Clasa pregatitoare 2013-2014 (4)
Raspunsuri - Pagina 3
ranena08 spune:
@ pinkie
Sunt 4 comisii cate 2 doamne psiholog. Intrebarile noastre au foat pentru pregatitoare. Este o doamna care completeaza recomandarea in 2 exemplare si una care pune intrebarile copilului. Daca copilul se incurca .... la noi a fost asa : La intrebat care este opusul cuvintului lumina, copilul n-a stiut, " dar cald" copilul a raspuns " calul merge" (din care eu deduc ca a inteles intrebarea ca fiind care este opusul lui cal? ) apoi a mai intrebat o data , "dar opusul lui trist?". Al meu n-a raspuns si in consecinta nu a fost punctat. Concluzie el nu stie notiunea de "Opus".
Eu l-am intrebat in masina" Daca nu este lumina, cum e?, raspunsul lui a fost "intuneric".
Ce incerc eu sa spun este ca e necesar sa insistati pe cuvinte exact cum apar ele in testele puse se fete in posturile anterioare. Doamnele intreaba inca o data dar daca copilul n-a inteles intrebarea de prima data nu prea vad cum poate sa o inteleaga doar daca e repetata....banuiesc ca depinde si de intrebare.
fiona67 spune:
Folosesc uneori niste cuvinte f pretioase pentru notiuni simple, asta asa e in scoala noastra. Si copiii se incurca desi in mod normal stiu raspunsul.
Eu am intalnit tot aici un exemplu dat de o mamica de la cls pregatitoare: "reprezentati grafic cuvintele..." Pe mine m-a dus instant gandul la analiza matematica, la grafice. Si ma gandeam aiurea cum poti sa faci grafice avand cuvinte....ma rog! :)
Nu puteau sa spuna simplu: DESENATI?!
frumu spune:
Este incredibil si totusi adevarat ce se intampla in Romania.
Un copil de 6 ani jumate care trece evaluarea pentru clasa I cu punctaj maxim e inscris in clasa pregatitoare pentru ca asta e legea.
Un copil de 4 ani jumate care abea trece evaluarea e inscris tot in clasa pregatitoare pentru ca asta e legea.
Cei 2 vor fi colegi de clasa. Cum va gestiona invatatorul aceasta situatie? Va uniformiza clasa si .........
Dar stiu deja: sunt o mamica frustrata care isi doreste mai mult pentru puiul ei, dar… asta e legea
orchis spune:
Nu cred ca ai de ce trebuie sa ai frustrari frumu...ar trebui doar sa te bucuri de copilul tau: sanatos, frumos si pe deasupra destept!
Uite cum ajung si eu la vorba celor de la inspectorat 'felicitari doamna, aveti un copil deosebit!'
Si eu imi putea da copilul anul trecut la pregatitoare (ar fi avut 5 ani si o luna la inceperea scolii) dar pentru confortul lui nu am facut-o! A fost alegerea mea!
Cei doi copiii pe care i-ai dat exemplu vor ajunge, intr-adevar, amandoi la pregatitoare insa nu o vor parcurge cu aceleasi rezultate!
ranena08 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui frumu Este incredibil si totusi adevarat ce se intampla in Romania. Un copil de 6 ani jumate care trece evaluarea pentru clasa I cu punctaj maxim e inscris in clasa pregatitoare pentru ca asta e legea. Un copil de 4 ani jumate care abea trece evaluarea e inscris tot in clasa pregatitoare pentru ca asta e legea. Cei 2 vor fi colegi de clasa. Cum va gestiona invatatorul aceasta situatie? Va uniformiza clasa si ......... Dar stiu deja: sunt o mamica frustrata care isi doreste mai mult pentru puiul ei, dar… asta e legea |
Sa inteleg ca primul copil a intrat la evaluare, l-au evaluat pentru clasa 1, desi conform legii nu are varsta pentru clasa 1.
Eu stiam ca nici nu-l lasa sa dea evaluarea...din pacate.
pinkie_pie spune:
Citat: |
citat din mesajul lui fiona67 Folosesc uneori niste cuvinte f pretioase pentru notiuni simple, asta asa e in scoala noastra. Si copiii se incurca desi in mod normal stiu raspunsul. Eu am intalnit tot aici un exemplu dat de o mamica de la cls pregatitoare: "reprezentati grafic cuvintele..." Pe mine m-a dus instant gandul la analiza matematica, la grafice. Si ma gandeam aiurea cum poti sa faci grafice avand cuvinte....ma rog! :) Nu puteau sa spuna simplu: DESENATI?! |
Exact! Asta m-a frapat si pe mine si m-a facut sa ma stresez si mai mult. In mod normal ar trebui sa vorbeasca pe intelesul copilului. Cum sa stie un pici de 5 ani ce-i aia reprezentare grafica? In cazul in care copilul nu pricepe din prima, comisia ar trebui sa-i explice ce se doreste de la el si sa puncteze raspunsul. In exemplul dat de Ranena, daca au vazut ca micutul nu intelege ce e aia "opusul lui..." ar fi trebuit sa insiste pana copilul intelegea intrebarea si nu sa ajunga la concluzia ca nu stie.
In presa de azi am vazut un articol in legatura cu modul deloc profesional in care au avut loc evaluarile in sectorul 4(la scoala 190, parca) si cu nemultumirile parintilor, problema e ca nu se poate contesta niciunde rezultatul evaluarii, conform legii.
EliaElia spune:
Sa nu speriem mamicile care urmeaza sa mearga la scoala 190, am vazut si eu articolul dar cred ca si mamica a exagerat putin. Copilul s-a speriat cand a intrat prima oara in camera si a vazut multa lume necunoscuta si a iesit afara.Mamicii i se parea ciudat ca a fost pus sa argumeneteze ca intr-o plansa era iarna si ca a avut de facut adunari si scaderi cu creioane colorate. La noi(alta scoala) asta a insemnat am 3 creioane, mai pun doua, cate sunt? Mai iau unul, cate au mai ramas?Acum, nu stiu, ce spera, sa-l intrebe doar cum il cheama?
anya spune:
Frumu, daca as fi inspector in minister si ma intrebai de ce copilul va merge in clasa 0 ti-as raspunde ca ar fi putut fi in clasa 1 daca l-ai fi dat la pregatitoare de anul trecut. Ca mama, pot fi alaturi de tine si sa te sfatuiesc sa cauti o invatatoare care sa lucreze diferentiat cu copiii.
mihaela02 spune:
Am fost si noi la evaluare de dimineata. La inceput am avut ceva emotii, pentru ca raspundea destul de incet si neclar la intrebarile evaluatorului (de genul ce ai facut astazi?), dar dupa ce a inceput efectiv evaluarea s-a descurcat si a raspuns corect la toate intrebarile. Ba chiar evaluatoarea mi-a reprosat la un moment dat ca am invatat-o chiar totul: sa numere creioane, sa socoteasca, sa spuna zilele saptamanii, anotimpurile, cuvinte opuse, sa formeze pluralul unor cuvinte, sa arate mana stanga, mana dreapta, diferente dintre caine si pisica, ce se intampla daca cade un ou, ce s-a intamplat cu zapada, sa isi scrie numele. Toate aceste lucruri, inclusiv formularile de tipul (indicati opusul cuvantului), Ioana le-a invatat de la gradinita.
Am inscris-o la liceul Vlahuta, clasa de romana.In toamna o sa aiba 5 ani si 5 luni.
orchis spune:
Un copil poate da evaluarea pentru clasa I chiar daca nu indeplineste conditiile...problema este ca da degeaba!