Burtici cu Ciresele de mai-iunie 2013 ~47~

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Elyana spune:

Am dat un search pe google si din primul articol legat de decalotare mi-a cam crescut pulsul :))

Eram convinsa pana acum cateva ore ca e ceva necesar...

E teren necunoscut pentru mine

Toata viata eu am fost convinsa ca fac fetita, nu 2 baieti

Nici macar nu imi traduce in engleza sau spaniola termenul, sa il intreb pe al meu daca are habar de practica asta

27+ Gabriel Luciano + Mikael Damian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns VIOIKA76 spune:

Buna ziua !
Vicky felicitari pentru luna a 9 a ! Acum rasuflii usurata ,ufff!
Eu am inceput usor de tot cu decalotarea de la 3 luni ,nu fortam, doar cat se putea dadeam pielicica la o parte ,dar daca stiam ca baiatul meu va face singur treaba nici nu ma mai stresam.Pe la 1 an a inceput singur ,de cate ori prindea ocazia ,sa se traga de putza si asa uso-usor s-a decalotat fara ajutor ,eu nu mai puneam mana decat ca sa spal bine cu sapun zona.
Iar cu rontaitul in timpul contractiilor ,eu nu as putea sa fac ,numai la asta nu ma gandeam in timpul acela,poate cu epi e mult mai usor si te ia foamea tot asteptand.
Flory nu-ti mai face griji din astea ca nu se indeparteaza fata de tine daca stai in pat ,poti sa faci multe lucruri cu ea si stand in pat ,mai cantati ,mai spuneti o poezie ,mai un desen si trece timpul.Stiu ca e greu dar mai e un pic.

Mami de Ana(13.12.2003) & Dragos(22.12.2008)
si acum34+Eduard-Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flory_blanca spune:

Vai da de la durerea de contractii mi-a fost foarte rau nu am putut nici bea nci manca nimic, si oricum un alt stres al meu era sa nu imi trebuiasca la toaleta de la mancare. Inainte de nastere umblam dupa asisente pe acolo sa imi faca clisma ca sa scap de un stres.

25+

Mami de fetita frumusica foc!
29.04.2010
MTHFR C667T heterozigot, PAI 4G/5G homozigot

Mergi la inceput

Vioika merci de incurajare. chiar vroiam sa te intreb hainele de la daninaline cum sunt ca marime?

25+

29.04.2010

Mergi la inceput

Eu de data asta nu mai fac nici o decalotare ,doar o sa am grija sa spal bine zona si o sa-l las singur sa faca treaba ,la momentul potrivit ,sunt sigura ca va proceda la fel ca frate-sau.

si acum34+Eduard-Mihai

Mergi la inceput

Flory eu mi-am luat un set de 24 piese de luna a3a ,am comparat intr-o zi cand am fost pe la fete la magazin si cele de 1 luna mie mi s-au parut mici .Am pus un body de 1 luna peste unl de 3 luni si mare diferenta nu era ,m-am uitat la pantalonasi si salopete si eu zic ca pentru un copil de 3.500-4.00 mie imi trebuie hainute de 3 luni.Singurele care mi s-au parut mai mari erau caciulitele(in set era un fes si o caciulita de legat).Acum fiecare isi ia masura in functie si de ce are estimat la eco.Nu am ce sa reprosez la materiale si cusaturi,in schimb.

si acum34+Eduard-Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flafi spune:

Andreea sigur e o lege undeva care spune ca medicul de familie da adeverinta, noi de acolo o sa o luam.
Nu am nicio idee cu decalotarea, am zis ca o sa vad la momentul ala ce se va cere.
Bagaj de spital la privat - o sa imi iau crema de fata, deodorant chestii din astea, ca nu le vreau pe ale lor.
Hellie- dragute informatiile, mersi.
La vaccin ma tot gandesc daca sa faca de rubeola, oreon astea alea copilariei, nu mi-e clar daca il imunizeaza pt totdeauna, din ce am citit pare a fi pana la 7 ani... Deci nu e mare branza
Apropo de luatul copilului in brate cand plange sunt convinsa ca si tipei aleia ii place atunci cand sufera, plange etc sotul sa o ignore , familia la fel pe motiv ca se rasfata. Daca noi adulti ne asteptam la o mangaiere cand suferim, sufletele mici si speriate care nu pot verbaliza cum sa ceara alinare? Personal mi se pare sadism sa lasi copilul sa urle si tu sa iti bei cafeau doar sa nu ilrasfete. In plus ce e asa rau in rasfat?

35+ cu Vlad Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Oana, eu din fericire nu am avut parte de greturi, sau disconfort. Daca era sa dureze travaliul sigur mancam ceva :).

Mie mi s-a rupt apa pe la 12h30 noaptea. Mi-am facut dus, clisma (ca aici nu ti se face la spital, si ma stresa tare treaba) si la 1h30 eram la spital. Ma iau aia in primire, cica dilatatie 2 degete, haideti sa vedem daca se declanseaza travaliul, daca nu, va ducem in salon, declansam maine. MA pun la monitorizare, pleaca aia, hop simt o contractie. Hmm durea taare. Mai stau, simt inca una. Sun repede sa vinaaa ca ma doare. Aia cica, pai nu aveti contractii ca nu se contracta uteru. Ei dracie, pe mine ma doare tanti, nu intelegi. Se mai uite ea pe monitoare si cheama anestezistu, iar noi ne mutam cu catel si purcel in sala de nastere. Gata, imi face peri, imi ia durerile cu manaaa si noi (eu si sotul) ne pregatim de un pui de somn. Ei, vine moasa si ne intrupe planurile, cica nasteti, aveti dilatatie 6. Cred ca imi pun occitocina, si incep sa se activeze in jurul meu, cheama doctoru, noi eram ca-n transa. In toata agitatia, incep sa simt contractiile, dar nu ma dureau. Atunci apas pe butonul magic sa mai imi injecteze o doza de anestezic, ca imi era frica ca se duce naiba tocmai la momentul oportun (anestezitul imi spusese sa nu las sa se instaleze durerea, ca durereaza 20 de min pana isi face efectul).
PAna se agita, il imbraca si pe tati, gata trebuie sa imping. A fost comic ca mai intai am facut o mica repetitie, cum respir, cand imping etc. Era ca pe stadion moasa si asistenta de neonato pe incurajau, doc era la fundu meu pe pozitie, dar deocamdata el era ala pasiv, tati nu mai zicea nimic, ca nu avea chef sa ma incurajeze in franceza :)). La un moment dat cineva zice : se vede capul, haideti sa-l vedeti, si hop il trag sa vada capul :)). Noi hotaraseram sa nu se uite, sa nu ramana traumatizat, dar na :), l-au impins alea sa se uite :). Ei, la un moment dat, mademoiselle Maya se gandeste sa ia o pauza, se blocase pe acolo, ii vad ca schimba niste priviri, si moasa aduce o ventuza mica, pun ventuza, mai schimba niste priviri, hop niste foarfece, si hop iese mātzu. (Aici nu se face epizio par default, dar la mine se pare ca a fost necesar (oricum habar nu am avut ca am avut asa ceva).)
Mi-o pun pe piept, doamne ce senzatie, tati trebuie sa taie cordonu, vai si amar, trebuie sa se zburleasca doc la el pt asta. Mai stam asa un pic, o iau pe a mica si pe tati si pleaca sa o curetze etc. Eu raman cu doc la cusut si la facut glume. Se intorc, mi-o pun la san, apoi sting luminile, ca sa fie asa o atmosfera placuta, si ne lasa acolo vre-o 2 ore sa facem cunostiinta unii cu altii.

Asa a fost nasterea mea. Va doresc si voua fetelor o nastere la fel de usoara si fara complicatii.

Vicky, Printzesone and BB (35+)

Mergi la inceput

Flafi eu ma gandesc :cum ar putea cineva sa stea asa nepasator cand aude un bebe plangand . Nu poti sa te stapanesti ,te duci la el ca teleghidata ,e in instinctul nostru de mame.Sa va povestesc ceva ,cand erau copii mici si eram la volan si incepeau sa planga nu mai puteam sa ma concentrez sa conduc ,nu din cauza zgomotului ci din cauza instinctului ca imi venea intr-una sa ma intorc la ei sa-i iau in brate. Sau cand dadeam cu aspiratorul si nu auzeam cand ei plangeau(copilul fiind in alta camera ,eu stiind ca doarme)incepea sa-mi curga laptele din san ,atunci stiam ca plange bebe si trebuia sa opresc aspiratorul sa ma duc sa-l linistesc.Mie asa mi s-a intamplat si nu as putea sa ma impotrivesc instinctului.

si acum34+Eduard-Mihai

Mergi la inceput

Vicky foarte tare tati! Vreau si eu mentalitate din asta la noi la spitale. La noi sala de nasteri e unde e sectia de ATI asa ca merg singura, tati ramane departe. Nu mi se pare normal m-ar ajuta sa il stiu aproape dar nu il lasa.

25+

29.04.2010

Mergi la inceput