator asa cum e.
Cred ca o bentita lata este cea mai buna solutie.
Andreea & Octaveatza

PITI spune:
Draga mamicamariei,eu cred ca daca urechile sunt clapauge din cauza ca nu a avut loc in burtica ,ele se pot corecta intimp cu ajutorul unei bentite late care sa ii tina strans urechiusele ,dar eu nu le-as lipi cu nici un fel de leucoplast caci scoate in evidenta problema urechiuselor ,se lipeste de par si il chinuie si pe el,pe cand bentita este discreta si eficienta.
Dar daca urechiusele au in spate partea cea rotunda,pavilionul urechii, destul de departata de cap ,ele nu se pot corecta decat chirurgical mai tarziu,caci este ereditara.
Voi decideti cum faceti ,dar sa va ganditi si la viitor ca el sa nu sufere din cauza rautatilor facute de copii.

camiT spune:
Draga mamicamariei, nu trebuie sa te sperii. Doar stim toate ca copilasii sunt diferiti si daca are urechiusele asa nu trebuie sa disperi. Vreau sa-ti spun ca copilasi japonezi au toti urechile clapauge. Eu dupa ce l-am nascut pe David i-am pus caciulita pe cap tocmai pentru ai tine urechile lipite de cap. Si cum aici nu se gasesc caciuli pt. bebei cum sunt in Romania i-am rugat pe parintii nostri sa ne trimita cateva caciuli. Primele doua luni l-am tiunut cu aceste caciuli dar dupa aceea nu i-am mai dat caciula decat noaptea si cand mergem afara la plimbare. Unii copilasi nu accepta caciula pe cap si nici soaete sau manusi dar David este linistit si nu riposteaza prea tare la ce face mama cu el. Sa nu-i lipesti urechiusele cu leucoplast ca nu da rezultat. Eu zic sa nu-l chinui si mai ales sa nu pui la suflet remarcile taioase ale apropiatilor tai
.
Cami si bebeul David