Clasa pregatitoare 2013-2014 (4)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ella_74 spune:

Eu nu inteleg cum in Bucuresti nu e posibil sa inscrii un copil de 6 ani jumate in clasa 1, daca a trecut evaluarea, cand in provincie acest lucru este posibil.

Pe de alta parte este adevarat ca un parinte care a ales sa nu-si duca copilul la clasa zero anul trecut desi ar fi putut, trebuie sa-si asume decizia luata cu toate consecintele care decurg de aici.

Totusi, eu daca as fi in situatia asta, nu m-as lasa si m-as duce in audienta la minister. Daca cei care implinesc 7 ani pana 31 august pot merge in clasa 1, nu va de ce, cu evaluare, nu ar putea sa mearga si un copil de 6 ani jumate.
Au foat prezentate aici 2 cazuri, copil care nu are 5 ani in toamna si mama vrea sa-l inscrie nici mai mult nici mai putin in clasa 1 si copil de 6 ani jumate pe care legea il tine in loc si-l incadreaza in clasa zero.
Despre primul caz mi-am dat cu parerea, poate sa aiba si IQ-ul lui Einstein, un copil de nici 5 ani nu are ce sa caute in clasa 1 cu copii care in clasa 1 pot implini chiar 8 ani; dar un copil de 6 ani jumate cu unul de 7 ani, nu va de ce nu pot merge impreuna in clasa 1, au pana la urma aceeasi dezvoltare psihosomatica si asta trebuie sa fie criteriul care sa prevaleze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Probabil ca nu mai formeaza clase de a 1-a si nu au cum sa "indese" prea multi copii in clasele existente. Ii vor primi doar pe cei cu varsta f mare (cf legii).
Probabil ca vor, ca pe afara, o uniformizare si "romanul" nu s-a conformat de anul trecut. Pacat ca suporta copiii consecintele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EliaElia spune:

Se pot inscrie in clasa intai cu evaluare cei care implinesc 7 ani pana la 31 decembrie, cei nascuti dupa 1 ianuarie nu pot."La solicitarea parintilor, copiii care implinesc varsta de 7 ani in perioada 1 septembrie 31 decembrie 2013, inclusiv, daca evaluarea dezvoltarii psihosomatice atesta pregatirea pentru parcurgerea cu succes a clasei I."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camina23 spune:

Buna Ella 74
Iti multumesc frumos pentru mesaj.
In masura in care timpul iti permite am sa te rog sa imi trimiti un mesaj pe PM.
Zi frumoasa tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns orchis spune:

Ella ma surprinde cand spui ca in provincie se poate! Eu cred ca inspectorii din judetele cu pricina nu sunt nici ei bine informati?

Asta ma intriga si pe mine ella: am atasat cererii pe care am depus-o la inspectorat certificatul copilului unde scria foarte clar ca varsta lui mentala era (la data cand am facut evaluarea) 7 ani si 9 luni! Se poate compara in conditiile astea cu un copil normal de clasa I? De ce aceasta discriminare, asta mi-e greu sa inteleg!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

La scoala de care apartii mai sunt locuri pt clasa 1? In Bucuresti este o mare problema cu spatiile/invatatorii. In alte zone din tara nu este si isi permit sa dea exceptii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns orchis spune:

Este o scoala (foarte) buna dar din cate am inteles au de gand sa mai infinteze o clasa I. Asta pe langa cele (cateva)locuri ramase (!) de anul trecut! Mi-au spus ca nu ar fi probleme sa-l inscriu daca ma duc cu evaluarea!
Nu-mi dau seama unde/ce nu functioneaza dar clar este ceva in tot acest sistem: inspectorat-centru evaluare-scoala-parinte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_74 spune:

orchis,
am povestit ca nepotelul meu a avut evluare saptamana trecuta; este nascut la sfarsit de noiembrie si deci prea mare sa mai stea un an la grupa mare, asa ca merge in toamna la clasa zero.
La evaluare s-a intalnit cu un coleg de gradi care nu va avea in toamna 7 ani impliniti, deci care a intrat la evaluare pentru clasa 1;
iar fratele meu mi-a spus ca a fost ulterior acceptat si inscris direct in clasa 1; si mi se pare normal fiindca copilul a repetat grupa mare si are varsta optima pentru clasa 1.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns orchis spune:

Multumesc ella!
Toti copilasi de care ai povestit implinesc 7 ani pana la 31 decembrie! Asta scrie si in lege, nu e nimic pe langa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns poohy spune:

Nu scrie in lege, scrie in exceptia de la lege despre care au zis ca este valabila numai anul asta.
Asta ca sa nu inteleaga cei care vor sa isi tina copiii la gradi inca un an si sa ii dea direct in clasa 1 la anul - ca fac 7 ani pana in 31 decembrie - ca sigur o sa se poata.

Mergi la inceput