Stiti ceva de gripa asta?
Raspunsuri - Pagina 4
irinabobe spune:
selene du-te preventiv la un control orl. pe mine durerea de ureche m-a luat ieri dupa amiaza, tot asa se lasa si in jos.
dimineata am plecat pe propria raspundere din spital ca cica e timpanul gata gata sa sara vroiau sa ma bage pe antibiotic pe branula. deci avanseaza distractia ciudat de repede...
Selene_Bunny spune:
Apoi n-are cine-mi da trimitere acum.
tomaca, virusul ala de care zici tu - si care e virus din familia herpesurilor, uite ce zice Wikipedia de el:
Infection with EBV occurs by the oral transfer of saliva[7] and genital secretions.
M-am ferit sa-l sarut pe-al meu pe gura in tot timpul asta si sa folosim aceleasi pahare/cani/sticle/lingurite de medicamente. Cu copilul, la fel. Hai sa zic, totusi, ca s-a intamplat transfer de saliva. Dar cu soacra? Sau cu cumnata?
tomaca spune:
Selene, nu e obligatoriu ca au avut acest virus. Eu am scris doar despre ce mai circula pe piata si seamana a gripa si cei mai multi doctori nu se gandesc la el.
Acum cu soacra si cumnata, daca locuiti in aceeasi casa ori va vedeti des, e suficient sa puna mana pe ceva unde au ajuns stropi de saliva (de la tusit, stranutat etc) si sa se contamineze. Repet, probail au avut altceva.
Selene_Bunny spune:
Ba nu, ca ai si tu dreptate, tot pe aici au fost. La stropi de saliva m-am gandit si eu. Dar totusi, pe Daria chiar a examinat-o cumnata... Hm...
Si prea seamana simptomele noastre cu cele ale celorlalti 4 oameni cu care am vorbit... Cu aia chiar n-aveam cum schimba pic de saliva...
Eu inca tusesc oribil...
XIO spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Sunny71 Eu am alta problema, dar tot la gripa ma duce gandul. Sotul meu are de 3 zile febra mare, adica 39...39.5.Ii dau antitermice, ii scade o ora , doua si iar creste.Nu are alte manifestari, nu il doare in gat, nu tuseste, nu are nimic.Numai febra care il tine la pat.Am fost la medic si l-a consultat, a facut si radioscopie pulmonara si nu are nimic.Am fost cu el la medicul internist si a facut o echografie ca ziceau ca e ceva la rinichi, a facut analize sa vada daca e infectie urinara, dar nimic. Nu stiu unde sa mai mergem, ca febra asta nu a aparut degeaba.Ma gandesc ca e tot gripa, dar totusi fara alte manifestari? |
Ce a iesit la analiza urinei?
De obicei febra mare fara nimic aparent are cauza urinara sau se poate si gastroenterologica. Dar urinara-renala e in majoritatea cazurilor.
Sunny71 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui XIO
Ce a iesit la analiza urinei? De obicei febra mare fara nimic aparent are cauza urinara sau se poate si gastroenterologica. Dar urinara-renala e in majoritatea cazurilor. **Fur is for petting*** http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916 |
Analiza urinei a iesit bine, si urocultura si sumarul, leucocitele sunt in limite normale.Monocitele crescute1, 29 10^3/ul ( interval de referinta(0- 0, 2-/10^3/ul) si limfocitele scazute 11, 4% (valori normale 20-55%) si 1, 21 10^3/ul (interval de referinta 1.5-6.5/10^3/ul).
Xio, numai tu poti traduce din chineza asta incurcata. Medicii care au vazut analizele nu au zis nimic despre valorile astea.Poate ma lamuresti tu.
piccaflor spune:
Salutare!
Eu ma confrunt de mai bine de o luna cu o astfel de gripa (sau ce mama ei o fi).Nu am avut febra mare,dar in rest absolut tot ce spuneai tu. Iau antibiotice de 10 zile, dar sincer nu vad mari rezultate. Si ca mine sint multi pe aici.
Selene_Bunny spune:
piccaflor, ma sperii. Nici eu nu am avut febra mare, insa nici acum nu pot dormi din cauza tusei si mucilor.
Sotul ieri a trebuit sa reia serviciul, a zis ca simte ca ii fuge trotuarul de sub picioare si o ia cash.
Selene_Bunny spune:
Eu o iau cu capul cash imediat, daca nu ma fac odata bine, sa functionez si eu normal...