Meniuri de Craciun

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Floare de Colt spune:

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=16534

quote:
Originally posted by Andruska

Cum familia noastra este mai mult vegetariana (de fapt mancam peste), noi vom avea un Craciun mai deosebit si cu papa mai fara CARNE

Retete fara carne aveti ?

Multam si sarbatori fericite ,

Andra cu burtica de 33 saptamani si Andrei (4,3 ani)
Album Andrei:
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=954&cid=448



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

O intrebasem pe SimonaB dar poti sa spui si tu.
Eu m-am hotarat la :
-placinta cu ciuperci
-chec aperitiv
-salata de telina cu pui si nuca
-salata de brocoli
-caltabosi(contributia cumnatei)
-carnati de casa si salata boeuf(contributia sorelei)
-friptura de porc(cu harbuz murat)
-multe prajituri...!
-Mos Craciun cu multe cadouri(si nu numai pentru copii!)
(ultimul fel este absolut obligatoriu)

Dia si bebe Rucsi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANDRUSHKA spune:

Fetelor, eu nu am asa retete speciale ptr Craciun, dar le voi prepara pe cele traditionale. Ce vreau sa inovez este modul in care voi prezenta respectivele aperitive. m-am gandit sa nu mai pun pe masa salata Boeuf sau vinetele, ci sa fac niste cosulete/tarte (cred ca ma gandesc la choux-urile de care zice Candy) din aluat, cat sa imbuce omul o data. Acum intrebarea: fetele de pe aici, gasesc asa ceva prin supermarketuri? SimonaM, am vazut ca tu stai in Troy, eu sunt din Warren, ai idee de asa ceva?Si, daca totusi nu gasesc gata preparat aluatul, cum sa-l fac eu in casa? Imi trebuie un aluat care sa ramana fraged macar o zi, ptr ca le voi prepara cu o zi inainte ( lucrez in Ajunul Craciunului...)Foarte interesante ideile voastre de aperitive, am sa le-ncerc odata.Va pup.

Yesterday I dared to struggle, today I dare to win!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonaM spune:

quote:
Originally posted by ANDRUSHKA
Fetelor, eu nu am asa retete speciale ptr Craciun, dar le voi prepara pe cele traditionale. Ce vreau sa inovez este modul in care voi prezenta respectivele aperitive. m-am gandit sa nu mai pun pe masa salata Boeuf sau vinetele, ci sa fac niste cosulete/tarte (cred ca ma gandesc la choux-urile de care zice Candy) din aluat, cat sa imbuce omul o data. Acum intrebarea: fetele de pe aici, gasesc asa ceva prin supermarketuri? SimonaM, am vazut ca tu stai in Troy, eu sunt din Warren, ai idee de asa ceva?Si, daca totusi nu gasesc gata preparat aluatul, cum sa-l fac eu in casa? Imi trebuie un aluat care sa ramana fraged macar o zi, ptr ca le voi prepara cu o zi inainte ( lucrez in Ajunul Craciunului...)Foarte interesante ideile voastre de aperitive, am sa le-ncerc odata.Va pup.Yesterday I dared to struggle, today I dare to win!iti dau eu o reteta...dar eu am gasit in ultima vreme in sam,sclub...acuma m-am uitat si nu am mai vazut dar eu le pregatesc acasa.haide ca o sa iti scriu cum le fac eu.
125 faina,100 gr unt sau ulei,sau margarina,1/4 l apa,3 oua mari si mai putin de 0 jumatate de lingurita de sare.intr-o olita se pune sa fiarba apa cu uleiu sau untu si sarea.cind da primul clocot se ia vasul de pe foc se adauga faina toata odatasi se amesteca repede si se pune iar pe foc...se amesteca de citeva ori pina se deslipeste aluatul de pe fundul vasului.se lasa la racit.cind este putin rece se adauga ouale unul cite unul pe rid amestecitd bine dupa fiecare pina se incorporeaza in aluat.daca ai oua mici atunci pune 4 ca sa fie aluatul putin moale fara sa curga si sa isi mentina forma,dupa ce se pun in tava.acesta aluat vezi ca se pune in tava neunsa si se coc in cuptorul dinainte incalzit la maxim.dupa 10 minute dupa ce sa introdus la cuptor se da focul mai mic la 300f(dar depinde cum iti incalzeste cuptorul....eu lam pus la 320 si nu am mai dat mai tare sau mai incet.nu se deschide cuptorul 20 minute pina ce aluatul se ridica si prinde forma,alfel se lasa si ramin cleioase..acest aluat trebuie sa creasca de 2 ori pe cit au fost,si ramin goale la mijloc.se coc cam 30 minute sa fie putin rumenite,daca se tine mai putin vezi ca iasa cleioase.preparatul din acest aluat se usuca repede,chiar si pina a 2 zi.pentru a le pastra fragezimea trebuie tinute in punga de nylon la rece sau la frigider,unde se pot pastra mai mult timp.la nevoie se poate incalzi 10 minute in cuptor ca sa se reimprospateze,iar dupa ce sau racit se umple cu ce umplutura vrei tu.aceasta reteta o am eu ,,eu le-am facut mai mult cu budinca si cu glazura pe deasupra.sper sa intelegi din ce ti-am scris...sau incearca sa vezi daca este la sam,sclub.ma bucur mult ca uite suntem vecine...te invit pe la mine....eu stau la 15 maile cu dequnder.si o sa facem amindoua un craciun pe cinste.sarbatori fericite.mona78

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANDRUSHKA spune:

Simona, iti multumesc pentru reteta si ptr invitatie. Nu am gasit de cumparat, asa ca am sa m-apuc de facut aluat.In ajunul Craciunului am si eu invitati, dar poate ne vom vedea odata si-odata.oricum, multumesc din inima.
Andreea

Yesterday I dared to struggle, today I dare to win!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonaM spune:

quote:
Originally posted by adi69
O intrebasem pe SimonaB dar poti sa spui si tu.Eu m-am hotarat la :-placinta cu ciuperci-chec aperitiv-salata de telina cu pui si nuca-salata de brocoli-caltabosi(contributia cumnatei)-carnati de casa si salata boeuf(contributia sorelei)-friptura de porc(cu harbuz murat)-multe prajituri...!-Mos Craciun cu multe cadouri(si nu numai pentru copii!)(ultimul fel este absolut obligatoriu)Dia si bebe Rucsi
adi ai facut salata de brocoli.cum ti-au iesit?mona78

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Simona,am facut ambele salate si au avut succes.Cumnatul meu si-a tras bolul cu salata de brocoli in fata si i-a dat batai pana l-a terminat iar salata de telina(din care am facut mai multa) a mancat-o cu placere sotul meu.
Mersi de retete !

Dia si bebe Rucsi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

initial postat de teo1970
Meniu de craciun


și eu m-am hotărît ca anul acesta să particip cu "creațiile" mele la masa de Crăciun, la capitolele "Aperitive" și "Prăjituri".

După ce am consultat forumul DC, eu una m-am hotărît la:

1. rulouri de șuncă (presată, de Praga) umplute cu salată (boeuf sau belgiană: piept de pui, ciuperci, maioneză, castraveți murați în oțet, pătrunjel/ le poți lua pe toate de gata sau chiar să cumperi o salată gata făcută)

2. ficăței de pui înveliți în kaiser (se fac la cuptor, f. ușor)

3. coșulețe de roșii umplute cu pastă de brinză (se mai pot umple cu conopidă, salată de vinete, maioneză, etc., tot felul de alte chestii pe care le poți cumpăra, la fel, de gata) – cu tortițe de ardei gras verde

4. mini-choux-uri umplute cu icre și pastă de pește (de anșoa sau de somon, cumpărate toate); dacă nu găsesc choux-uri de cumpărat – o să le fac în casă

5. “șoricei” pentru copii, dar și pentru adulți sunt f. haioși: pe o felie de șvaițer se așează cu fața în jos o jumătate de ou fiert (ca atare sau umplut cu altceva, dacă vrei), care reprezintă corpul șoricelului; ochișorii îi faci din boabe de piper negru sau din măsline; gura din gogoșar murat roșu, mustățile din firicele de pătrunjel, codița din tulpină de pătrunjel sau din mărar, urechiuȘele din bucățele de ardei verde, înfipte în dou㠓fante” pe care le faci înainte. Sunt (un pic) migăloase, dar mi s-a spus că efectul pe care-l fac asupra mesenilor merită efortul!

6. “arici” de chifteluțe. În locul banalului vas sau platou pe care să așezi chifteluțele la masă se poate aranja un suport f. haios, de mare efect și el: se ia o varză crudă (nu contează culoarea), de dimensiuni cît mai mici, care se îmracă în staniol (folie de aluminu) ; chifteluțele, de dimensiuni cît mai mici sau , in fine, nu chiar mari, se înfig în scobitori de lemn (din alea ascuțite la ambele capete), cam la mijloc. Un capăt al scobitorilor se infige în suportul de varză, unele lîngă altele, astfel încît varza să fie acoperită complet cu chifteluțe, care vor da culoarea maro a “ariciului”, iar celălalt capăt al scobitorilor rămîne în aer, reprezentînd acele “ariciului”.

Sper ca ti-am fost de ajutor cu sugestiile mele, spor la treaba!

Teodora [/font=Comic Sans MS][/green]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

initial postat de adi69
Preparate pentru bufet suedez


Pasta de branza picanta
500g branza de vaci,150 g cascaval,1 catel usturoi,1 ceapa mica,cimbru maruntit,1 lingura de busuioc maruntit,boia ,piper,sare
Ceapa se toaca,usturoiul se piseaza,cascavalul se rade.se mixeaza apoi cascavalul cu branza,se adauga usturoiul,ceapa,cimbrul si busuiocul.se prasara cu piper,sare boia si se amesteca pana se omogenizeaza.Se da vasul la frigider pentru circa 12 ore.


Crochete de cascaval
100g cascaval,120g telemea,2 oua,3linguri de faina,pesmet,ulei

Cascavalul si telemeaua se dau prin razatoare ,dupa care se amesteca bine cu ouale,batute usor,si cu faina.Se da compozitiala rece timp de o ora ,apoi se modeleaza forme rotunde sau alungite,care se dau prin pesmet si se prajesc in ulei incins.

Pui pane
300g file de pui,1ou,2-3 linguri de faina,5-6 linguri de fulgi de ovaz,ulei,boia,sare,piper.
Carnea se taie fasii subtiri de 1 cm,care se presara cu sare ,piper,boia si se trec prin faina.Oul se bate si se amesteca cu 1 lingura de faina si una de apa.Fasiile de carne se trec prin aceasta compozitie,apoi prin fulgii de ovaz si se prajesc in ulei incins.

Chiftelute de carne si cartofi
500g carne de porc,150g cartofi,120g faina,200ml bere,1 ceapa rosie,5 catei usturoi,2 chifle,2 oua,boia,ulei,sare,piper

Carnea se toaca si se amesteca bine cu ceapa,tocata si calita in ulei incins,cu usturoiulpisat,apoi se pune sare,piper,si boia dupa gust.Se adauga cartofii fierti si zdrobiti,chiflele inmuiate in apa si stoarse bine si se omogenizeaza.Se pregateste un aluat din faina ,bere si oua, de consistenta celui de clatite.Chiftelutele se trec prin faina apoi prin aluat si se prajesc in ulei incins.

Ciuperci umplute
8 ciuperci mari,1 cutie de pateu,1ou,1 lingura de unt,1 lingura de mustar,zeama de la 1/2 lamaie,patrunjel verde,sare,piper.Ciupercile se spala bine ,apoi li se indeparteaza coditele si se fierb in apa cu sare si zeama de lamaie.Se strecoara ,se aseaza pe un servet de bucatarie si se lasa se se scurga bine.Pateul se amesteca cu untul,cu oul dat pe razatoare,mustarul,putin patrunjel tocat,sare si piper.Ciupercile se sareaza,se pipareaza si se umplu cu pasta de pateu.se aseaza pe platou.

Rulouri picante cu branza
300g telemea,150 gr crema mascarpone,4 linguri de cascaval afumat,50ml visinata,6 linguri de boabe de piper
se mixeaza telemeauacu crema Mascarpone si cascavalul dat pe razatoare,apoi se adauga putin cate putin visinata.Daca pasta obtinuta este prea moale,se lasa sa stea la rece timp de 2-3 ore.Se imparte in patru si se aseaza fiecare bucata in folie transparnta,dandu-i-se forma de cilindru.Se piseaza boabele de piper si se presara pe hartie pergament.Se indeparteaza folia de pe rulourile se branza si se trec prin piper.Se lasa apoi la frigider pana in momentul servirii cand se taie felii.Acestea se servesc cu crutoane sau cu paine integrala.

Rulouri cu sunca si branza
12 felii de sunca,180g branza topita,3 linguri de ulei,1 ceapa verde,2 rosii
Se mixeaza branza cu ceapa,taiata marunt cu 3 linguri de ulei,sare si piper.Se unge fiecare felie de sunca cu1 lingura de pasta de branza si se ruleaza in forma de cornet.se orneaza cu felii de rosii.

Rulouri de sunca cu oua si nuca
4 felii de siunca,4 oua,50g nuca,200g branza de vaci,6 rosii,1/2 castravete
Ouale de fierb tari,dupa care se decojesc.Se taie marunt ouale si nuca apoi se amesteca bine cu branza de vaci.Se unge fiecare felie de sunca cu pasta obtinuta si se ruleaza .Se orneaza cu felii de rosii si castravete.

Rulouri de cascaval cu pasta de peste.

250 g peste (din conserva),200 g cascaval,200 g branza topita ,30g ceapa rosie,zeama de la 1/2 lamaie,sare
Se da ceapa pe razatoare si se stoarce ,iar pestele se paseaza.Se mixeaza branza cu pestele,zeama de lamaie si putina sare.Cascavalul se taie felii subtiri,care se ung cu aceasta pasta ,se ruleaza si se fixeaza cu scobitori.Se lasa rulourile la rece pana la servire.


Astea sant aperitivele care le-am facut anul trecut la masa de Craciun.Sant alese dintr-o carte "Preparate pentru bufet suedez" unde mai sant sia alte minunatii de retete.


Dia si bebe Rucsi

Mergi la inceput