Fete din Austria (2)
Raspunsuri - Pagina 14
alexa22gandi81 spune:
Tori LA MULTI ANI-sanatate,fericire si multe realizari.Am asteptat toata ziua pana cineva i-ti ureaza la multi ani,eu stiind ca e ziua ta dar nefiind sigura.E a doua oara cand scriu ,sotul sa distrat bine de ceia ce am scris desi nu intelege o iota si la sfarsit nu stiu cum a reusit ca a sters totul si dupa ce ti-a urat toate bune a fugit in dormitor dar inca nu stie ce il asteapta.Va pup dulce pe toate.
Alles Gute zum Geburtstag!!!WernerGib Gas
alexandra
Nelke spune:
Oficiala, neoficiala - hai sictir si-un peste, popa pescuieste ! Ce diferenta este īntre Nicu si Nelu ? Niciuna ! Acelasi (bio !) balegar, stimati oameni !
Tu vezi-ti de prunc, Babee si ai grija sa aduci pe lume un copil sanatos si voios... deocamdata...ca-l facem poate si prisidinte...
Corolada draga...ai putea sa-mi ceri teoretic (īntre noi, salzburghezele) aproape orice, īnafara de un singur lucru: te rog frumos sa nu-mi ceri sa am 20 sau 30 de ani, nici macar 40, ca am mai mult...! Ei, si ?
Las“ca ne rafuim noi !
Oh, oh, fetelor !
Am o mare -si greu de descris- durere pe suflet, acum:
Babee, doamna profesoara, unde esti ??? Klavier ???
Voi celelalte ???
Hop si-asa, de Malineanu, ca vedeti voi...
* Noi toti ne bocim aici ca avem probleme cu integrarea. Cu afurisita de limba germana. Ati pus vreodata problema invers, īn mod serios ? Eu am crezut ca da, pīna... īn seara asta. Aveti putintica rabdare.
* Am o prietena austriaca (un om de milioane !) care merge cu mine īn concediu īn Romānia de vreo...6-7 ani (ea numara mai bine ca mine); īmi cunoaste familia, prietenii, īi place (ĪNCA īi place Romānia, Got sei Dank - - pentru ca va spui sincer, n-as mai face drumul asta singura, fara ea - - are atīta umor, atīt-atīt de mult bun simt, e-asa de īn ordine !)... Mda, si amica asta a mea s-a obosit sa īnvete romāna, dupa un manual gasit pe-aci īn librarii: eu i l-am aruncat cīt colo: “Prostii dracului, nesimtitii, pentru bani au scris-o !“ Auzi conversatie, ca se duce doamna Ionescu la coafor, īti vine sa versi- nu va mai spui, stimati oameni, ce alte exemple de conversatie erau īn manual, de-ti venea īntr-una sa dai la ratze... Si totusi amica mea a avut (īn secret) rabdare sa studieze tot manualul (se pare ca partea de gramatica, egal cīt de putin atractiv era facut rahatul ala de manual- era totusi īntr-un fel buna-) ma rog...!
Si toti anii astia- sincera sa fiu, n-am cīnd sa-i predau amicei mele romāna, ne aflam la 70 km departare, iar cīnd avem timp sa ne vedem exista bineīnteles probleme mai actuale - hai sincer, cine are chef vineri seara, dupa o saptamīna furtunoasa sa faca “pe prostu“? Si de cīte ori merg īn Romānia, la o seara de chef, cīnd se rīde cel mai tare si mai bine, toti prietenii mei din Constanta īsi īnfing degetele īn pieptul meu si-mi spun: TU, tu esti de vina !!! DE CE nu stie ea mai mult romāneste decīt anul trecut ? Tu trebuia s-o īnveti !
Iar acum... tineti-va bracinarii, fetelor ! i-am promis ca de ziua ei (mai am 2 saptamīni) īi fac cadou...(naja, cīteva coli de hīrtie) cu... transcrierea (īn romāneste) a cuvintelor / textelor mai multor melodii, usoara/populara/cenaclu...
Am gīndit asa: daca tot n-am timp sa-i predau limba romāna, o sa asculte melodiile, o sa vada textul (a spus ca se multumeste cu 10 texte...) dar eu deja stiu ce ploaie de īntrebari ma asteapta - Doamne Maica Domnului, Gabi: cum explici unui austriac “I-auzi, brīul, trece rīul !“? Sau “mīndro“? Aia cu foaie verde si frunzulita a īnteles-o...
Presupun ca veti īncerca sa ma ajutati. Aiurea ! Nimeni nu poate.
Nelke
alinah spune:
TORIA, vad ca primesti de peste tot. Am pregatit si eu un buchetel. Plus toate urarile de sanatate si ani multi fericiti!
Numai urari am de facut astazi, se pare
Carola Bine ai venit in nostru. Incepem sa devenim , un adevarat trib. Yeaahhhhh
Gabi (Babee) m-am gandit sa nu ma mai laud ca ce bine mi-e pana acum cu sarcina, poate trag ca tine la sfarsit, de nu-ti mai treebuie nimic altceva
Mai ai putin si gata, iar noi o si punem din nou de , doar cu Vio, ca tu alaütezi si n-ai voie
Nelke, sa anuntati de intalniri, betii etc, poate dau si eu o fuga la Salzburg, cat am burta mica si nu ma voi misca exact ca un pinguin
Acum fug la culcare si ma ma trezesc maine "dimineata" la 2, 3
alinah spune:
Nelke, eu am doua variante de invatare a limbii romane. Nu de alta, dar cica si sufletelul meu vrea sa invete. Primul pas l-a facut deja, a cumparat materialul didactic . In euforia momentului a exersat o data sau de doua ori si gata .
Prima varianta e si cea mai scumpa. Sunt 2 CD-uri care costa cam 150 , sunt intr-adevar ca lumea. Sunt facute de Stroke, www.strokes.at/" target="_blank">http://www.strokes.at/ . O alta varianta ar fi sa iti ard eu CD-urile. O sa fac incercare sa vad daca n-au protectie. Daca nu, nu-i nici o problema.
A doua varianta (de care stiu eu) e practic un ghid de conversatie (de calatorie) care contine o caseta audio sau CD (dupa cum faci comanda). E facut de Langenscheidts: www.langenscheidt.de/cgi-bin/vlb.pl?src=isbn%3D%273-468-22457-5%27" target="_blank">http://www.langenscheidt.de/cgi-bin/vlb.pl?src=isbn%3D%273-468-22457-5%27 . Noi pe cea cu caseta am dat 22, nu stiam de varianta cu CD
Nu stiu daca e tocmai ce cauti, dar poate, poate, macar o idee acolo e.
Ce bomboana de austriaca ai, sa vrea sa invete romana. Super
Nelke spune:
Am auzit bine, stimati oameni ???
Alinah vine la Salzburg ?!
Toria, Alexa, Corolada, Cat, ati auzit si voi ???
Fapte, nu numai vorbe !
Ce ziceti ?
P.S.: Cine era cu statistica ?... Ca īncepuse bine...
Nelke
alinah spune:
Da, da, ioooo eram cu statistica , va indexez pe toate
Da, da, io sunt SRI-sta
O s-o pun din nou de o statistica, putintica rabdare....ca tb sa recitesc mai tot capitolul anterior...
Pana una alta, daca tot vorbim de recensamant, Carola, spune-ne mai multe despre tine, varsta, profesie, copii etc....copii e clar, am citit, inca nu
Pai daca o puneti de intalnire, ma urc in tren, il anexez si pe sufeltelul meu si venim la
Data trecuta n-am avut cum sa ma impart...am vorbit initial de Viena, asa ca am ramas pe Viena. M-am tinut de fapte
Nelke, sa-mi spui daca te intereseaza cd-urile sa ma pun pe treaba "burn baby, burn"
Nelke spune:
Alinah..am fost īn contratimp... ce bomboana de fata esti tu, ca īntelegi, anumite lucruri se fac NUMAI cu sufletul, cu inima, altfel nu le poti plati vreodata, niciodata...egal cīt de multi sau de putini amārīti de bani ai... īntelegi, Alina ? Poti fi foarte sarac, egal cīti bani ai, daca n-ai nimic sufleteste de daruit...
Dar poate mai stam de vorba despre multe, acum ca ne avem, nu-i asa ?
Nelke
TORIA spune:
Va multumesc dragele mele pentru urari si ma bucur ca va-ti gandit si la mine.De nu am avut cu cine poate maine seara daca ajunge sotul acasa,sa nu zica dupa ca am baut singura.Alinah si tu Nelke dar voi asa tarziu mai stati pe aici?eu una nu cred ca asi rezista.Ce ziceti de 8 Martie sa ne intilnim in ce zi pica?Ar fi misto si poate se mai incalzeste si afara.la toate si astept sa va hotatiti cu intilneala.
FIECARE PENTRU EL SI DUMNEZEU PENTRU TOTI
Babee spune:
ba..io-mi iau jucariile si plec...ce-i asta ma intalneala fara mine??????Plus ca visez si eu la o vizita la Salzburg...de cativa ani..ca nu si-a facut asta timp si chef sa mearga.Ma stiti cu burtoiul mare si voi gata hai la intalneala..Alina..ma tradezi, ha??Te duci si pe mine nu ma iei...Profitati de butelca mea in vena si va intalniti????
Bine..fie, de data asta va iert da in vara sa va fereasca Dumnezeu sa ziceti nu putem ca nu stiu ce va fac...Sa-mi creasca si mie Bubu nitelus si gata..la prajeala si la fete cu el.Si-asa colegii lui Vio s-au programat la baby sitting, sa mearga pe Mariahilferstraße la agatat fete cu bebele meu.Ei zic ca or sa aibe succes..dar eu cred ca Bubu va avea
Nelke, scumpa n-am idee cum sa invete amica romana,,,ca noi n-am avut asa probleme de-astea pana acum.Atat ce am eu un curs meserias(carte si caseta) de invatat romana dar prin engleza.Deh, la vremea respectiva nu m-a interesat si germanaDar e bine ca stie Alina, si s-ar putea sa-ti fie tare de ajutor, nu???
Ba ce-as bea o bere...........ma uit la una in frigider si cam imi face cu ochiul..sa o beau,. sa nu o beau..dar mi-e cam pofta.Stau si eu pana la pranz ca acum dupa lapticul de dimineata si sa vedeti distractie azi.Nici contractii n-o sa mai am
Azi na ca nu-mi mai e asa rau...ma duc de-acum mereu sa-mi bage butelca la vena, ca am si dormit, am mai gemut eu in somn nitel dar mai recuperez...Alina..baga somn cat poti...ca dupa...(zic babele)
Pupici la lume
'Fiecare dintre noi este un inger cu o singura aripa.Si nu putem zbura decat imbratisandu-ne unul pe celalalt.'
Iubi, mamica cu burtica:)
carolada spune:
buna fetelor!
in loc sa ma duc sa iau paine si alte alea ca acus vine zmeul si plange de foame(ce ma seaca asta ca tre sa mergi un km sa iei o paine aici,nu mai zic de tigari,acasa la orice colt de strada gaseam un chiosc si mai luam cate ceva,aici )stau pe net.
deci pt.curiosi am 34 ani,m am ingrasat vreo 10 kile de cand am venit aici (luna si kilul)profesie nu am deocamdata decat sa stau acasa si sa am grija de bb ul meu(sotul:).
draga nelke nu ti cer sa fii mai tanara si mai frumoasa decat mine
nelke,si eu ma gandesc uneori ca romana e grea de invatat pt.straini dar asta nu ma consoleaza deloc atunci cand tre sa invat germanae de admirat prietena ta ca vrea sa invete romana,eu am daca vrei un manual cu casete din romania,dar casetele nu stiu daca ii folosesc,daca vrei ti o imprumut.
toria daca stiam ca esti singurica,iti faceam o surpriza si ma repezeam pana la tine ieri,ramane pe altadata.eu ma gandeam ca ai casa plina de musafiri
babee ai grija de tine si de ala mic si nu l lasa la agatat fete de pe acuma
o zi buna fetele,
carolada