Sunt inconstienta daca...

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

In 2008 niste prieteni au fost in Thailanda pentru un sejur mai lung. Cand sa plece de acolo s-au trezit ca aeroporturile erau blocate si au trebuit sa doarma cateva zile pe scarile unui hotel ( nu se mai gaseau locuri la hoteluri).
Acum privesc totul ca pe o aventura extraordinara dar atunci nu le-a fost prea bine mai ales ca au existat momente in care s-au temut pentru viata lor.
Numai tu poti hotara daca esi dispusa sa accepti riscuri.
Daca esti genul panicos eu zic ca mai bine nu mergeti decat sa stai tot sejurul cu gandul la ce s-ar putea intampla.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Problema nu este avertismentul de acum, ci modul cum pot escalada lucrurile in viitor.

Ca asa si eu am luat excursia cand totul parea ok, toti ma incurajau ca nu se intampla nimic, ca turistii sunt in siguranta....pana au inceput sa traga cu rachetele unii in altii cu 2 zile inainte de plecarea in excursie.

Daca tu esti ok cu asigurarile astea si poti sa mergi linistita sa stai la soare intr-o zona oarecare de conflict, cu rachete vajaind pe la urechi sau cu risc crescut sa fii luat prizonier de vreun terrorist, pai eu una nu am fost in stare. Pana la urma in concediu te duci sa te relaxezi.

Sigur ca ti se poate intampla oriunde, insa idea e sa minimizezi riscurile, pe cat posibil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iarina_r spune:

Gabitza2005 nu sunt panicoasa de felul meu, dar Iulia_A are dreptate... problema e ca sunt alegerile astea parlamentare si mi-e ca va fi escaladat conflictul dupa ce se va cunoaste rezultatul lor...

E posibil sa mut concediul in iulie ... sa vedem ca nu depinde de mine... si atunci va fi cu siguranta in Grecia daca va fi in luna iulie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui iarina_r

Citat:
citat din mesajul lui Letitia1
Da ce te-ai zburlit asa? Ai cerut pareri pe un forum public, ti le-am dat. De aia e asa ieftin acolo ca e periculos, asta ti=am explicat. Iftin si bun nu exista. Din partea mea poti sa te duci si in Irak, ca am auzit ca e cald la sfirsit de mai, daca tot nu iti pasa de securitate. Ai deschis subiectul asta numai ca sa fii reasigurata ce bine e in Egipt, sau ca sa afli daca intr-adevar e periculos sau nu?


Da de asta am cerut pareri sa aflu de la persoane care au fost. Si mi s-a raspuns.

Insa nu am cerut pareri cu privire la cum sa-mi cheltui bugetul sau sa fiu judecata pentru cat de ieftin sau nu am ales, caci tu asta ai facut ai emis o judecata pe bugetul meu si nu asta ti-am cerut. Era o chestie daca imi comunicai ceva concret ca ai fost in Egipt sau stiai pe cineva care a fost sau a renuntat sa plece...

Da accept sa mi se spuna ca sunt inconstienta daca vreau sa plec acolo, privind destinatia, dar nu pentru ca am ales ca e mai ieftin.

Si din contra tur operatorii cresc preturile dar nu pentru ca ar fi mai scump sau cine stie ce lux ci ca sa isi acopere pierderile si sa poata functiona si pe acea destinatie. Locurile ramase neocupate pe sejur se adauga la pretul celor ocupate...
mamica de fetita Eva in cer 38 s
MTHFR - C677T heterozigot; Factorul XIII - V34L heterozigot; tiroidita Hashimoto
We don't see things as they are, we see them as we are.


Te rog sa nu-mi bagi vorbe in gura, habar n-am care e bugetul tau si nici nu ma intereseaza. Si da, sustin in continuare ca acolo e mai ieftin pentru ca e zona de conflict. La noi au spus la stiri ca cei ce se duc, se duc pe barba lor, ca se duc si de aici multi, tocmai ca e ieftin si cred ca nu o sa li se intimple tocmai lor deva nasol.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iarina_r spune:

Ne-am hotarat vom pleca in Egipt in ultima saptamana din luna mai.

Am hotarat asta dupa informatii primite in concret si dupa avertizarile de la MAE care expliciteaza:

"Ministerul de Externe a actualizat si avertizarea de calatorie pentru Egipt, atentionand ca exista "zone sau intervale de timp care pot fi periculoase". Asa ca turistii romani sunt sfatuiti sa evite deplasarea in Cairo, Alexandria, Ismailia, Suez.
Calatoriile, in grup organizat, in statiunile de la Marea Rosie (Hurgada si Sharm El Sheikh) precum si calatoriile care includ vizitarea siturilor de la Luxor si Aswan sunt exceptate de la aceasta regula."

Avertizarile de calatorie pe zonele scrise cu rosu sunt de cativa ani... asta ar insemna ca la ei nu mai exista turisti, ceea ce nu e adevarat... asa ca vom merge... si vom vedea sper eu si cetatea Petra in Iordania, asta ca singura excursie optionala.

In rest balaceala in apa si burta la soare sau sub umbrela de lemn si stufaris, o carte buna, un suc de fructe sau o bere de ce nu, si cand ma intorc din vacanta am sa povestesc daca am simtit sau nu riscul asumat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns en_kvinna spune:

Eu am o cunostinta din Egipt care toata viata a locuit in Cairo ba chiar a participat si la revolutie. Tipa spune ca e periculos in Cairo si nu din cauza protestatarilor ci din cauza oamenilor strazii. Ma rog ea a zis ca inainte de revolutie copiii/oamenii strazii nu erau agresivi, nici nu ii observai insa dupa revolutie pur si simplu au devenit agrsivi in umbra evenimentelor din Cairo. Ei se dau a fi protestatari dar ma rog, altul este scopul. Si e foarte posibil ca presa straina sa ii si creada. Politia imi inchipui ca nu face mare lucru cu ei pt. ca ar pune numai paie pe un foc nestins inca. Ea nu recomanda Cairo ca pe un loc turistic acum, iar despre resorturile de la mare nu se poate pronunta.E posibil sa fie ok ca la urma urmei e vorba de business si cred ca exista oarece securitate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iarina_r spune:

En_kvina multumesc pentru informatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Eu an fost in decembrie ,cind erau manifestatii ,inclusive in Cairo si nu e nici un pericol. Cairo e un oras cu 22 mil locuitori si am fost la piramide,croaziera pe NIl,am mincat pe un restaurant plutitor si nu se simtea nici un pic de haos.
ghidul spunea ca e o exagerare a presei, care le destabilizeaza turismul.
Lumea isi vedea de treaba ,fara nicio grija.
In Sharm el Sheikh era lumea la plaja,yachturi,plimbari ,soare. Am mai fost si in Karnak,luxor si era aceeasi atmosfera stabile.Oamenii isi vad de grijile cotidiene si ii adora pe turisti ,ca vin cu bani.
MAE iti trimite mesaj,lucru care l-am apreciat,ca nu mi s-a mai intimplat sa te simti american.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iarina_r spune:

Multumesc dulcetica.

La asta ne-am gandit si noi cand ne-am gandit sa achzitionam sejurul pana la urma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Distactie placuta! Tocmai s-a intors Anna, de la subiectul -5kg, de la Femina.Poate sa-ti dea mai multe detalii calde.

Mergi la inceput