Meniuri de Craciun
Raspunsuri - Pagina 2
simonaM spune:
quote:nu se fierbe adi.se pune crud....cit sta o noapte sau citeva ore cu ceapa se inmoie putin si are un gust extraordinar.eu trebuie sa fac in fiecare an aceasta salata pt ca musafiri meu ma anunta din timp sa le fac brocoli cu sunca si maioneza. asa ca spor la treaba.mona78
Originally posted by adi69
Simona,brocoli nu se fierbe deloc,il pui crud in salata?Dia si bebe Rucsi
simonaM spune:
candy...incearc-o si ai sa vezi ce buna o sa iasa si aspectoasa. spor la treaba.sa ma anunti cum ti-a iesit aperitivul ligia.mona78
adi69 spune:
Hei,nu mai are nimeni meniul pregatit?
Simona ,cred ca am sa fac si salata de telina si cea cu brocoli...
Dia si bebe Rucsi
SIMONABB spune:
eu fac retete din revista "Practic in bucatarie"
sunt trimise de cititori, deci testate.
SIMONA
tunad spune:
Poate-s cam "ruginit" dar, CRACIUN... inteleg: caltabos, carnati, sarmale, toba, lebar, friptura...din porc.
Deschiderea....cu o tuicuta fiarta si...vin rosu...
Sarbatori fericite!
Ea spune:
Buna fetele!
Eu de Craciun pregatesc asa:
- platou rece care cuprinde : soricul de porc, lebar, toba, carnaciori, branza telemea de vaci, cascaval, masline si un buchet de legume proaspete, adica niste rosii, castraveti, praz.
- piftie
- sarmalute
- ciorbita de oase cu bors sau ciorbita de salata
- fripturici ( cotlet si muschiulet) asortate cu muraturi (gogonele, gogosari si castraveti).
Iar la desert punem frumos pe masa fructe - portocale, mandarine si pufosul cozonac, care asteapta frumusel sa fie infulecat, daca se mai poate.
Sa fie pe masa o tuica romaneasca de prune si sa miroasa "a fiarta" cum spunem noi romanii, un vin alb de tara si niste provizii de bere pentru a doua zi cand avem acele stari de greata ca sa ne dregem, cum spune sotul meu.
Va doresc Sarbatori fericite!
Ea.
Andruska spune:
Cum familia noastra este mai mult vegetariana (de fapt mancam peste), noi vom avea un Craciun mai deosebit si cu papa mai fara CARNE
Retete fara carne aveti ?
Multam si sarbatori fericite ,
Andra cu burtica de 33 saptamani si Andrei (4,3 ani)
Album Andrei:
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=954&cid=448