idei de subiecte
Raspunsuri - Pagina 4
sunnyday07 spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui A_Iulia
Stii ca are 4 volume in total, da? |
am fost informata
O sa le cumpar, volumul 1 l-a recitit de curand, a invatat alfabetul din carte, m-a surpins cu o poveste despre moaii din Insula Pastelui
Mickyyy spune:
Aooleeeu, ce dureri de cap mi-a dat mie alfabetul ala
, cand le citeam seara din volumul 2!! Si venea cea mare langa mine, mandra nevoie mare, uite mami ce usor e, si-ncepea sa citeasca aproape cursiv hieroglifele alea!!
Sincer, chiar nu inteleg de ce abandoneaza atat de repede lectura, orice incepe, citeste o vreme, si apoi renunta!
missdarcey spune:
Eu stau si ma intreb de ce aveti atatea pretentii de la un copil pe timpul vacantei.
In primul rand cand locuiesti intr-un apartament posibilitatile sunt reduse.
Stiam ca se practica asa:
-parintii isi iau o saptamana de concediu in timpul vacantei copiilor ,
-dimineata iei rucsacul in spate si copiii de mana si pleci unde te taie capul
-planifici niste activitati de vacanta ,inot ,patinoar ,arta , etc,
-inviti prieteni ai copiilor acasa la tine sau merg ei la prieteni , colegi.
-bunicii nu trebuie scosi din ecuatie , daca stau la casa e aur.Eu cred ca nu exista copil caruia sa nu-i placa sa se joace prin copaci , cotloane,sa vada mormoloci sa,sa, sa....,
-biblioteci , muzee, case memoriale,ferme, parcuri,
-inainte de vacanta de intocmit o lista cu ce ar vrea sa faca fiecare si adus totul la numitor comun,
-iei trenul si faceti o mica calatorie pana la ...,
-Nu rata nimic ce e gratuit!!!!
-sunt infinite posibilitati dar singura conditie e ca un parinte sa fie disponibil.
Noi am avut doua saptamani de vacanta si sunt de doua ori mai obosita decat daca as munci din greu
. Dar a trebuit sa organizez , sa planific si sa nu cer prea mult.
Azi e prima zi din saptamana asta cand suntem acasa sau nu avem pe cineva la noi . So far ...![]()
...si , da , suntem care la televizor , care la computer ,inghetata printre...
Mickyyy spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui missdarcey -bunicii nu trebuie scosi din ecuatie , daca stau la casa e aur.Eu cred ca nu exista copil caruia sa nu-i placa sa se joace prin copaci , cotloane,sa vada mormoloci sa,sa, sa...., |
N-o cunosti pe fie-mea

Cat despre concediul parintilor cand au copii vacanta, nu stiu cum e la voi, dar in Romania au un sistem la clasele I-IV cu o groaza de vacante intersemestriale de cate 1 saptamana. Pai nu-mi mai ramane nimic din concediul meu daca la fiecare saptamana de-a lor de vacanta imi iau si eu una de concediu!!
ingridnen spune:
missdarcey, tu stii cat costa aceste activitati de vacanta
mai ales daca ai 3 copii, ca Mickyy...
Am stat si eu trei zile acasa, mai mult nu puteam sa-mi iau, aveam ceva delegatii de primit la serviciu. In afara de Oraselul copiilor (unde l-am "dat" doar in roata mare si i-am luat o portie de gogosi) si parcul de langa noi, n-am fost pe niciunde.
Iar eu am muncit de dimineata pana seara...cine stie cand mai prind ceva zile libere..
Ingrid si Cristi 10 ani
sunnyday07 spune:
voiam sa mai zic la noi pasiunea pentru citit n-a venit peste noapte, vreun an de zile n-a citit mai nimic, pentru ca i-am spus ca eu nu-i mai citesc (nu cred ca vreodata m-a oprit ea din cititul unei povesti) si ei i-a fost greu pana a reusit sa citeasca si sa inteleaga ceea ce citeste in acelasi timp ![]()
cred ca prima carte pe care a savurat-o a fost Jurnalul unei pustoaice - acum a citit volumul 3 si inca ii place
si inca ceva - eu imi storc de mult ori imaginatia pentru a transforma teme mai sordide in activitati interesante - atata timp cat iese ceva de desenat, mesterit si sclipeste nu conteaza ce invata de fapt ![]()
Mickyyy spune:
apropos de activitati, a fost cineva aici? http://masina-timpului.ro/Ateliere_Copii/ateliere/ ?
tot primesc mailuri de la ei, si azi am intrat de curiozitate pe site si pare interesant, dar cam scump.
Naty spune:
sunnyday multumesc pentru link.
missdarcey dar cat concediu sa aiba un parinte pentru a umple toate vacantele scolare?
Si da, exista copiii carora sa nu le placa joaca prin cotloane.
Ioana mea zbiara daca vede o insecta si se ingretoseaza toata si nu ar umbla Doamne Fereste prin praf sa se murdareasca ![]()
Mickyyy chiar ca seamana fetele noastre.
Nu am fost la Masina Timpului dar am auzit ca e foarte interesant.
Ma rog, ma indoiesc ca pe Ioana ar interesa-o, dar vroiam si eu sa incerc.
missdarcey spune:
Mickyyy , nu sunt chiar o groaza .Noi avem 3 trimestre(!) si cate o saptamana in timpul trimestrului ,E mult mai mult .
Un parinte isi poate lua liber trei zile , celalalt doua zile .Nu e imposibil.
Daca fetei nu-i place la tara e ok , sunt destule activitati pentru vacanta , mai ales in Bucuresti nu cred ca e vreo problema.
Sau poti face cu schimbul cu un alt parinte , o zi tu iei copiii si ii duci undeva ,o zi merge alt parinte si ia si fetita ta .
Eu ieri am mai avut doua prietene de-ale copilei , am mers la BM si sa vezi ce s-au distrat.
Alege intai locurile gratis , nu trebuie sa te ruinezi cand e vacanta.
ingridnen spune:
unde-s locurile acelea gratis (in Bucuresti), vreau sa stiu si eu...
Ca eu numai pe bani gasesc ![]()
Apropos, mi-am mancat deja vreo 10 zile din concediul de anul acesta pentru vacanta, imbolnaviri, scoala inchisa din varii motive...
Ingrid si Cristi 10 ani