Meniuri de Craciun

Meniuri de Craciun | Autor: adi69

Link direct la acest mesaj

Sant in impas cu masa de Craciun,asa ca am o rugaminte la voi.Nu vreti sa -mi scrieti aici ce mancaruri veti avea pe masa de Craciun,poate ma inspir de la voi..un pic...
Anul trecut am avut tot felul de antreuri facute dintr-o carte cu retete de bufet suedez,as face tot de alea ca sant bune ,dar musafirii sant aceiasi si nu as vrea sa-i plictisesc...:)
Daca ati stabilit meniul de Craciun,il scrieti si aici?
Multumesc!

Dia si bebe Rucsi

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns missiday spune:

Adi, posteaza si tu retetele alea, te rog muult!Daca au fost bune, sigur musafirii nu vor fi plictisiti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonaM spune:

adi eu azi mi-am scris lista ce sa fac pe sarbatori.uite aici:aperitive:crenvusti in aluat,aperitiv ligia,rulou cu carne tocata,piept de pui invelit in feliute de bacon,snitele,brocoli cu sunca,si mai fac aluat pt pateuri umpluta cu crema de spanac rulada de pui.felu 2....supa de perisoare cu carne afumata.felu3 ..cartofi pure cu pulpe si legume la punga,si sos gravy de curcan.desert....am sa fac din retetele ce le-am scris pe forum...ceva saratele cu chimin,prajitura cu napolitana,piersici,ceva rulouri cu nutela si cu frisca,salam de biscuiti,albinita si ceva foi cu caramel.iar la ce m-am gindit de revelion o sa le scriu mai tirziu.daca te intereseaza vreo reteta din cele scrise pot sa ti le scriu.mie imi place mult brocoli cu sunca si cu maioneza.mona78

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Simona ,dai reteta la brocoli cu sunca si maioneza?

Dia si bebe Rucsi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Candy spune:

Si aperitiv Ligia cu ce e?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Candy spune:

Eu fac choux umplute cu diverse paste (choux-urile se pot cumpara sau se fac in casa) - cu pate de gasca, pasta de peste cu castraveti murati, icre, pasta de oua, sunca, branza cu marar - ce-ti place.

Nelipsita e salata de telina cu pui si nuci, cu sos de maioneza.
Alte sugestii:
- rulada de branzeturi (din cascaval feliat uns cu o branza cremoasa, la alegere, bucatele de sunca si rulat)
- cabanos invelit in muschiulet de porc (muschiuletul taiat in doua fara sa se separe cele doua bucati, batut, iar cabanosul rulat in acesta , legat si dat la cuptor)
- jambon cu pepene galben (f. simplu de facut)
- ardei umpluti cu pasta de branza si taiati felii
- rosii umplute cu porumb cu maioneza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:



Missiday,ti-am postat retetele la un subiect separat.Candy,da-mi si mie reteta de salata de telina cu pui si nuci.Te rog !

Dia si bebe Rucsi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonaM spune:

[quote]Originally posted by adi69
Simona ,dai reteta la brocoli cu sunca si maioneza?Dia si bebe Rucsi[/quotadi 69 am sa iti scriu reteta de brocoli.ai nevoie de un brocoli...sau cit vrei tu o capatina doua cit vrei tu.il tai tot bucatele sau il rupi bucati mai mici iar cozile le tai si ele marunt .daca ai ceapa rosie e bine ...daca nu e buna si cea alba...sa fie mare de tot.pui intr-un castron brocoli taiat marunt cu ceapa taiata iar marunt si lasi de pe o zi pe alta la frigider....sau si afara ca deja e frig .poti sa il faci se seara iar dimineata il pregatesti.pe urma cind il pregatesti....tai sunca,afumata(daca nu ai afumata e buna si cu neafumata) bucatele cit vrei tu ...mai mari mai mici ...eu le tai marunt.pe urma le pui la prajit cu putin ulei si vegeta.dupa ce sau prajit putin se adauga peste brocoli cu ceapa cu tot cu uleiu.se amesteca bine si se pune maioneza si daca vrei o lingura de smintina la maioneza.incearcal iasa un deliciu.se foloseste la aperitiv.daca nu ai sunca...eu cite o data foloseam si crenvusti afumatimona78

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonaM spune:

[quote]Originally posted by Candy
Si aperitiv Ligia cu ce e?[/quotept candy.aperitiv ligia.se face o omleta din 5 oua.se bat tare albusurile,iar galbenusurile frecate anticipat,apoi se adauga cascaval ras marunt(circa 50 grame+un pic sde sare)se pune toata in tava (de prajitura,) la copt ....dupa ce vezi ca sa copt ca pt o amleta o iai si o rulezi calda.trebuie sa pui hirtie speciala in tava...adica hirtie ca si pt prajituri unsa cu ulei si se ruleaza calda.dupa racire se umple cu brinza de oi(eu am pus feta ca numai de aia am aici)+boia+piper+sare...daca e sarata brinza nu mai trebuie sa sari.aceasta crema se amesteca bine si se intinde peste omleta.la margini se pune cabanos sau crenvusti fierti si se ruleaza strins.dupa racire se taie feli subtiri.e foate aspectoasa.incearc-o.o sa fie buna.daca nu intelegi ceva spunemi ca o sa ii mai spun la ce nu sti.bafta!!!!mona78

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Candy spune:

Multumesc de reteta, Simona, suna foarte bine, o s-o incerc sambata sau duminica.

Pentru adi69 - Salata de telina cu pui si nuci

O telina mare rasa + un mar fara coaja, ras + un pumn de nuca taiata (nu macinata prin masina, ca sa se simta gustul!)+ o jumatate de piept pui fiert in supa, racit si tocat cubulete + un pic de zeama de lamaie si 2 linguri de maioneza (eu folosesc maioneza light la borcan, gata preparata, dar merge si cu clasica). Deasupra poti orna cu portocale si patrunjel, da un aspect deosebit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Simona,brocoli nu se fierbe deloc,il pui crud in salata?


Dia si bebe Rucsi

Mergi la inceput